Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати щуку в духовці у фользі?

Як приготувати щуку в духовці у фользі?

27-12-2015, 23:59
1 018
Як приготувати щуку в духовці у фользі?
Хочете вразити своїх рідних та здивувати гостей – подайте на святковий стіл дещо незвичайне і дуже смачне. Ми пропонуємо вам запекти щуку у фользі в духовці, а як її приготувати дізнаєтеся з нашої статті!

Щука, запечена в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • щука заморожена – 1 шт.;

  • сметана нежирна – 150 мл;

  • вода фільтрована – 1 ст. ложка;

  • цибулина – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • масло рослинне – 15 мл;

  • свіжа зелень – для прикраси;

  • спеції і сухі трави за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як запекти щуку в духовці у фользі рибу спочатку готуємо: потрошимо, очищаємо від луски, видаляємо зябра, промиваємо і натираємо спеціями за смаком. Потім поливаємо лимонним соком і прибираємо маринуватися на півгодини в холодильник. Тим часом обробляємо цибулю шаткуємо його кільцями. Сметану перемішуємо з рослинним маслом, розводимо трохи водою і заливаємо отриманим соусом цибулю, викладений на фольгу. Зверху кладемо рибу, обмазуємо її з усіх боків і зсередини сметанною сумішшю і щільно загортаємо. Випікаємо щуку зі сметаною в фользі в нагрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, а в кінці приготування відкриваємо блюдо і підрум'янюємо кілька хвилин. Перед подачею прикрашаємо рибу лимонними скибочками і посипаємо рубаною свіжої зеленню.

    Рецепт щуки у фользі в духовці з овочами


    Інгредієнти:

  • щука заморожена – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • майонез – 200 мл;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики;

  • свіжа зелень – 30 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • стиглий помідор – 1 шт.;

  • оливки для прикраси.


  • Приготування
    Отже, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього рибу чистимо, потрошимо і помазываем зовні і всередині майонезом. Цибулину і моркву очищаємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо подрібнений часник і помідори, порубані кубиками. Тепер викладаємо щуку на лист фольги, зверху розподіляємо овочеву обжарку, підсолюємо за смаком і збризкуємо за бажанням лимонним соком. Щільно загортаємо заготівлю і відправляємо в розігріту духовку на 45 хвилин. Після цього остуджуємо рибу, викладаємо на тарілку і прикрашаємо за бажанням оливками і свіжою зеленню.

    Щука в фользі в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • свіжа щука – 15 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • картопля – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • соус натуральний соєвий – 05 ст.;

  • лимон – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування щуки у фользі в духовці вибираємо рибу невеликих розмірів. Потім потрошимо її, очищаємо, промиваємо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Після цього розбираємо рибу на невеликі шматочки і натираємо кожен сіллю і приправами за смаком. Перекладаємо її в глибоку чашку, заливаємо соєвим соусом і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Маринуємо рибу кілька годин, час від часу перевертаючи її, щоб всі шматочки просочилися рівномірно. Тим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями, а моркву подрібнюємо соломкою на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді в невеликій кількості розігрітого рослинного
    Як приготувати щуку в духовці у фользі?
    олії, постійно помішуючи. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками, збризкуємо злегка рослинним маслом і посипаємо спеціями і приправами. Замариновану щуку перекладаємо в глибоке деко, застелене фольгою, зверху розподіляємо обсмажений цибульку з морквою і викладаємо рівномірно шар картоплі. Зверху закриваємо блюдо листом фольги і відправляємо деко в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Коли картопля підрум'яниться і стане м'яким, значить страва готова. Перед подачею прикрашаємо страву свіжої рубаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати рибу у фользі в духовці?
    Як приготувати рибу у фользі в духовці?
    Приготування риби можна перетворити в неймовірно просте заняття. Використовуючи запропоновані рецепти з цим чудовим стравою зможе впоратися навіть
    Щука в духовці у фользі
    Щука в духовці у фользі
    Сьогодні все рідше з'являється щука в нашому меню і абсолютно марно! Адже ця риба дуже корисна і неймовірно смачна, особливо якщо приготувати її за
    Риба, запечена у фользі в духовці
    Риба, запечена у фользі в духовці
    Приготування будь-якої риби можна перетворити на задоволення, використовуючи запропоновані рецепти. Розповімо, як оригінально запекти різну рибу у
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
    Запечена щука
    Запечена щука
    Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
    Щука в сметані
    Щука в сметані
    Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний