Сьогодні хочемо поділитися з вами чудовим рецептом незвичайно смачною шаурми, в якому докладно розповімо, як правильно її зробити у себе вдома з куркою, свіжими, соковитими овочами і соусом.
Соус для шаурми в домашніх умовах
Інгредієнти: майонез (50%) – 150 мл; оливкова олія – 2 ст. ложки; сметана (25%) – 130 мл; молодий часник – 2 зубки; суміш перців; мелений базилік, коріандр, зіра – по 2/3 ч. ложки; свіжий кріп – пучок. Приготування Викладаємо в глибоку ємність (миску) сметану і перемішуємо її парою ложок хорошого оливкової олії. Потім вводимо сюди улюбленої марки майонез, перемішуючи все ложкою.
Зубки молодого часничку протираємо через максимально дрібну тертку, присипаємо сметанно-майонезну суміш різноманітністю перців і ароматами висушених мелених трав. Пучок свіжого, вимитого кропу подрібнюємо гострим ножем і також вводимо в наш соус, з яким його і перемішуємо.
Готовий соус для приготування домашньої шаурми перед застосуванням рекомендуємо поставити в камеру холодильника на 15 години.
Начинка для шаурми в домашніх умовах
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; рослинне масло – 3-4 ст. ложки; дрібна сіль; червоний, чорний перець; класичний соєвий соус – 30 мл; апельсин – 1/2 одного фрукта; помідори – 2 шт.; жовтий або зелений болгарський перець – 1 шт.; огірки – 2 шт.; маринований лук – 1/2 шт. Приготування Основним завданням для нас є приготування смачного курячого м'яса. Тому беремо підготовлену свіжу курячу грудку і гострим, довгим ножем зрізаємо філе, немов на приготування відбивних. Потім ці пластиночки, натираємо дрібною сіллю, присипаємо їх двома видами перців і кладемо все в глибоку тарілку.
З половинки апельсина ретельно вичавлюємо сік, доливаємо до нього класичний соєвий соус, перемішуємо і заливаємо цією сумішшю куряче м'ясо в тарілочці. Залишаємо його в такому вигляді, не прибираючи в холодильник на 40-50 хвилин. Потім на дно сковороди з антипригарним покриттям наливаємо кілька ложок рослинного масла і, після того як воно погріється викладаємо промаринованное філе. М'ясо обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
Свіжі щільні помідори розрізаємо навпіл і кожну з половинок нарізаємо у вигляді тоненьких скибочок. З болгарського перцю видаляємо сім'ядолю і нарізаємо його соломкою 4-5 міліметрів. Такий же соломкою оформляємо огірки. Всі подрібнені овочі складаємо в одну ємність і вводимо до них заздалегідь промаринований ріпчасту цибулю. Остигле куряче м'ясо подрібнюємо у вигляді длинненьких, не сильно тонких смужок і відправляємо їх до овочів, з якими його і перемішуємо.
Як зробити шаурму в лаваші будинку?
Інгредієнти: тонкі листи лаваша – 3 шт.; соус – 280 мл; начинка – 650-700 р. Приготування Беремо один з підготовлених лавашів і розкладаємо його на столі, для приготування в домашніх
умовах. На лаваш накладаємо 2-3 ложки приготованого раніше соусу і хорошенечко, з допомогою силіконової пензлика його розподіляємо. Тепер, подумки ділимо поверхню лаваша на три рівні частини і на одну з бічних частин викладаємо 1/3 частина від всієї наявної начинки. Знову беремо соус і викладаємо пару ложок на поверхню начинки. Нижній край лаваша піднімаємо сантиметрів на п'ять догори, трохи прикривши нижню частину начинки. Потім, з того краю де лежить м'ясо з овочами і соусом піднімаємо лаваш і закручуємо все в нього подібно трубочки. Також наповнюємо залишилися лаваші і, отримавши шаурму трохи нагріваємо її на сухий тефлоновій сковороді перед тим, як зберемося її з'їсти.