Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соус сальса - рецепт

4-01-2015, 21:27
1 307
Соус сальса - рецепт
Сальса - це не тільки запальний танець, але і гострий, пекучий соус. Мексиканці звеличують його до небес, не іменуючи інакше, як «чарівним зіллям», здатним перетворити хорошу страву сама досконалість і приховати недоліки грубої їжі.
Існує безліч рецептів приготування соусу сальса. Його можна зробити, накришивши практично будь-який набір овочів і фруктів, але основний і незмінний компонент, що збирає всі воєдино, це вогненний перець чилі (і в чималій кількості). Для недосвідчених європейців воно може здатися навіть надмірним, тому не слід суворо дотримуватись рецептуру, додавайте гостроту за власним смаком. І тоді результат вас точно не розчарує!

Мексиканський соус сальса - рецепт


Інгредієнти:

  • помідори - 3 шт.;

  • селера (стебла) - 1/2 ст.;

  • цибуля червоний солодкий - 1 шт.;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • перець чилі - 4 шт.;

  • сік лайма - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    З перцю чилі видаляємо насіння і кидаємо в чашу блендера. Туди ж кришимо цибулю, помідори. Додаємо селеру і змішуємо все до однорідності. Одночасно тоненькою цівкою вливаємо сік лайма. Солимо і даємо настоятися близько години. Під кришкою в холодильнику свіжий соус сальса може зберігатися не більше тижня.

    Як приготувати соус сальса верде?


    Рецепт цього холодного зеленого соусу римські легіонери принесли з Близького Сходу більше 2000 років тому. Він відмінно підходить як до м'яса, так і до риби, і, звичайно ж, до спагетті.
    Інгредієнти:

  • часник - 1 зубчик;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • огірок солоний - 1 шт.;

  • філе анчоуса - 6 шт.;

  • петрушка - 3 гілочки;

  • базилік - 1/2 пучка;

  • м'ята - 4 гілочки;

  • гірчиця діжонська - 1 ст. ложка;

  • оцет винний - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Огірок нарізаємо кубиками, з гілочок зелені обриваємо листочки. Змішуємо всі інгредієнти в блендері. Соус не повинен бути занадто однорідним. Перчимо. Солити його не потрібно!

    Як зробити соус сальса з авокадо?


    Інгредієнти:

  • перець чилі - 2 шт.;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • авокадо - 2 шт.;

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • соус табаско - 3 краплі;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком;

  • кукурудзяні чіпси.


  • Приготування
    Стиглі авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і знімаємо шкірку. М'якоть розминаємо виделкою. Щоб авокадо не потемніло, збризкуємо його соком лайма. Додаємо дрібно нарізані помідори (попередньо з них треба зняти шкірку) і огірок.
    Розрізаємо один перчик чилі, видаляємо насіння і дрібно кришимо. З другого зробимо квітка для прикраси. Гострим ножем надрізаємо від кінчика перцю до плодоніжки, і опускаємо в крижану воду, щоб «пелюстки» розкрилися.
    Додаємо в миску з соусом подрібнені чилі і часник, кілька крапель тобаско. Солимо, перчимо, перемішуємо. Прикрашаємо часточками лимона і лайма, «квіточкою» чилі. Подаємо з кукурудзяними чіпсами.

    Як приготувати ананасовий соус сальса?


    Інгредієнти:

  • ананас свіжий - 1/2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • кінза - 1 пучок;

  • цибуля - 1/2 шт.

  • цукор коричневий - 1 ст. ложка;

  • перець чилі тайська - 3 шт.;

  • оцет білий бальзамічний - 1 ст. ложка;
  • Соус сальса - рецепт

  • лук зелений - 1 шт.;

  • м'ята свіжа - 2 гілочки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Ананас чистимо, нарізаємо шматочками, кладемо в чашу блендера. Додаємо покришену цибулю, перець чилі і листочки кінзи. Все подрібнюємо. З помідора знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і теж відправляємо в блендер. Солимо, додаємо цукор і оцет. Готову ананасову сальсу півгодини витримуємо в холодильнику. Подаємо, прикрасивши листочками м'яти і пір'ям зеленого лука.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закуска з авокадо
    Закуска з авокадо
    Закуска з авокадо - це незвичайне і цікаве рішення для святкового або фуршетного столу. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, і в
    Чіпси начос
    Чіпси начос
    Чіпси начос відомі на весь світ своїм яскравим смаком і хрускотом. Купити їх можна в великих супермаркетах, але задоволення це не дешеве. Саме тому
    Сальса з манго
    Сальса з манго
    Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Гостра сальса
    Гостра сальса
    Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також
    Лютеница
    Лютеница
    Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю