» » Філе тріски на сковороді – рецепти

Філе тріски на сковороді – рецепти

Філе тріски на сковороді – рецепти
Цінність тріски в її соковитості і солодкуватому смаку, вона не має стороннього запаху і присмаку, відмінно поєднується з величезною різноманітністю соусів і може готуватися абсолютно будь-якими способами. Про рецептах філе тріски на сковороді ми докладно поговоримо далі.

Філе тріски в клярі - рецепт на сковороді


Філе тріски – класична основа для знаменитих британських fish&chips. У цьому рецепті ми не будемо готувати класичну британську пивну закуску цілком, але візьмемо її частина – саму рибу і класичний хрусткий кляр.
Інгредієнти:

  • філе тріски – 960 г;

  • борошно – 115 г;

  • часник сушений – 2 ч. ложки;

  • паприка – 2 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • пиво світле – 330 мл.


  • Приготування

  • Змішайте борошно разом з сушеним часником і паприкою. Вбийте до сухої суміші яйце і влийте крижане пиво. Замісіть густе пивний кляр до тих пір, поки всі інгредієнти не зберуться разом, за грудочки в даному випадку можна не переживати.

  • Перед тим, як готувати філе тріски на сковороді, зачистите його від кісток, якщо такі залишилися, видаліть шкіру.

  • Занурте рибу в пивний кляр і відправте на сковороду з розігрітим рослинним маслом обсмажуватися до хрусткої скоринки.


  • Філе тріски в сметані - рецепт на сковороді


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 45 г;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • філе тріски – 540 г;

  • паприка – 1/2 ч. ложки;

  • борошно – 35 г;

  • вода – 115 мл;

  • сметана – 75 р.


  • Приготування

  • Приправивши шматочки рибного філе сіллю і паприкою, обваляйте його в борошні і підрум'яньте з усіх боків.

  • Перекладіть філе на окрему тарілку, а в ту ж сковороду киньте дрібно нарізану цибулю і спасеруйте його до прозорості.

  • Поверніть рибу до цибулевої засмажки, залийте все сумішшю сметани з водою, посоліть соус і залиште тріску тушкуватися 20 хвилин.


  • Рецепт філе тріски на сковороді з овочами


    Приготувати вишукану вечерю з доступних інгредієнтів не так вже складно, якщо використовувати тріску разом з улюбленими овочами. Рибу і гарнір до неї можна легко приготувати на одній сковороді, присмачивши травами і білим вином для вишуканості смаку.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія – 35 мл;

  • щіпка пластівців чилі;

  • часник – 2 зубки;

  • томати – 280 м;

  • сухе біле вино – 55 мл;

  • жменя зелені базиліка;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • солодкий перець – 110 г;

  • цедра 1/2 лимона;

  • філе тріски – 540 р.


  • Приготування

  • Розігрів масло, покладіть в нього півкільця цибулі і перцю, додайте помідори черрі і обсмажуйте до готовності овочів.

  • Доповніть овочі зеленню базиліка, часником і чілі пластівцями, здобріть лимонною цедрою і викладіть тріску поверх. Залийте страву в сковороді білим вином і дайте йому повністю випаруватися.

  • Тепер доведіть рибне філе до повної готовності і подавайте разом з ароматним овочевим гарніром.


  • Як посмажити філе тріски на сковороді-гриль?


    Просто обсмажити рибу на сковороді гриль може кожен, а от зробити філе не тільки соковитим, але і смачним, допоможе правильний маринад. Наша версія складається з простої суміші соєвого соусу, соку лимона і часнику, проста – головний козир цієї страви.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 35 г;

  • цукор коричневий – 25 г;

  • часник – 2 зубки;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • соєвий соус – 35 мл;

  • філе тріски – 540 р.


  • Приготування

  • Перед тим, як смачно приготувати філе тріски на сковороді, рибу слід нарізати на три рівні порції, обсушити кожен шматочок паперовим рушником і видалити кісточки з м'якоті при необхідності.

  • Підготовлені шматочки замаринуйте в суміші пюрированного часнику, соєвого соусу, соку лимона і цукру.

  • Залиште рибу в маринаді на годину, а потім приступайте до обжарке на грилі, витримуючи тріску на вогні приблизно по 5 хвилин з кожної сторони.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:21
    Переглядів: 31