Як приготувати щуку в духовці у фользі?
Хочете вразити своїх рідних та здивувати гостей – подайте на святковий стіл дещо незвичайне і дуже смачне. Ми пропонуємо вам запекти щуку у фользі в духовці, а як її приготувати дізнаєтеся з нашої статті!
Інгредієнти:
щука заморожена – 1 шт.;
сметана нежирна – 150 мл;
вода фільтрована – 1 ст. ложка;
цибулина – 2 шт.;
лимон – 05 шт.;
масло рослинне – 15 мл;
свіжа зелень – для прикраси;
спеції і сухі трави за смаком.
Приготування
Перед тим як запекти щуку в духовці у фользі рибу спочатку готуємо: потрошимо, очищаємо від луски, видаляємо зябра, промиваємо і натираємо спеціями за смаком. Потім поливаємо лимонним соком і прибираємо маринуватися на півгодини в холодильник. Тим часом обробляємо цибулю шаткуємо його кільцями. Сметану перемішуємо з рослинним маслом, розводимо трохи водою і заливаємо отриманим соусом цибулю, викладений на фольгу. Зверху кладемо рибу, обмазуємо її з усіх боків і зсередини сметанною сумішшю і щільно загортаємо. Випікаємо щуку зі сметаною в фользі в нагрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, а в кінці приготування відкриваємо блюдо і підрум'янюємо кілька хвилин. Перед подачею прикрашаємо рибу лимонними скибочками і посипаємо рубаною свіжої зеленню.
Інгредієнти:
щука заморожена – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
майонез – 200 мл;
морква – 1 шт.;
спеції;
часник – 3 зубчики;
свіжа зелень – 30 г;
лимон – 1 шт.;
стиглий помідор – 1 шт.;
оливки для прикраси.
Приготування
Отже, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього рибу чистимо, потрошимо і помазываем зовні і всередині майонезом. Цибулину і моркву очищаємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо подрібнений часник і помідори, порубані кубиками. Тепер викладаємо щуку на лист фольги, зверху розподіляємо овочеву обжарку, підсолюємо за смаком і збризкуємо за бажанням лимонним соком. Щільно загортаємо заготівлю і відправляємо в розігріту духовку на 45 хвилин. Після цього остуджуємо рибу, викладаємо на тарілку і прикрашаємо за бажанням оливками і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
свіжа щука – 15 кг;
морква – 2 шт.;
масло рослинне – 50 мл;
картопля – 5 шт.;
цибулина – 1 шт.;
соус натуральний соєвий – 05 ст.;
лимон – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Для приготування щуки у фользі в духовці вибираємо рибу невеликих розмірів. Потім потрошимо її, очищаємо, промиваємо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Після цього розбираємо рибу на невеликі шматочки і натираємо кожен сіллю і приправами за смаком. Перекладаємо її в глибоку чашку, заливаємо соєвим соусом і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Маринуємо рибу кілька годин, час від часу перевертаючи її, щоб всі шматочки просочилися рівномірно. Тим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями, а моркву подрібнюємо соломкою на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді в невеликій кількості розігрітого рослинного олії, постійно помішуючи. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками, збризкуємо злегка рослинним маслом і посипаємо спеціями і приправами. Замариновану щуку перекладаємо в глибоке деко, застелене фольгою, зверху розподіляємо обсмажений цибульку з морквою і викладаємо рівномірно шар картоплі. Зверху закриваємо блюдо листом фольги і відправляємо деко в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Коли картопля підрум'яниться і стане м'яким, значить страва готова. Перед подачею прикрашаємо страву свіжої рубаною зеленню.
Щука, запечена в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як запекти щуку в духовці у фользі рибу спочатку готуємо: потрошимо, очищаємо від луски, видаляємо зябра, промиваємо і натираємо спеціями за смаком. Потім поливаємо лимонним соком і прибираємо маринуватися на півгодини в холодильник. Тим часом обробляємо цибулю шаткуємо його кільцями. Сметану перемішуємо з рослинним маслом, розводимо трохи водою і заливаємо отриманим соусом цибулю, викладений на фольгу. Зверху кладемо рибу, обмазуємо її з усіх боків і зсередини сметанною сумішшю і щільно загортаємо. Випікаємо щуку зі сметаною в фользі в нагрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, а в кінці приготування відкриваємо блюдо і підрум'янюємо кілька хвилин. Перед подачею прикрашаємо рибу лимонними скибочками і посипаємо рубаною свіжої зеленню.
Рецепт щуки у фользі в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього рибу чистимо, потрошимо і помазываем зовні і всередині майонезом. Цибулину і моркву очищаємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо подрібнений часник і помідори, порубані кубиками. Тепер викладаємо щуку на лист фольги, зверху розподіляємо овочеву обжарку, підсолюємо за смаком і збризкуємо за бажанням лимонним соком. Щільно загортаємо заготівлю і відправляємо в розігріту духовку на 45 хвилин. Після цього остуджуємо рибу, викладаємо на тарілку і прикрашаємо за бажанням оливками і свіжою зеленню.
Щука в фользі в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування щуки у фользі в духовці вибираємо рибу невеликих розмірів. Потім потрошимо її, очищаємо, промиваємо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Після цього розбираємо рибу на невеликі шматочки і натираємо кожен сіллю і приправами за смаком. Перекладаємо її в глибоку чашку, заливаємо соєвим соусом і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Маринуємо рибу кілька годин, час від часу перевертаючи її, щоб всі шматочки просочилися рівномірно. Тим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями, а моркву подрібнюємо соломкою на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді в невеликій кількості розігрітого рослинного олії, постійно помішуючи. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками, збризкуємо злегка рослинним маслом і посипаємо спеціями і приправами. Замариновану щуку перекладаємо в глибоке деко, застелене фольгою, зверху розподіляємо обсмажений цибульку з морквою і викладаємо рівномірно шар картоплі. Зверху закриваємо блюдо листом фольги і відправляємо деко в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Коли картопля підрум'яниться і стане м'яким, значить страва готова. Перед подачею прикрашаємо страву свіжої рубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рибу у фользі в духовці?
Приготування риби можна перетворити в неймовірно просте заняття. Використовуючи запропоновані рецепти з цим чудовим стравою зможе впоратися навіть
Щука в духовці у фользі
Сьогодні все рідше з'являється щука в нашому меню і абсолютно марно! Адже ця риба дуже корисна і неймовірно смачна, особливо якщо приготувати її за
Риба, запечена у фользі в духовці
Приготування будь-якої риби можна перетворити на задоволення, використовуючи запропоновані рецепти. Розповімо, як оригінально запекти різну рибу у
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
Щука в сметані
Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний