Незважаючи на те, що щука – прісноводна риба, її м'якоть також багата поживними елементами, як і м'якоть морських риб. Правда, варто зазначити, що від останніх щука відрізняється своєю диетичностью і наявністю великої кількості кісток. Можливо, обидва ці чинники і стали причиною тому, що ця риба все рідше з'являється на наших столах, але ми хочемо відновити репутацію та присвятити цей матеріал рецептами щуки в духовці у фользі.
Щука, запечена у фользі в духовці
Інгредієнти: тушка щуки (середня) - 1 шт.; лимон - 2 шт.; часниковий зубок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 130 г; жменя зелені кропу; вершкове масло - 65 р. Приготування Перед тим, як запекти щуку в духовці у фользі, випатрайте тушку і обполосніть її. Розділіть ріпчасту цибулю і один з лимонів на товсті кільця і розподіліть їх на деку. З решти лимона вичавте сік і змішайте його з зеленню кропу, часником і розтопленим маслом. Приправте рибу пучкою солі всередині і зовні, покладіть кріп в черевну порожнину. Накрийте деко зі щукою листом фольги і залиште її на 25 хвилин при 190 градусах.
Рецепт приготування щуки у фользі в духовці
Як ми встигли помітити раніше, щука – сухувата риба, яку краще подавати з великою кількістю соусу або запікати з соковитою начинкою, на зразок тієї, що ми вирішили запропонувати вам в цьому рецепті, що складається з грибів і цибулі.
Інгредієнти: тушка щуки - 18 кг; ріпчаста цибуля - 85 м; часникові зубки - 2 шт.; гливи - 820 г; лимон - 1 шт.; оливкова олія - 35 мл Приготування Очистивши рибу, прийміть за просту начинку, яка складається з подрібнених глив та цибулі, які слід спасерувати разом. Коли зайва волога з грибів випарується, додайте пюрированный часник і лимонний сік в сковороду. Наповніть черевну порожнину риби отриманою начинкою і зафіксуйте стінки черевця зубочистками. Залиште рибу запікати при 190 градусах близько години, спершу накривши листом фольги, на перші 40 хвилин, а потім залишивши підрум'янитися 20.
Щука в фользі в духовці з картоплею
Як і з іншою рибою, разом зі щукою під листом фольги можна запікати і різноманітні овочеві гарніри, наприклад, бульби картоплі.
Інгредієнти: тушка щуки (середня) - 1 шт.; пучок кропу; ріпчаста цибуля - 210 г; майонез - 45 г; скибочки лимона - 4-6 шт.; картопляні бульби - 470 р. Приготування Виберіть найбільш дрібні картопляні бульби, збризніть їх маслом і рясно посоліть. Тушку щуки також присипте сіллю і наповніть черевце сумішшю з майонезу, зелень кропу і цибулевих кілець. Зверху приправити рибу сіллю і викладіть лимонні дольки. Виклавши щуку на деко і розподіливши картопля навколо неї, накрийте рибу листом фольги і додайте готуватися. Скільки запікати щуку у фользі в духовці визначається розмірами самої риби, так, тушка середнього розміру зазвичай готується не більш півгодини при 190 градусах.
Щука в духовці у фользі зі сметаною
Проблема приготування у фользі полягає в тому, що риба під нею не підрум'янюється, але ми виправимо цю ситуацію з допомогою нехитрого соусу і технології запікання.
Інгредієнти: щука - 680 г; печериці - 410 г; морква - 65 г; сметана - 95 мл; каперси - 2 ст. ложки; томатна паста - 35 р. Приготування Випатрайте і обполосніть черевну порожнину риби. Спасеруйте печериці разом з морквою до повного випаровування грибний вологи. Приправте начинку, з'єднайте з каперсами. З'єднайте томатну пасту зі сметанним соусом і змішайте гриби з морквою з 2/3 отриманого соусу. Поставте щуку в духовку на 30 хвилин при 180 накривши деко фольгою. За 7 хвилин до закінчення приготування зніміть фольгу, а щуку змастіть соусом, що залишився і дайте підрум'янитися.