Філе минтая - рецепти
М'якоть цієї риби практично не має кісток, а розділене на філе особливо затребуване в рибних стравах. Рецепти філе минтая різноманітні: рибу тушкують, запікають, обсмажують і відварюють, готують фарш для котлет і начинки для пирогів . Розглянемо способи приготування філе минтая.
Як приготувати філе минтая в духовці?
Традиційно філе минтая запікається в фользі, яка захищає рибу від пересихання. У даному рецепті використовується комбінований спосіб термообробки: у фользі та без неї. Перед тим, як готувати філе минтая, замаринуйте рибу на чверть години в спеціях, для додання аромату і ніжної скоринки.
Інгредієнти:
філе минтая - 580 г;
болгарський перець - 90 г;
червоний цибуля - 35 г;
помідор - 60 г;
часник - 3 зубки;
оливкова олія - 30 мл;
сушена паприка - 1 ч. ложка.
Приготування
Філе минтая нарізати великими шматками, натерти спеціями, оливковою олією і відправте на півгодини маринуватися.
Підготовлені і очищені овочі наріжте невеликими кубиками і злегка обсмажте в олії.
Перекладіть овочі в спеціальну ємність і запікайте пару хвилин в духовці при температурі 190 градусів.
Промаринований минтай викладіть зверху на ледь підрум'янені овочі і запікайте 10 хвилин. Накрийте рибу фольгою і потримайте в духовці такий же час.
Готову страву настоюйте протягом чверті години.
Як посмажити філе минтая в клярі - рецепт
Найшвидший спосіб отримати на вечерю легку рибну закуску - приготувати рибне філе в клярі. Інгредієнти для кляру використовуються найрізноманітніші: в рідке тісто додають сир, зелень, майонез і гострі спеції. У даному рецепті застосовується класичний кляр з яєць та борошна.
Інгредієнти:
філе минтая - 740 г;
борошно 130 г;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 75 мл;
молоко - 110 мл
Приготування
Підготовлену рибу, наріжте шматочками і займіться приготуванням кляру.
Збийте яйця з молоком, додайте борошно і замісіть рідкий кляр. Приправте суміш перцем.
У сильно розігріту сковороду налийте олію і обсмажте шматочки риби, попередньо зануривши їх у кляр, до золотистого кольору з двох сторін.
Котлети з філе минтая
Інгредієнти:
філе минтая - 750 г;
твердий сир - 120 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 50 р;
часник - 2 зубки;
хлібна крихта - 100 г;
сметана - 80 г;
рослинне масло - 70 мл;
вода - 50 мл
Приготування
Злегка відбийте філе минтая і розріжте навпіл.
Змішайте сметану, подрібнений сир і часник і нанесіть масу на філе.
Поверніть філе в рулетики.
Збийте яйця з водою, згорнуте філе умочіть в борошні, потім в яєчної суміші, після чого запаніруйте в хлібній крихті і опустіть в яєчну суміш, знову запаніруйте крихтою.
Сформуйте котлети і обсмажте в олії до хрусткої скоринки.
Суп з філе минтая
Інгредієнти:
філе минтая - 470 г;
плавлений сир - 80 г;
вода - 25 л;
морква -35 г;
цибуля - 35 г;
вершкове масло -50 р.
Приготування
Подрібнені цибулю і моркву припустіть в маслі до легкого зарум'янювання.
Філе минтая наріжте невеликими шматочками.
У закипілу воду викладіть рибу, овочі і порізаний плавлений сир.
Готуйте суп протягом чверті години, після чого подавайте до столу.
Запіканка з філе минтая
Інгредієнти:
філе минтая - 350 г;
картопля - 140 г;
цибуля - 45 г;
морква - 55 г;
яйця - 3 шт.;
сметана - 25 г;
рослинне масло - 35 мл;
жменя петрушки.
Приготування
Очищену картоплю відваріть до напівготовності, обсмажте подрібнену цибулю.
Наріжте філе риби невеликими скибочками.
Приготуйте яєчну суміш для запіканки, збивши сметану разом з яйцями.
Підготовлені інгредієнти, додайте шарами: картопля, подрібнена сира морква, риба, цибуля, нарізана петрушка.
Залийте блюдо з яєчною сумішшю і готуйте в духовці півгодини при температурі 180 градусів.
Як приготувати філе минтая в духовці?
Традиційно філе минтая запікається в фользі, яка захищає рибу від пересихання. У даному рецепті використовується комбінований спосіб термообробки: у фользі та без неї. Перед тим, як готувати філе минтая, замаринуйте рибу на чверть години в спеціях, для додання аромату і ніжної скоринки.
Інгредієнти:
Приготування
Як посмажити філе минтая в клярі - рецепт
Найшвидший спосіб отримати на вечерю легку рибну закуску - приготувати рибне філе в клярі. Інгредієнти для кляру використовуються найрізноманітніші: в рідке тісто додають сир, зелень, майонез і гострі спеції. У даному рецепті застосовується класичний кляр з яєць та борошна.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з філе минтая
Інгредієнти:
Приготування
Суп з філе минтая
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з філе минтая
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з минтая
Урізноманітнити домашнє рибне меню можна незвичайно смачними котлетами, цікаві рецепти яких детально описані далі. Розповімо, як зробити чудово
Минтай в клярі на сковороді
Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде
Філе минтая в клярі
Приготувавши філе минтая в клярі, ви отримаєте одночасно і легку закуску для фуршету, і прекрасне гаряче блюдо, яке поєднується з будь-яким гарніром.
Філе минтая в духовці
Любите рибу? Хочете навчитися готувати з неї багато корисних, апетитних і смачних страв? Тоді ви потрапили за адресою. У цій статті ми розповімо, як
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Філе минтая в мультиварці
Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви