Пропонуємо вам самим приготувати до своїх улюблених страв незрівнянний зелений соус, який містить у своєму складі тільки корисні інгредієнти.
Рецепт франкфуртського зеленого соусу до м'яса
Інгредієнти: зелень петрушки, шпинату, базиліка і зеленого лука – по 05 пучка (кожної); жирна сметана (25%) – 280 мл; зварені яйця – 4 шт.; соняшникова олія – 40 мл; винний оцет – 20 мл; готова гірчиця – 1 ст. ложка; цукор, перець, сіль – по 2/3 ч. ложки. Приготування Жовтки ретельно розминаємо виделкою. Далі до них доливаємо рафінована олія, винний оцет і вводимо готову гірчицю. Додаємо в однакових пропорціях цукор, чорний перець і кухонну сіль, а потім всю суміш, гарненько перемішуємо ложкою.
Все розмаїття зелені поміщаємо в невелику чашу блендера і перетворюємо в зелену кашку. Переміщаємо його в глибоку миску зі сметаною і до однорідного стану все перемішуємо. Тепер переміщаємо в цю мисочку суміш жовтків, потім додаємо подрібнені яєчні білки і з'єднуємо всі перемішуванням.
Рецепт зеленого соусу песто
Інгредієнти: свіжий базилік і петрушка – по 1 пучку; твердий сир (пармезан) – 80 г; олія оливкова – 80 г; молодий часник – 3 зубки; сіль – щіпка; лимонний сік – 3 ст. ложки. Приготування Беремо ступку і прямо в неї продавлюємо через прес зубки молодого часнику.
Всю наявну зелень дрібно рубаємо гострим ножем і відправляємо слідом за часником. Сюди ж протираємо через дрібну тертку шматочок сиру, беремо маточка і ритмічними рухами розтираємо інгредієнти. Коли зелень виділить достатньо соку і маса стане однорідною, не припиняючи процесу розтирання, вливаємо оливкова олія, свіжий лимонний сік і дрібку дрібної солі. Доводимо соус до гладкого стану і відставляємо його на півгодини, для настоювання.
Тепер ваші страви з м'яса або риби з соусом песто придбають незвичайну вишуканість.
Зелений соус з гострого зеленого перцю
Інгредієнти: зелений гострий перець – 2 шт.; часник – 3 зубки; кінза – 1 пучок; кріп – 05 пучка; лимонний сік – 3 ст. ложки; мед – 3 ч. ложки; сметана (20%) – 130 мл Приготування У чашу блендера поміщаємо вимиту, обов'язково просушену і нарізану зелень. Зелений перець акуратно чистимо і розміщуємо в чашу. За ним викладаємо зубки очищеного часничку і все перемелюємо. Сметану змішуємо з рідким медом і лимонним соком. Переміщаємо все в зелену кашку в блендері і збиваємо соус 1 хвилину.