М'якоть цієї риби практично не має кісток, а розділене на філе особливо затребуване в рибних стравах. Рецепти філе минтая різноманітні: рибу тушкують, запікають, обсмажують і відварюють, готують фарш для котлет і начинки для пирогів . Розглянемо способи приготування філе минтая.
Як приготувати філе минтая в духовці?
Традиційно філе минтая запікається в фользі, яка захищає рибу від пересихання. У даному рецепті використовується комбінований спосіб термообробки: у фользі та без неї. Перед тим, як готувати філе минтая, замаринуйте рибу на чверть години в спеціях, для додання аромату і ніжної скоринки.
Інгредієнти: філе минтая - 580 г; болгарський перець - 90 г; червоний цибуля - 35 г; помідор - 60 г; часник - 3 зубки; оливкова олія - 30 мл; сушена паприка - 1 ч. ложка. Приготування Філе минтая нарізати великими шматками, натерти спеціями, оливковою олією і відправте на півгодини маринуватися. Підготовлені і очищені овочі наріжте невеликими кубиками і злегка обсмажте в олії. Перекладіть овочі в спеціальну ємність і запікайте пару хвилин в духовці при температурі 190 градусів. Промаринований минтай викладіть зверху на ледь підрум'янені овочі і запікайте 10 хвилин. Накрийте рибу фольгою і потримайте в духовці такий же час. Готову страву настоюйте протягом чверті години. Як посмажити філе минтая в клярі - рецепт
Найшвидший спосіб отримати на вечерю легку рибну закуску - приготувати рибне філе в клярі. Інгредієнти для кляру використовуються найрізноманітніші: в рідке тісто додають сир, зелень, майонез і гострі спеції. У даному рецепті застосовується класичний кляр з яєць та борошна.
Інгредієнти: філе минтая - 740 г; борошно 130 г; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 75 мл; молоко - 110 мл Приготування Підготовлену рибу, наріжте шматочками і займіться приготуванням кляру. Збийте яйця з молоком, додайте борошно і замісіть рідкий кляр. Приправте суміш перцем. У сильно розігріту сковороду налийте олію і обсмажте шматочки риби, попередньо зануривши їх у кляр, до золотистого кольору з двох сторін. Котлети з філе минтая
Інгредієнти: філе минтая - 750 г; твердий сир - 120 г; яйця - 2 шт.; борошно - 50 р; часник - 2 зубки; хлібна крихта - 100 г; сметана - 80 г; рослинне масло - 70 мл; вода - 50 мл Приготування Злегка відбийте філе минтая і розріжте навпіл. Змішайте сметану, подрібнений сир і часник і нанесіть масу на філе. Поверніть філе в рулетики. Збийте яйця з водою, згорнуте філе умочіть в борошні, потім в яєчної суміші, після чого запаніруйте в хлібній крихті і опустіть в яєчну суміш, знову запаніруйте крихтою. Сформуйте котлети і обсмажте в олії до хрусткої скоринки. Суп з філе минтая
Інгредієнти: філе минтая - 470 г; плавлений сир - 80 г; вода - 25 л; морква -35 г; цибуля - 35 г; вершкове масло -50 р. Приготування Подрібнені цибулю і моркву припустіть в маслі до легкого зарум'янювання. Філе минтая наріжте невеликими шматочками. У закипілу воду викладіть рибу, овочі і порізаний плавлений сир. Готуйте суп протягом чверті години, після чого подавайте до столу. Запіканка з філе минтая
Інгредієнти: філе минтая - 350 г; картопля - 140 г; цибуля - 45 г; морква - 55 г; яйця - 3 шт.; сметана - 25 г; рослинне масло - 35 мл; жменя петрушки. Приготування Очищену картоплю відваріть до напівготовності, обсмажте подрібнену цибулю. Наріжте філе риби невеликими скибочками. Приготуйте яєчну суміш для запіканки, збивши сметану разом з яйцями. Підготовлені інгредієнти, додайте шарами: картопля, подрібнена сира морква, риба, цибуля, нарізана петрушка. Залийте блюдо з яєчною сумішшю і готуйте в духовці півгодини при температурі 180 градусів.