Горбуша в фользі в духовці
Напередодні новорічних свят кожен замислюється про те, яким незвичайним гарячим можна доповнити стіл. Набридлу запечену птицю ми рекомендуємо замінити рибою, наприклад горбушею, яка набагато дешевше сьомги і при цьому не поступається їй по смакових якостях. Нижче ми будемо готувати горбушу у фользі в духовці для того, щоб риба увібрала в себе максимум смаку і вийшла соковитою.
Продуктами харчування прикрасою новорічного банкету стане риба запечена цілком. Крім цікавого зовнішнього вигляду, така риба піддається фаршированию, завдяки чому м'якоть можна просочити ароматом улюблених трав. Нами було вирішено вибрати набір з кропу, естрагону і петрушки, але ви можете варіювати склад ароматного букета на свій розсуд.
Інгредієнти:
горбуша (ціла) - 25 кг;
картопля - 14 кг;
фенхель - 310 г;
пучок петрушки, естрагону і кропу;
лимон - 2 шт.
Приготування
Почніть з гарніру. В даному випадку ми будемо запікати горбушу з картоплею в фользі в духовці, а тому очистіть бульби і розподіліть їх на деку. Розділіть цибулини фенхелю на великі кільця. При бажанні, фенхель можна замінити звичайним ріпчастою цибулею. Збризніть гарнір маслом і щедро посипте сіллю.
Якщо вам вдалося придбати вже потрошеную рибу, то можна починати приготування, інакше спершу видаліть всі нутрощі з черевця риби, а вже потім беріться подрібнювати зелень. Нарізавши кріп, естрагон і петрушку, посоліть тушку зовні і всередині, і наповніть ароматною сумішшю черевце горбуші. Туди ж відправте смужки цедри одного з лимонів. Видавіть сік на рибу зверху. Накрийте деко фольгою, після чого дайте горбуші запектися 15 хвилин при максимальній температурі, потім фольгу зніміть і дайте дійти вже при 180 градусах ще близько півгодини. Точно судити про те, скільки запікати горбушу у фользі в духовці необхідно індивідуально, враховуючи розмір і вага кожної конкретної рибини. Подавайте з рештою лимоном.
Інгредієнти:
мед - 45 мл;
білий винний оцет - 15 мл;
часникові зубки - 3 шт.;
листочки чебрецю - 1 ст. ложка;
філе горбуші - 720 г;
діжонська гірчиця - 15 г;
пластівці чилі - щіпка.
Приготування
Перед тим, як приготувати горбушу в духовці у фользі переконайтеся в тому, що філе повністю очищене від кісток. Збризніть м'якоть горбуші маслом, натріть пучкою солі і оберніть в конверт з фольги. Змішайте оцет, мед, гірчицю і чилі разом. В ступі розітріть зубки часнику з листочками чебрецю. Додати часникову пасту до медового маринаду і вилийте все в конверт до риби, ретельно запечатуючи краю. Готуйте горбушу 15-20 хвилин при 165 градусах.
Якщо замість цілої риби ви купили шматочок філе, то не варто хвилюватися, його також можна наповнити смаком улюблених трав. Наприклад, філе горбуші ми вирішили доповнити песто з свіжого базиліка з пюрированным часником. Одночасно з рибою буде запікатися і гарнір з свіжих овочів, склад якого ви можете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
жменя листя базиліка;
філе горбуші - 340 г;
2 жмені томатів черрі;
часник - 4 зубки;
бальзамічний оцет - 15 мл
Приготування
Наріжте кабачки соломкою, посоліть і збризніть маслом і оцтом разом з томатами черрі. Очистивши філе горбуші від залишків кісток, розділіть його навпіл, посоліть. Перетворіть часник і листочки базиліка в пюре, розподіліть його рівним шаром по поверхні риби. Викладіть овочі в конверт з фольги, а зверху покладіть рибне філе. Залиште всі запікатися на 20 хвилин при 200 градусах.
Горбуша, запечена в духовці у фользі
Продуктами харчування прикрасою новорічного банкету стане риба запечена цілком. Крім цікавого зовнішнього вигляду, така риба піддається фаршированию, завдяки чому м'якоть можна просочити ароматом улюблених трав. Нами було вирішено вибрати набір з кропу, естрагону і петрушки, але ви можете варіювати склад ароматного букета на свій розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з гарніру. В даному випадку ми будемо запікати горбушу з картоплею в фользі в духовці, а тому очистіть бульби і розподіліть їх на деку. Розділіть цибулини фенхелю на великі кільця. При бажанні, фенхель можна замінити звичайним ріпчастою цибулею. Збризніть гарнір маслом і щедро посипте сіллю.
Якщо вам вдалося придбати вже потрошеную рибу, то можна починати приготування, інакше спершу видаліть всі нутрощі з черевця риби, а вже потім беріться подрібнювати зелень. Нарізавши кріп, естрагон і петрушку, посоліть тушку зовні і всередині, і наповніть ароматною сумішшю черевце горбуші. Туди ж відправте смужки цедри одного з лимонів. Видавіть сік на рибу зверху. Накрийте деко фольгою, після чого дайте горбуші запектися 15 хвилин при максимальній температурі, потім фольгу зніміть і дайте дійти вже при 180 градусах ще близько півгодини. Точно судити про те, скільки запікати горбушу у фользі в духовці необхідно індивідуально, враховуючи розмір і вага кожної конкретної рибини. Подавайте з рештою лимоном.
Рецепт філе горбуші в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати горбушу в духовці у фользі переконайтеся в тому, що філе повністю очищене від кісток. Збризніть м'якоть горбуші маслом, натріть пучкою солі і оберніть в конверт з фольги. Змішайте оцет, мед, гірчицю і чилі разом. В ступі розітріть зубки часнику з листочками чебрецю. Додати часникову пасту до медового маринаду і вилийте все в конверт до риби, ретельно запечатуючи краю. Готуйте горбушу 15-20 хвилин при 165 градусах.
Приготування горбуші в духовці у фользі з овочами
Якщо замість цілої риби ви купили шматочок філе, то не варто хвилюватися, його також можна наповнити смаком улюблених трав. Наприклад, філе горбуші ми вирішили доповнити песто з свіжого базиліка з пюрированным часником. Одночасно з рибою буде запікатися і гарнір з свіжих овочів, склад якого ви можете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте кабачки соломкою, посоліть і збризніть маслом і оцтом разом з томатами черрі. Очистивши філе горбуші від залишків кісток, розділіть його навпіл, посоліть. Перетворіть часник і листочки базиліка в пюре, розподіліть його рівним шаром по поверхні риби. Викладіть овочі в конверт з фольги, а зверху покладіть рибне філе. Залиште всі запікатися на 20 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба у фользі в духовці
Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
Скумбрія в фользі в духовці
Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Якщо ви не можете придумати, як приготувати горбушу в духовці, то наша сьогоднішня стаття вам допоможе. У ній описані рецепти приготування цієї
Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за