Філе тріски в клярі
Тріска – смачна і дуже корисна промислова морська риба з білим тілом. Цю рибу можна готувати різними способами, наприклад, смажити або запікати в клярі. Такий метод, як приготування в клярі чудовий тим, що природна соковитість основного продукту не втрачається.
Розповімо, як приготувати філе тріски в клярі.
Основним інгредієнтом в клярі є борошно, найчастіше, пшенична. У класичному варіанті в кляр також йдуть яйця, іноді додають трохи води, молока, пива чи навіть вина (тобто, можливі варіанти).
Горілка, хоч і не додасть кляру нових смакових відтінків, значно поліпшить його текстуру та выпекаемость (алкоголь випарується).
Інгредієнти:
філе тріски – 600 г;
яйце куряче – 2 шт.;
горілка з нейтральним смаком – 1-3 ч. ложки;
борошно пшеничне – скільки візьме;
мелені спеції (чорний перець, кмин, коріандр, гвоздика);
сіль – 1 щіпка;
олія рослинна.
Приготування
Добре б обсушити філе тріски чистою серветкою, оскільки після розморожування воно мокре. Нарізаємо філе великими порційними шматками.
В окремій мисці змішуємо яйця з горілкою, додаємо спеції і сіль. Потроху додаючи просіяне пшеничне борошно, замішуємо-розтираємо віночком або вилкою. За консистенцією тісто має вийти приблизно як йогурт середньої густоти. Краще збивати тісто вручну, можна міксером на малих обертах. Збивати треба ретельно, але не занадто довго і інтенсивно, надмірна пишність нам не потрібна.
Розігріваємо в сковороді олію. Занурюємо в кляр шматки філе тріски і обсмажуємо з переворотом на середньому вогні. Потім зменшуємо вогонь і доводимо рибку до готовності, можна прикрити сковороду кришкою. Шматки філе тріски в кляре готуються на сковороді дуже швидко, тобто, по 5-6 хвилин з кожного боку. Пересмажувати рибу не варто.
Подаємо тріску в клярі з картоплею або рисом. Оформляємо страву зеленню. Також добре подати будь-який овочевий салат і делікатний соус, наприклад, вершково-часниковий і келих світлого пива. Хліб житній.
Смажити на сковороді – не самий здоровий спосіб приготування їжі. Набагато корисніше буде запекти рибу в клярі.
Використовуємо ті ж самі інгредієнти, що і в першому рецепті (див. вище).
Приготування
Заздалегідь розігріваємо духовку. Готуємо філе тріски і кляр так само, як і для смаження.
Рясно змащуємо маслом плоску вогнетривку форму і по дну її рідко розкладаємо гілочки зелені.
Занурюємо шматки філе в кляр і викладаємо у форму. Запікаємо протягом півгодини, оптимальна температура – 200 градусів.
Розповімо, як приготувати філе тріски в клярі.
Основним інгредієнтом в клярі є борошно, найчастіше, пшенична. У класичному варіанті в кляр також йдуть яйця, іноді додають трохи води, молока, пива чи навіть вина (тобто, можливі варіанти).
Смажене філе тріски в клярі з горілкою – рецепт
Горілка, хоч і не додасть кляру нових смакових відтінків, значно поліпшить його текстуру та выпекаемость (алкоголь випарується).
Інгредієнти:
Приготування
Добре б обсушити філе тріски чистою серветкою, оскільки після розморожування воно мокре. Нарізаємо філе великими порційними шматками.
В окремій мисці змішуємо яйця з горілкою, додаємо спеції і сіль. Потроху додаючи просіяне пшеничне борошно, замішуємо-розтираємо віночком або вилкою. За консистенцією тісто має вийти приблизно як йогурт середньої густоти. Краще збивати тісто вручну, можна міксером на малих обертах. Збивати треба ретельно, але не занадто довго і інтенсивно, надмірна пишність нам не потрібна.
Розігріваємо в сковороді олію. Занурюємо в кляр шматки філе тріски і обсмажуємо з переворотом на середньому вогні. Потім зменшуємо вогонь і доводимо рибку до готовності, можна прикрити сковороду кришкою. Шматки філе тріски в кляре готуються на сковороді дуже швидко, тобто, по 5-6 хвилин з кожного боку. Пересмажувати рибу не варто.
Подаємо тріску в клярі з картоплею або рисом. Оформляємо страву зеленню. Також добре подати будь-який овочевий салат і делікатний соус, наприклад, вершково-часниковий і келих світлого пива. Хліб житній.
Смажити на сковороді – не самий здоровий спосіб приготування їжі. Набагато корисніше буде запекти рибу в клярі.
Філе тріски в клярі в духовці – рецепт
Використовуємо ті ж самі інгредієнти, що і в першому рецепті (див. вище).
Приготування
Заздалегідь розігріваємо духовку. Готуємо філе тріски і кляр так само, як і для смаження.
Рясно змащуємо маслом плоску вогнетривку форму і по дну її рідко розкладаємо гілочки зелені.
Занурюємо шматки філе в кляр і викладаємо у форму. Запікаємо протягом півгодини, оптимальна температура – 200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані
Хочемо поділитися з вами рецептами приготування тріски, запечена з картоплею. Готується рибка досить просто і швидко, до того ж, вам не доведеться
Ніжна і соковита риба в пивному клярі
Рибу можна готувати різними способами. Можна варити, запікати і смажити. Ось про смаженої риби в пивному клярі ми і поговоримо в нашій статті.
Риба в клярі зі сметаною - рецепт
Риба в клярі зі сметаною - ситне і апетитне блюдо, яке приготувати досить просто. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього популярного і
Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить