Соус сальса - рецепт
Сальса - це не тільки запальний танець, але і гострий, пекучий соус. Мексиканці звеличують його до небес, не іменуючи інакше, як «чарівним зіллям», здатним перетворити хорошу страву сама досконалість і приховати недоліки грубої їжі.
Існує безліч рецептів приготування соусу сальса. Його можна зробити, накришивши практично будь-який набір овочів і фруктів, але основний і незмінний компонент, що збирає всі воєдино, це вогненний перець чилі (і в чималій кількості). Для недосвідчених європейців воно може здатися навіть надмірним, тому не слід суворо дотримуватись рецептуру, додавайте гостроту за власним смаком. І тоді результат вас точно не розчарує!
Інгредієнти:
помідори - 3 шт.;
селера (стебла) - 1/2 ст.;
цибуля червоний солодкий - 1 шт.;
сіль - 2 ч. ложки;
перець чилі - 4 шт.;
сік лайма - 2 ч. ложки.
Приготування
З перцю чилі видаляємо насіння і кидаємо в чашу блендера. Туди ж кришимо цибулю, помідори. Додаємо селеру і змішуємо все до однорідності. Одночасно тоненькою цівкою вливаємо сік лайма. Солимо і даємо настоятися близько години. Під кришкою в холодильнику свіжий соус сальса може зберігатися не більше тижня.
Рецепт цього холодного зеленого соусу римські легіонери принесли з Близького Сходу більше 2000 років тому. Він відмінно підходить як до м'яса, так і до риби, і, звичайно ж, до спагетті.
Інгредієнти:
часник - 1 зубчик;
каперси - 1 ст. ложка;
огірок солоний - 1 шт.;
філе анчоуса - 6 шт.;
петрушка - 3 гілочки;
базилік - 1/2 пучка;
м'ята - 4 гілочки;
гірчиця діжонська - 1 ст. ложка;
оцет винний - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Огірок нарізаємо кубиками, з гілочок зелені обриваємо листочки. Змішуємо всі інгредієнти в блендері. Соус не повинен бути занадто однорідним. Перчимо. Солити його не потрібно!
Інгредієнти:
перець чилі - 2 шт.;
сік лайма - 1 ст. ложка;
авокадо - 2 шт.;
огірок свіжий - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
соус табаско - 3 краплі;
сіль, перець чорний мелений - за смаком;
кукурудзяні чіпси.
Приготування
Стиглі авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і знімаємо шкірку. М'якоть розминаємо виделкою. Щоб авокадо не потемніло, збризкуємо його соком лайма. Додаємо дрібно нарізані помідори (попередньо з них треба зняти шкірку) і огірок.
Розрізаємо один перчик чилі, видаляємо насіння і дрібно кришимо. З другого зробимо квітка для прикраси. Гострим ножем надрізаємо від кінчика перцю до плодоніжки, і опускаємо в крижану воду, щоб «пелюстки» розкрилися.
Додаємо в миску з соусом подрібнені чилі і часник, кілька крапель тобаско. Солимо, перчимо, перемішуємо. Прикрашаємо часточками лимона і лайма, «квіточкою» чилі. Подаємо з кукурудзяними чіпсами.
Інгредієнти:
ананас свіжий - 1/2 шт.;
помідор - 1 шт.;
кінза - 1 пучок;
цибуля - 1/2 шт.
цукор коричневий - 1 ст. ложка;
перець чилі тайська - 3 шт.;
оцет білий бальзамічний - 1 ст. ложка;
лук зелений - 1 шт.;
м'ята свіжа - 2 гілочки;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Ананас чистимо, нарізаємо шматочками, кладемо в чашу блендера. Додаємо покришену цибулю, перець чилі і листочки кінзи. Все подрібнюємо. З помідора знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і теж відправляємо в блендер. Солимо, додаємо цукор і оцет. Готову ананасову сальсу півгодини витримуємо в холодильнику. Подаємо, прикрасивши листочками м'яти і пір'ям зеленого лука.
Існує безліч рецептів приготування соусу сальса. Його можна зробити, накришивши практично будь-який набір овочів і фруктів, але основний і незмінний компонент, що збирає всі воєдино, це вогненний перець чилі (і в чималій кількості). Для недосвідчених європейців воно може здатися навіть надмірним, тому не слід суворо дотримуватись рецептуру, додавайте гостроту за власним смаком. І тоді результат вас точно не розчарує!
Мексиканський соус сальса - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
З перцю чилі видаляємо насіння і кидаємо в чашу блендера. Туди ж кришимо цибулю, помідори. Додаємо селеру і змішуємо все до однорідності. Одночасно тоненькою цівкою вливаємо сік лайма. Солимо і даємо настоятися близько години. Під кришкою в холодильнику свіжий соус сальса може зберігатися не більше тижня.
Як приготувати соус сальса верде?
Рецепт цього холодного зеленого соусу римські легіонери принесли з Близького Сходу більше 2000 років тому. Він відмінно підходить як до м'яса, так і до риби, і, звичайно ж, до спагетті.
Інгредієнти:
Приготування
Огірок нарізаємо кубиками, з гілочок зелені обриваємо листочки. Змішуємо всі інгредієнти в блендері. Соус не повинен бути занадто однорідним. Перчимо. Солити його не потрібно!
Як зробити соус сальса з авокадо?
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і знімаємо шкірку. М'якоть розминаємо виделкою. Щоб авокадо не потемніло, збризкуємо його соком лайма. Додаємо дрібно нарізані помідори (попередньо з них треба зняти шкірку) і огірок.
Розрізаємо один перчик чилі, видаляємо насіння і дрібно кришимо. З другого зробимо квітка для прикраси. Гострим ножем надрізаємо від кінчика перцю до плодоніжки, і опускаємо в крижану воду, щоб «пелюстки» розкрилися.
Додаємо в миску з соусом подрібнені чилі і часник, кілька крапель тобаско. Солимо, перчимо, перемішуємо. Прикрашаємо часточками лимона і лайма, «квіточкою» чилі. Подаємо з кукурудзяними чіпсами.
Як приготувати ананасовий соус сальса?
Інгредієнти:
Приготування
Ананас чистимо, нарізаємо шматочками, кладемо в чашу блендера. Додаємо покришену цибулю, перець чилі і листочки кінзи. Все подрібнюємо. З помідора знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і теж відправляємо в блендер. Солимо, додаємо цукор і оцет. Готову ананасову сальсу півгодини витримуємо в холодильнику. Подаємо, прикрасивши листочками м'яти і пір'ям зеленого лука.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуска з авокадо
Закуска з авокадо - це незвичайне і цікаве рішення для святкового або фуршетного столу. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, і в
Чіпси начос
Чіпси начос відомі на весь світ своїм яскравим смаком і хрускотом. Купити їх можна в великих супермаркетах, але задоволення це не дешеве. Саме тому
Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю