Як зробити шаурму вдома?
Сьогодні хочемо поділитися з вами чудовим рецептом незвичайно смачною шаурми, в якому докладно розповімо, як правильно її зробити у себе вдома з куркою, свіжими, соковитими овочами і соусом.
Інгредієнти:
майонез (50%) – 150 мл;
оливкова олія – 2 ст. ложки;
сметана (25%) – 130 мл;
молодий часник – 2 зубки;
суміш перців;
мелений базилік, коріандр, зіра – по 2/3 ч. ложки;
свіжий кріп – пучок.
Приготування
Викладаємо в глибоку ємність (миску) сметану і перемішуємо її парою ложок хорошого оливкової олії. Потім вводимо сюди улюбленої марки майонез, перемішуючи все ложкою.
Зубки молодого часничку протираємо через максимально дрібну тертку, присипаємо сметанно-майонезну суміш різноманітністю перців і ароматами висушених мелених трав. Пучок свіжого, вимитого кропу подрібнюємо гострим ножем і також вводимо в наш соус, з яким його і перемішуємо.
Готовий соус для приготування домашньої шаурми перед застосуванням рекомендуємо поставити в камеру холодильника на 15 години.
Інгредієнти:
куряча грудка – 1 шт.;
рослинне масло – 3-4 ст. ложки;
дрібна сіль;
червоний, чорний перець;
класичний соєвий соус – 30 мл;
апельсин – 1/2 одного фрукта;
помідори – 2 шт.;
жовтий або зелений болгарський перець – 1 шт.;
огірки – 2 шт.;
маринований лук – 1/2 шт.
Приготування
Основним завданням для нас є приготування смачного курячого м'яса. Тому беремо підготовлену свіжу курячу грудку і гострим, довгим ножем зрізаємо філе, немов на приготування відбивних. Потім ці пластиночки, натираємо дрібною сіллю, присипаємо їх двома видами перців і кладемо все в глибоку тарілку.
З половинки апельсина ретельно вичавлюємо сік, доливаємо до нього класичний соєвий соус, перемішуємо і заливаємо цією сумішшю куряче м'ясо в тарілочці. Залишаємо його в такому вигляді, не прибираючи в холодильник на 40-50 хвилин. Потім на дно сковороди з антипригарним покриттям наливаємо кілька ложок рослинного масла і, після того як воно погріється викладаємо промаринованное філе. М'ясо обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
Свіжі щільні помідори розрізаємо навпіл і кожну з половинок нарізаємо у вигляді тоненьких скибочок. З болгарського перцю видаляємо сім'ядолю і нарізаємо його соломкою 4-5 міліметрів. Такий же соломкою оформляємо огірки. Всі подрібнені овочі складаємо в одну ємність і вводимо до них заздалегідь промаринований ріпчасту цибулю. Остигле куряче м'ясо подрібнюємо у вигляді длинненьких, не сильно тонких смужок і відправляємо їх до овочів, з якими його і перемішуємо.
Інгредієнти:
тонкі листи лаваша – 3 шт.;
соус – 280 мл;
начинка – 650-700 р.
Приготування
Беремо один з підготовлених лавашів і розкладаємо його на столі, для приготування в домашніх умовах. На лаваш накладаємо 2-3 ложки приготованого раніше соусу і хорошенечко, з допомогою силіконової пензлика його розподіляємо. Тепер, подумки ділимо поверхню лаваша на три рівні частини і на одну з бічних частин викладаємо 1/3 частина від всієї наявної начинки. Знову беремо соус і викладаємо пару ложок на поверхню начинки. Нижній край лаваша піднімаємо сантиметрів на п'ять догори, трохи прикривши нижню частину начинки. Потім, з того краю де лежить м'ясо з овочами і соусом піднімаємо лаваш і закручуємо все в нього подібно трубочки. Також наповнюємо залишилися лаваші і, отримавши шаурму трохи нагріваємо її на сухий тефлоновій сковороді перед тим, як зберемося її з'їсти.
Соус для шаурми в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо в глибоку ємність (миску) сметану і перемішуємо її парою ложок хорошого оливкової олії. Потім вводимо сюди улюбленої марки майонез, перемішуючи все ложкою.
Зубки молодого часничку протираємо через максимально дрібну тертку, присипаємо сметанно-майонезну суміш різноманітністю перців і ароматами висушених мелених трав. Пучок свіжого, вимитого кропу подрібнюємо гострим ножем і також вводимо в наш соус, з яким його і перемішуємо.
Готовий соус для приготування домашньої шаурми перед застосуванням рекомендуємо поставити в камеру холодильника на 15 години.
Начинка для шаурми в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Основним завданням для нас є приготування смачного курячого м'яса. Тому беремо підготовлену свіжу курячу грудку і гострим, довгим ножем зрізаємо філе, немов на приготування відбивних. Потім ці пластиночки, натираємо дрібною сіллю, присипаємо їх двома видами перців і кладемо все в глибоку тарілку.
З половинки апельсина ретельно вичавлюємо сік, доливаємо до нього класичний соєвий соус, перемішуємо і заливаємо цією сумішшю куряче м'ясо в тарілочці. Залишаємо його в такому вигляді, не прибираючи в холодильник на 40-50 хвилин. Потім на дно сковороди з антипригарним покриттям наливаємо кілька ложок рослинного масла і, після того як воно погріється викладаємо промаринованное філе. М'ясо обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
Свіжі щільні помідори розрізаємо навпіл і кожну з половинок нарізаємо у вигляді тоненьких скибочок. З болгарського перцю видаляємо сім'ядолю і нарізаємо його соломкою 4-5 міліметрів. Такий же соломкою оформляємо огірки. Всі подрібнені овочі складаємо в одну ємність і вводимо до них заздалегідь промаринований ріпчасту цибулю. Остигле куряче м'ясо подрібнюємо у вигляді длинненьких, не сильно тонких смужок і відправляємо їх до овочів, з якими його і перемішуємо.
Як зробити шаурму в лаваші будинку?
Інгредієнти:
Приготування
Беремо один з підготовлених лавашів і розкладаємо його на столі, для приготування в домашніх умовах. На лаваш накладаємо 2-3 ложки приготованого раніше соусу і хорошенечко, з допомогою силіконової пензлика його розподіляємо. Тепер, подумки ділимо поверхню лаваша на три рівні частини і на одну з бічних частин викладаємо 1/3 частина від всієї наявної начинки. Знову беремо соус і викладаємо пару ложок на поверхню начинки. Нижній край лаваша піднімаємо сантиметрів на п'ять догори, трохи прикривши нижню частину начинки. Потім, з того краю де лежить м'ясо з овочами і соусом піднімаємо лаваш і закручуємо все в нього подібно трубочки. Також наповнюємо залишилися лаваші і, отримавши шаурму трохи нагріваємо її на сухий тефлоновій сковороді перед тим, як зберемося її з'їсти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
Не варто поспішати в найближчу крамницю фаст-фуду, щоб купити простий і не зовсім корисний перекус. Пропонуємо приготувати власноруч шаурму і
Як загорнути шаурму в лаваш?
Безперечно, для більшості шаурма - ідеальний швидкий перекус. Але для цього не поспішайте в найближчу крамницю фаст-фуду, зробіть її власноруч, а як
Як правильно загортати шаурму?
У приготуванні шаурми головне - відмінна ситна начинка і, звичайно, якісне оформлення. Адже дуже важливо, щоб наповнення не випадало в процесі
Соус для шаурми
Соус для шаурми - це ключова складова, яка з'єднує всі інші інгредієнти цього нехитрого східного блюда. Щоб урівноважити смак шаурми, до рецептури
Як загортати шаурму?
Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо