Як загорнути шаурму в лаваш?
Шаурма має саме безпосереднє відношення до фаст-фуду, нарівні з хот-догами і пиріжками. А всі прекрасно знають, що швидка їжа шкідлива, як для травної системи людини, так і для фігури. Але якщо розібрати по пунктах приготування шаурми, в ній і немає нічого шкідливого. Вона не смажиться в маслі, як пиріжки. Містить мінімум вуглеводів через використання лаваша, на відміну від товстої булки хот-дога. А начинка містить велику кількість овочів та м'ясо, часто навіть не смажене, а запечене. Тому шаурма - це дуже вдалий перекус серед дня і зараз ми розповімо ка приготувати її самим і як загортати.
Рецепт шаурми
З наведеного нижче кількості інгредієнтів вийде дві шаурми і ви витратите не більше години. З складом можна експериментувати як з овочами, так і соусом. Також в рамках даного рецепту опишемо, як правильно загорнути шаурму в овальний лаваш.
Інгредієнти:
томати – 1 шт.;
огірок – 1 шт.;
морква по-корейськи – 100 г;
філе курки – 200 г;
лаваш тонкий овальний – 1 шт.;
кетчуп – 110 г;
майонез – 110 г;
приправи і зелень.
Приготування
Філе добре миємо, обсушуємо, позбавляємося від непотрібних плівок і нарізаємо маленькими шматочками.
href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_2_1.jpg" >
Цибулю теж дрібно покрошим і трохи обсмажимо, додаємо до нього курку.
[group1] []" href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_6_1.jpg" >
Додаємо спеції і смажимо до готовності, але важливо не перетушить, інакше м'ясо буде сухе.
Огірки наріжемо часточками, а помідори полудольками. Зелень нарубим довільно, як хто любить. Майонез змішаємо з кетчупом в рівних частинах і перемішати до однорідності, хто любить можна додати часник або цибулю.
Тепер всі продукти готові, розрізаємо навпіл лаваш і змащуємо один край соусом.
rel="lightbox[group1] []" href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_10_1.jpg" >
href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_12_1.jpg" >
Викладаємо начинку починаючи з курки і закінчуючи зеленню. Загортаємо краю зверху і знизу на начинку. Починаємо скручувати шаурму в рулон починаючи з правого короткого краю.
[]" href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_13_1.jpg" >
href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_15_1.jpg" >
Таким чином отримуємо рулет, закритий з обох сторін, який можна взяти з собою в дорогу або на пікнік. Або просто зберігати в холодильнику, в окремих пакетах, якщо ви зробили кілька штук, а потім розігріти в мікрохвильовій печі. А ще краще на сковороді, додавши трохи вершкового масла. Так начинка розігріється, а лаваш стане підсмаженим і хрустким.
Для такої домашньої шаурми підійде будь-яке м'ясо, в даному випадку це курка. Її плюс у тому, що вона швидко готується, а шаурма, як ми всі знаємо, належить все-таки до швидкої їжі. Також можна доповнити склад капустою, сиром і т. д. на ваш смак.
Інгредієнти:
м'ясо куряче – 120 г;
лаваш – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
огірок солоний – 1 шт.;
гірчиця – 20 р;
майонез – 60 г;
сметана – 60 г;
цибуля червоний – 15 г;
часник – 2 зубчики;
соус барбекю – 10 г;
рослинна олія, сіль, каррі, зелень.
< Приготування
М'ясо ріжемо тонкими скибочками і швидко обсмажуємо на гарячій сковороді, додаючи трохи олії. Наприкінці щедро посипаємо сіллю і приправою каррі, вона додасть пікантний смак. Помідори та огірки ріжемо дрібними кубиками, цибулю краще нарізати подрібніше, щоб він рівномірно змішався з іншими овочами. Також чинимо з зеленню і змішуємо всі овочі. У майонез видавлюємо часник, сметану додаємо гірчицю і соус барбекю, ретельно перемішуємо соуси щоб всі смаки змішалися. Розкладаємо лаваш, змащуємо його часниковим майонезом.
Викладаємо м'ясо, зверху нього овочеву суміш і поливають сметанним соусом. Підгинаємо лаваш з країв, загортаємо коротку сторону до начинки і скручуємо в рулет.
Змащуємо з двох сторін маслом і підсмажуємо на сковорідці гриль до золотистої скоринки. Для того щоб таку шаурму можна було подати на стіл як закуску, розрізаємо її по діагоналі, прикрашаємо зеленню і подаємо з різними соусами.
Рецепт шаурми
З наведеного нижче кількості інгредієнтів вийде дві шаурми і ви витратите не більше години. З складом можна експериментувати як з овочами, так і соусом. Також в рамках даного рецепту опишемо, як правильно загорнути шаурму в овальний лаваш.
Інгредієнти:
Приготування
Філе добре миємо, обсушуємо, позбавляємося від непотрібних плівок і нарізаємо маленькими шматочками.
href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_2_1.jpg" >
Цибулю теж дрібно покрошим і трохи обсмажимо, додаємо до нього курку.
[group1] []" href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_6_1.jpg" >
Додаємо спеції і смажимо до готовності, але важливо не перетушить, інакше м'ясо буде сухе.
Огірки наріжемо часточками, а помідори полудольками. Зелень нарубим довільно, як хто любить. Майонез змішаємо з кетчупом в рівних частинах і перемішати до однорідності, хто любить можна додати часник або цибулю.
Тепер всі продукти готові, розрізаємо навпіл лаваш і змащуємо один край соусом.
rel="lightbox[group1] []" href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_10_1.jpg" >
href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_12_1.jpg" >
Викладаємо начинку починаючи з курки і закінчуючи зеленню. Загортаємо краю зверху і знизу на начинку. Починаємо скручувати шаурму в рулон починаючи з правого короткого краю.
[]" href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_13_1.jpg" >
href="/sites/default/files/39/kak_zavernut_shaurmu_v_ovalnyy_lavash_15_1.jpg" >
Таким чином отримуємо рулет, закритий з обох сторін, який можна взяти з собою в дорогу або на пікнік. Або просто зберігати в холодильнику, в окремих пакетах, якщо ви зробили кілька штук, а потім розігріти в мікрохвильовій печі. А ще краще на сковороді, додавши трохи вершкового масла. Так начинка розігріється, а лаваш стане підсмаженим і хрустким.
Як приготувати і загорнути шаурму в круглий лаваш будинку?
Для такої домашньої шаурми підійде будь-яке м'ясо, в даному випадку це курка. Її плюс у тому, що вона швидко готується, а шаурма, як ми всі знаємо, належить все-таки до швидкої їжі. Також можна доповнити склад капустою, сиром і т. д. на ваш смак.
Інгредієнти:
< Приготування
М'ясо ріжемо тонкими скибочками і швидко обсмажуємо на гарячій сковороді, додаючи трохи олії. Наприкінці щедро посипаємо сіллю і приправою каррі, вона додасть пікантний смак. Помідори та огірки ріжемо дрібними кубиками, цибулю краще нарізати подрібніше, щоб він рівномірно змішався з іншими овочами. Також чинимо з зеленню і змішуємо всі овочі. У майонез видавлюємо часник, сметану додаємо гірчицю і соус барбекю, ретельно перемішуємо соуси щоб всі смаки змішалися. Розкладаємо лаваш, змащуємо його часниковим майонезом.
Викладаємо м'ясо, зверху нього овочеву суміш і поливають сметанним соусом. Підгинаємо лаваш з країв, загортаємо коротку сторону до начинки і скручуємо в рулет.
Змащуємо з двох сторін маслом і підсмажуємо на сковорідці гриль до золотистої скоринки. Для того щоб таку шаурму можна було подати на стіл як закуску, розрізаємо її по діагоналі, прикрашаємо зеленню і подаємо з різними соусами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
Не варто поспішати в найближчу крамницю фаст-фуду, щоб купити простий і не зовсім корисний перекус. Пропонуємо приготувати власноруч шаурму і
Як правильно загортати шаурму?
У приготуванні шаурми головне - відмінна ситна начинка і, звичайно, якісне оформлення. Адже дуже важливо, щоб наповнення не випадало в процесі
Рецепт сулугуні в лаваші
Лаваш з сулугуні - це неймовірно проста в приготуванні закуска з традиційних кавказьких інгредієнтів. Радимо їсти її з пилу з жару, тепленькою.
Фарширований лаваш, запечений в духовці
Приготуйте фарширований лаваш і здивуйте гостей своїми кулінарними здібностями. Блюдо виходить ситним, а також смачним і відмінно прикрасить
Як загортати шаурму?
Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
Шаурма з куркою - рецепт
Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо