Хочете вразити своїх рідних та здивувати гостей – подайте на святковий стіл дещо незвичайне і дуже смачне. Ми пропонуємо вам запекти щуку у фользі в духовці, а як її приготувати дізнаєтеся з нашої статті!
Щука, запечена в духовці у фользі
Інгредієнти: щука заморожена – 1 шт.; сметана нежирна – 150 мл; вода фільтрована – 1 ст. ложка; цибулина – 2 шт.; лимон – 05 шт.; масло рослинне – 15 мл; свіжа зелень – для прикраси; спеції і сухі трави за смаком. Приготування Перед тим як запекти щуку в духовці у фользі рибу спочатку готуємо: потрошимо, очищаємо від луски, видаляємо зябра, промиваємо і натираємо спеціями за смаком. Потім поливаємо лимонним соком і прибираємо маринуватися на півгодини в холодильник. Тим часом обробляємо цибулю шаткуємо його кільцями. Сметану перемішуємо з рослинним маслом, розводимо трохи водою і заливаємо отриманим соусом цибулю, викладений на фольгу. Зверху кладемо рибу, обмазуємо її з усіх боків і зсередини сметанною сумішшю і щільно загортаємо. Випікаємо щуку зі сметаною в фользі в нагрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, а в кінці приготування відкриваємо блюдо і підрум'янюємо кілька хвилин. Перед подачею прикрашаємо рибу лимонними скибочками і посипаємо рубаною свіжої зеленню.
Рецепт щуки у фользі в духовці з овочами
Інгредієнти: щука заморожена – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; майонез – 200 мл; морква – 1 шт.; спеції; часник – 3 зубчики; свіжа зелень – 30 г; лимон – 1 шт.; стиглий помідор – 1 шт.; оливки для прикраси. Приготування Отже, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього рибу чистимо, потрошимо і помазываем зовні і всередині майонезом. Цибулину і моркву очищаємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім додаємо подрібнений часник і помідори, порубані кубиками. Тепер викладаємо щуку на лист фольги, зверху розподіляємо овочеву обжарку, підсолюємо за смаком і збризкуємо за бажанням лимонним соком. Щільно загортаємо заготівлю і відправляємо в розігріту духовку на 45 хвилин. Після цього остуджуємо рибу, викладаємо на тарілку і прикрашаємо за бажанням оливками і свіжою зеленню.
Щука в фользі в духовці з картоплею
Інгредієнти: свіжа щука – 15 кг; морква – 2 шт.; масло рослинне – 50 мл; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; соус натуральний соєвий – 05 ст.; лимон – 1 шт.; спеції. Приготування Для приготування щуки у фользі в духовці вибираємо рибу невеликих розмірів. Потім потрошимо її, очищаємо, промиваємо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Після цього розбираємо рибу на невеликі шматочки і натираємо кожен сіллю і приправами за смаком. Перекладаємо її в глибоку чашку, заливаємо соєвим соусом і збризкуємо свіжовичавленим соком лимона. Маринуємо рибу кілька годин, час від часу перевертаючи її, щоб всі шматочки просочилися рівномірно. Тим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями, а моркву подрібнюємо соломкою на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді в невеликій кількості розігрітого рослинного

олії, постійно помішуючи. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками, збризкуємо злегка рослинним маслом і посипаємо спеціями і приправами. Замариновану щуку перекладаємо в глибоке деко, застелене фольгою, зверху розподіляємо обсмажений цибульку з морквою і викладаємо рівномірно шар картоплі. Зверху закриваємо блюдо листом фольги і відправляємо деко в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Коли картопля підрум'яниться і стане м'яким, значить страва готова. Перед подачею прикрашаємо страву свіжої рубаною зеленню.