» » Філе минтая - рецепти

Філе минтая - рецепти

М'якоть цієї риби практично не має кісток, а розділене на філе особливо затребуване в рибних стравах. Рецепти філе минтая різноманітні: рибу тушкують, запікають, обсмажують і відварюють, готують фарш для котлет і начинки для пирогів . Розглянемо способи приготування філе минтая.
Як приготувати філе минтая в духовці?
Філе минтая - рецепти

Традиційно філе минтая запікається в фользі, яка захищає рибу від пересихання. У даному рецепті використовується комбінований спосіб термообробки: у фользі та без неї. Перед тим, як готувати філе минтая, замаринуйте рибу на чверть години в спеціях, для додання аромату і ніжної скоринки.
Інгредієнти:

  • філе минтая - 580 г;

  • болгарський перець - 90 г;

  • червоний цибуля - 35 г;

  • помідор - 60 г;

  • часник - 3 зубки;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • сушена паприка - 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Філе минтая нарізати великими шматками, натерти спеціями, оливковою олією і відправте на півгодини маринуватися.

  • Підготовлені і очищені овочі наріжте невеликими кубиками і злегка обсмажте в олії.

  • Перекладіть овочі в спеціальну ємність і запікайте пару хвилин в духовці при температурі 190 градусів.

  • Промаринований минтай викладіть зверху на ледь підрум'янені овочі і запікайте 10 хвилин. Накрийте рибу фольгою і потримайте в духовці такий же час.

  • Готову страву настоюйте протягом чверті години.


  • Як посмажити філе минтая в клярі - рецепт
    Філе минтая - рецепти

    Найшвидший спосіб отримати на вечерю легку рибну закуску - приготувати рибне філе в клярі. Інгредієнти для кляру використовуються найрізноманітніші: в рідке тісто додають сир, зелень, майонез і гострі спеції. У даному рецепті застосовується класичний кляр з яєць та борошна.
    Інгредієнти:

  • філе минтая - 740 г;

  • борошно 130 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 75 мл;

  • молоко - 110 мл


  • Приготування

  • Підготовлену рибу, наріжте шматочками і займіться приготуванням кляру.

  • Збийте яйця з молоком, додайте борошно і замісіть рідкий кляр. Приправте суміш перцем.

  • У сильно розігріту сковороду налийте олію і обсмажте шматочки риби, попередньо зануривши їх у кляр, до золотистого кольору з двох сторін.


  • Котлети з філе минтая
    Філе минтая - рецепти

    Інгредієнти:

  • філе минтая - 750 г;

  • твердий сир - 120 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 50 р;

  • часник - 2 зубки;

  • хлібна крихта - 100 г;

  • сметана - 80 г;

  • рослинне масло - 70 мл;

  • вода - 50 мл


  • Приготування

  • Злегка відбийте філе минтая і розріжте навпіл.

  • Змішайте сметану, подрібнений сир і часник і нанесіть масу на філе.

  • Поверніть філе в рулетики.

  • Збийте яйця з водою, згорнуте філе умочіть в борошні, потім в яєчної суміші, після чого запаніруйте в хлібній крихті і опустіть в яєчну суміш, знову запаніруйте крихтою.

  • Сформуйте котлети і обсмажте в олії до хрусткої скоринки.


  • Суп з філе минтая
    Філе минтая - рецепти

    Інгредієнти:

  • філе минтая - 470 г;

  • плавлений сир - 80 г;

  • вода - 25 л;

  • морква -35 г;

  • цибуля - 35 г;

  • вершкове масло -50 р.


  • Приготування

  • Подрібнені цибулю і моркву припустіть в маслі до легкого зарум'янювання.

  • Філе минтая наріжте невеликими шматочками.

  • У закипілу воду викладіть рибу, овочі і порізаний плавлений сир.

  • Готуйте суп протягом чверті години, після чого подавайте до столу.


  • Запіканка з філе минтая
    Філе минтая - рецепти

    Інгредієнти:

  • філе минтая - 350 г;

  • картопля - 140 г;

  • цибуля - 45 г;

  • морква - 55 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 25 г;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • жменя петрушки.


  • Приготування

  • Очищену картоплю відваріть до напівготовності, обсмажте подрібнену цибулю.

  • Наріжте філе риби невеликими скибочками.

  • Приготуйте яєчну суміш для запіканки, збивши сметану разом з яйцями.

  • Підготовлені інгредієнти, додайте шарами: картопля, подрібнена сира морква, риба, цибуля, нарізана петрушка.

  • Залийте блюдо з яєчною сумішшю і готуйте в духовці півгодини при температурі 180 градусів.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:22
    Переглядів: 82