» » Щука, запечена в духовці

Щука, запечена в духовці

Щука, запечена в духовці
Зараз щуку маринують перед запіканням, фарширують і гарнірують на різний манер, але вона як і раніше залишається центральною стравою на столі, що надає автентичності будь-якого торжества. Нижче ми розберемо кілька незвичайних рецептів запеченої в духовці щуки.

Фарширована щука, запечена в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • щука – 17 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • відварна морква – 80 г;

  • цибуля – 55 г;

  • білий хліб – 40 г;

  • молоко – 95 мл;

  • сало – 80 г;

  • сік лимона – 45 мл;

  • щіпка меленого білого перцю;

  • сметана – 60 мл


  • Приготування
    Щуку очистіть від луски, зробіть поперечний надріз уздовж зябрових кісток і вниз по всьому череву, після чого витягніть нутрощі. Самі зябра обов'язково видаліть, щоб не зіпсувати аромат страви. Промийте порожнину щуки і обережно виріжте хребет разом з реберними кістками з внутрішньої сторони риби. Обережно відокремте м'якоть, намагаючись не пошкодити шкіру. Пропустіть рибну м'якоть через м'ясорубку разом з розмоченим у молоці хлібним м'якушем і салом. Додайте в отриману суміш пару дрібно нарізаних курячих яєць, терту моркву і цибулю, здобріть всі лимоном, поперчіть і додайте добру пучку солі. Наповніть рибну шкіру отриманим фаршем і зшийте її з черевної сторони. Збризніть поверхню риби лимоном і відправте всі запікатися на 50 хвилин при 160 градусах. За 10 хвилин до готовності змастіть щуку сметаною, щоб соус встиг схопитися рум'яною скоринкою.

    Як запекти щуку в духовці у фользі?


    З-за своєї простоти цей рецепт ідеально підходить тим, хто вперше запікає щуку. Більш того, він містить мінімум інгредієнтів, а завдяки фользі у новачків гарантовано вийде запекти соковиту рибу.
    Інгредієнти:

  • щука – 16 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • суміш спецій для риби – 5 р.


  • Приготування
    Почніть з підготовки щуки: випатрайте, очистіть рибу від луски, видалити зябра і добре промийте тушку. Змішайте сік половини лимона з пучкою солі й універсальною сумішшю спецій для риби. Отриманою сумішшю натріть щуку зовні і всередині, тим самим позбавляючись від запаху і надаючи м'якоті приголомшливий смак. Залишився лимон наріжте кружечками і покладіть шматочки в щуч'є черевце. Покладіть рибу на центр листа фольги, щільно загорніть краї, щоб в процесі приготування конверт не лопнув, і запікайте все при 200 градусах 20 хвилин. Розгорніть конверт і продовжуйте приготування ще 10 хвилин, щоб шкіра встигла підрум'янитися.

    Як запекти щуку з майонезом цілком у духовці?


    Нарівні зі сметаною, майонез часто використовують при приготуванні щуки не тільки для того, щоб зробити рибу соковитіше, але і для того, щоб вона схопилася апетитною скоринкою. Досить змастити поверхню тушки соусом за 10 хвилин до готовності, а потім за допомогою майонезу можна додатково декорувати рибу.
    Інгредієнти:

  • щука – 14 кг;

  • майонез – 90 г;

  • цибуля – 110 г;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • сушений розмарин, чебрець – 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як смачно запекти щуку в духовці, її необхідно підготувати і замаринувати. З риби зчищають луску, видаляють зябра, потрошать тушку. Після промивання, щуку заливають лимонним соком, натирають сіллю, сушеними травами і відправляють в холодильник для маринування на 1 годину. По закінченні часу деко покривають листом фольги і викладають на нього кільця половину нарізаної цибулі. Залишився цибулю нарізають півкільцями і наповнюють їм черевце риби. Фаршировану рибу обертають фольгою і запікають півгодини при 180 градусах, після конверт розкривають, змазують рибу майонезом і залишають ще на 10 хвилин для підрум'янення.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:42
    Переглядів: 29