Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з лисичок

Соус з лисичок

18-11-2016, 17:54
496
Соус з лисичок
Якщо ви не знаєте, з яких грибів готувати соус – приготуйте соус з лисичок. Насичений аромат, смак лісових грибів і дуже приємний жовто-оранжевий відтінок змусять вас закохатись в нього з першої проби.
Для соусу беріть грибочки середнього розміру, зібрані в екологічно правильних місцях, оскільки гриби чудово вбирають будь-які речовини.
Щоб соус вийшов, уважно огляньте гриби і видалити червиві, зіпсовані або сухі. З кінчиків ніжок зчистите бруд або обріжте їх, на капелюшках не повинно залишитися сміття.
Якщо готуєте соус з молочними продуктами (сметана або вершки) обов'язково вибирайте натуральний продукт, виготовлений без замінників і рослинних жирів.
Не перестарайтеся зі спеціями – вони переб'ють смак і аромат грибів.
Простий соус
Готуємо самий легкий грибний соус з лисичок – нам знадобиться мінімум продуктів і зовсім небагато часу.
Інгредієнти:

  • свіжі перебрані, вимиті і почищені лисички – 1 кг;

  • олія без запаху нерафінована соняшникова олія – 50 мл;

  • цибуля ріпчаста круглий – 300 г;

  • сіль поварена без добавок – 2 щіпки.


  • Приготування
    Ідеальний соус з лисичок до м'яса готується за принципом «нічого зайвого». Тому кладемо гриби в каструлю, наливаємо воду і протягом чверті години варимо. Можна покласти пару лаврових листочків або кілька горошин запашного перцю, але смак буде іншим. Тим часом чистимо і дрібно шаткуємо цибулю. Масло прогреем до легкого димку і починаємо обсмажувати цибулю. До цього моменту гриби повинні отвариться. Зливаємо воду, трохи охолоджуємо і максимально подрібнюємо гриби за допомогою будь-якого зручного пристосування. Додаємо гриби до золотистої цибулі і тушкуємо до потрібної нам консистенції. В кінці солимо і сервіруємо з битками, котлетками, смаженою куркою. Також хороший цей соус з лисичок до спагетті, гречці, картопляному пюре .
    Додамо вершковий відтінок
    Ще смачніше поєднання грибів і вершків, так що сміливо купуємо або натуральні вершки з незбираного молока жирністю не нижче 18%, або домашню сметанку .
    Інгредієнти:

  • лисички, заздалегідь підготовлені – 1 кг;

  • ріпчасту цибулю довгастий – 4 шт.;

  • сіль морська йодована – 1 ст. ложка без гірки;

  • вершки – 100 мл, або сметана – 150 г, або м'який сир – 70 г;

  • масло «Селянське» або подібне – 100 р.


  • Приготування
    Звичайно, такий соус з лисичок зі сметаною на вершковому маслі буде досить калорійним, якщо хочете зробити його легше, використовуйте менш жирні вершки і рослинне масло. Відварюємо гриби протягом 20 хвилин, поки вони готуються, дрібно наріжемо лук і почнемо його пасерувати. Додаємо подрібнені гриби, коли цибуля стане м'яким і тушкуємо, поки вся рідина не випарується. Додаємо сіль і сметану, вершки або дрібно натертий сир. Пам'ятайте, що соус з лисичок з вершками або сметаною не можна кип'ятити – прогріваємо і відразу вимикаємо. А ось сирний соус можна гріти довше. Ви можете винайти і свій соус з лисичок, використовуючи ці рецепти як базу для творчості.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лисички в вершковому соусі
    Лисички в вершковому соусі
    Смак лісових грибів у багато разів насиченішим покупних печериць або глив, які повсюдно продаються в магазині. Якщо вам пощастило придбати жменю
    Грибний суп з лисичок
    Грибний суп з лисичок
    У розпал сезону масового збирання грибів саме час побалувати себе смачними супами. Ці перші страви завжди виходять чудово ароматними, а
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А