Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Щука, запечена в духовці

Щука, запечена в духовці

18-11-2016, 17:42
490
Щука, запечена в духовці
Зараз щуку маринують перед запіканням, фарширують і гарнірують на різний манер, але вона як і раніше залишається центральною стравою на столі, що надає автентичності будь-якого торжества. Нижче ми розберемо кілька незвичайних рецептів запеченої в духовці щуки.

Фарширована щука, запечена в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • щука – 17 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • відварна морква – 80 г;

  • цибуля – 55 г;

  • білий хліб – 40 г;

  • молоко – 95 мл;

  • сало – 80 г;

  • сік лимона – 45 мл;

  • щіпка меленого білого перцю;

  • сметана – 60 мл


  • Приготування
    Щуку очистіть від луски, зробіть поперечний надріз уздовж зябрових кісток і вниз по всьому череву, після чого витягніть нутрощі. Самі зябра обов'язково видаліть, щоб не зіпсувати аромат страви. Промийте порожнину щуки і обережно виріжте хребет разом з реберними кістками з внутрішньої сторони риби. Обережно відокремте м'якоть, намагаючись не пошкодити шкіру. Пропустіть рибну м'якоть через м'ясорубку разом з розмоченим у молоці хлібним м'якушем і салом. Додайте в отриману суміш пару дрібно нарізаних курячих яєць, терту моркву і цибулю, здобріть всі лимоном, поперчіть і додайте добру пучку солі. Наповніть рибну шкіру отриманим фаршем і зшийте її з черевної сторони. Збризніть поверхню риби лимоном і відправте всі запікатися на 50 хвилин при 160 градусах. За 10 хвилин до готовності змастіть щуку сметаною, щоб соус встиг схопитися рум'яною скоринкою.

    Як запекти щуку в духовці у фользі?


    З-за своєї простоти цей рецепт ідеально підходить тим, хто вперше запікає щуку. Більш того, він містить мінімум інгредієнтів, а завдяки фользі у новачків гарантовано вийде запекти соковиту рибу.
    Інгредієнти:

  • щука – 16 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • суміш спецій для риби – 5 р.


  • Приготування
    Почніть з підготовки щуки: випатрайте, очистіть рибу від луски, видалити зябра і добре промийте тушку. Змішайте сік половини лимона з пучкою солі й універсальною сумішшю спецій для риби. Отриманою сумішшю натріть щуку зовні і всередині, тим самим позбавляючись від запаху і надаючи м'якоті приголомшливий смак. Залишився лимон наріжте кружечками і покладіть шматочки в щуч'є черевце. Покладіть рибу на центр листа фольги, щільно загорніть краї, щоб в процесі приготування конверт не лопнув, і запікайте все при 200 градусах 20 хвилин. Розгорніть конверт і продовжуйте приготування ще 10 хвилин, щоб шкіра встигла підрум'янитися.

    Як запекти щуку з майонезом цілком у духовці?


    Нарівні зі сметаною, майонез часто використовують при приготуванні щуки не тільки для того, щоб зробити рибу соковитіше, але і для того, щоб вона схопилася апетитною скоринкою. Досить змастити поверхню тушки соусом за 10 хвилин до готовності, а потім за допомогою майонезу можна додатково декорувати рибу.
    Інгредієнти:

  • щука – 14 кг;

  • майонез – 90 г;

  • цибуля – 110 г;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • сушений розмарин, чебрець – 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як смачно запекти щуку в духовці, її необхідно підготувати і замаринувати. З риби зчищають луску, видаляють зябра, потрошать тушку. Після промивання, щуку заливають лимонним соком, натирають сіллю, сушеними травами і відправляють в холодильник для маринування на 1 годину. По закінченні часу деко покривають листом фольги і викладають на нього кільця половину нарізаної цибулі. Залишився цибулю нарізають півкільцями і наповнюють їм черевце риби. Фаршировану рибу обертають фольгою і запікають півгодини при 180 градусах, після конверт розкривають, змазують рибу майонезом і залишають ще на 10 хвилин для підрум'янення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як запекти щуку в духовці?
    Як запекти щуку в духовці?
    Приготуйте незрівнянне блюдо з щуки і підкорите гостей своїми чудовими кулінарними вміннями. Адже далі описані рецепти, як правильно і зовсім
    Щука в духовці у фользі
    Щука в духовці у фользі
    Сьогодні все рідше з'являється щука в нашому меню і абсолютно марно! Адже ця риба дуже корисна і неймовірно смачна, особливо якщо приготувати її за
    Як приготувати щуку в духовці у фользі?
    Як приготувати щуку в духовці у фользі?
    Рецепти, які докладно описані далі, напевно, оцінять всі любителі риби. Пропонуємо урізноманітнити урочистий стіл неймовірним, вельми ефектним
    Як фарширувати щуку?
    Як фарширувати щуку?
    Кожне свято господинь намагаються придумати щось нове для додання столу краси і вишуканості. Одне з найцікавіших на вигляд і приголомшливих на смак
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
    Запечена щука
    Запечена щука
    Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми