» » Щука в духовці у фользі

Щука в духовці у фользі

Щука в духовці у фользі
Незважаючи на те, що щука – прісноводна риба, її м'якоть також багата поживними елементами, як і м'якоть морських риб. Правда, варто зазначити, що від останніх щука відрізняється своєю диетичностью і наявністю великої кількості кісток. Можливо, обидва ці чинники і стали причиною тому, що ця риба все рідше з'являється на наших столах, але ми хочемо відновити репутацію та присвятити цей матеріал рецептами щуки в духовці у фользі.

Щука, запечена у фользі в духовці


Інгредієнти:

  • тушка щуки (середня) - 1 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • часниковий зубок - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • жменя зелені кропу;

  • вершкове масло - 65 р.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти щуку в духовці у фользі, випатрайте тушку і обполосніть її. Розділіть ріпчасту цибулю і один з лимонів на товсті кільця і розподіліть їх на деку. З решти лимона вичавте сік і змішайте його з зеленню кропу, часником і розтопленим маслом. Приправте рибу пучкою солі всередині і зовні, покладіть кріп в черевну порожнину. Накрийте деко зі щукою листом фольги і залиште її на 25 хвилин при 190 градусах.

    Рецепт приготування щуки у фользі в духовці


    Як ми встигли помітити раніше, щука – сухувата риба, яку краще подавати з великою кількістю соусу або запікати з соковитою начинкою, на зразок тієї, що ми вирішили запропонувати вам в цьому рецепті, що складається з грибів і цибулі.
    Інгредієнти:

  • тушка щуки - 18 кг;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • гливи - 820 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Очистивши рибу, прийміть за просту начинку, яка складається з подрібнених глив та цибулі, які слід спасерувати разом. Коли зайва волога з грибів випарується, додайте пюрированный часник і лимонний сік в сковороду. Наповніть черевну порожнину риби отриманою начинкою і зафіксуйте стінки черевця зубочистками. Залиште рибу запікати при 190 градусах близько години, спершу накривши листом фольги, на перші 40 хвилин, а потім залишивши підрум'янитися 20.

    Щука в фользі в духовці з картоплею


    Як і з іншою рибою, разом зі щукою під листом фольги можна запікати і різноманітні овочеві гарніри, наприклад, бульби картоплі.
    Інгредієнти:

  • тушка щуки (середня) - 1 шт.;

  • пучок кропу;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • майонез - 45 г;

  • скибочки лимона - 4-6 шт.;

  • картопляні бульби - 470 р.


  • Приготування
    Виберіть найбільш дрібні картопляні бульби, збризніть їх маслом і рясно посоліть. Тушку щуки також присипте сіллю і наповніть черевце сумішшю з майонезу, зелень кропу і цибулевих кілець. Зверху приправити рибу сіллю і викладіть лимонні дольки. Виклавши щуку на деко і розподіливши картопля навколо неї, накрийте рибу листом фольги і додайте готуватися. Скільки запікати щуку у фользі в духовці визначається розмірами самої риби, так, тушка середнього розміру зазвичай готується не більш півгодини при 190 градусах.

    Щука в духовці у фользі зі сметаною


    Проблема приготування у фользі полягає в тому, що риба під нею не підрум'янюється, але ми виправимо цю ситуацію з допомогою нехитрого соусу і технології запікання.
    Інгредієнти:

  • щука - 680 г;

  • печериці - 410 г;

  • морква - 65 г;

  • сметана - 95 мл;

  • каперси - 2 ст. ложки;
  • Щука в духовці у фользі

  • томатна паста - 35 р.


  • Приготування
    Випатрайте і обполосніть черевну порожнину риби. Спасеруйте печериці разом з морквою до повного випаровування грибний вологи. Приправте начинку, з'єднайте з каперсами. З'єднайте томатну пасту зі сметанним соусом і змішайте гриби з морквою з 2/3 отриманого соусу. Поставте щуку в духовку на 30 хвилин при 180 накривши деко фольгою. За 7 хвилин до закінчення приготування зніміть фольгу, а щуку змастіть соусом, що залишився і дайте підрум'янитися.
    Додав: admin | 27-12-2015, 23:59
    Переглядів: 618