Цінність тріски в її соковитості і солодкуватому смаку, вона не має стороннього запаху і присмаку, відмінно поєднується з величезною різноманітністю соусів і може готуватися абсолютно будь-якими способами. Про рецептах філе тріски на сковороді ми докладно поговоримо далі.
Філе тріски в клярі - рецепт на сковороді
Філе тріски – класична основа для знаменитих британських fish&chips. У цьому рецепті ми не будемо готувати класичну британську пивну закуску цілком, але візьмемо її частина – саму рибу і класичний хрусткий кляр.
Інгредієнти: філе тріски – 960 г; борошно – 115 г; часник сушений – 2 ч. ложки; паприка – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; пиво світле – 330 мл. Приготування Змішайте борошно разом з сушеним часником і паприкою. Вбийте до сухої суміші яйце і влийте крижане пиво. Замісіть густе пивний кляр до тих пір, поки всі інгредієнти не зберуться разом, за грудочки в даному випадку можна не переживати. Перед тим, як готувати філе тріски на сковороді, зачистите його від кісток, якщо такі залишилися, видаліть шкіру. Занурте рибу в пивний кляр і відправте на сковороду з розігрітим рослинним маслом обсмажуватися до хрусткої скоринки. Філе тріски в сметані - рецепт на сковороді
Інгредієнти: вершкове масло – 45 г; ріпчаста цибуля – 95 г; філе тріски – 540 г; паприка – 1/2 ч. ложки; борошно – 35 г; вода – 115 мл; сметана – 75 р. Приготування Приправивши шматочки рибного філе сіллю і паприкою, обваляйте його в борошні і підрум'яньте з усіх боків. Перекладіть філе на окрему тарілку, а в ту ж сковороду киньте дрібно нарізану цибулю і спасеруйте його до прозорості. Поверніть рибу до цибулевої засмажки, залийте все сумішшю сметани з водою, посоліть соус і залиште тріску тушкуватися 20 хвилин. Рецепт філе тріски на сковороді з овочами
Приготувати вишукану вечерю з доступних інгредієнтів не так вже складно, якщо використовувати тріску разом з улюбленими овочами. Рибу і гарнір до неї можна легко приготувати на одній сковороді, присмачивши травами і білим вином для вишуканості смаку.
Інгредієнти: оливкова олія – 35 мл; щіпка пластівців чилі; часник – 2 зубки; томати – 280 м; сухе біле вино – 55 мл; жменя зелені базиліка; ріпчаста цибуля – 95 г; солодкий перець – 110 г; цедра 1/2 лимона; філе тріски – 540 р. Приготування Розігрів масло, покладіть в нього півкільця цибулі і перцю, додайте помідори черрі і обсмажуйте до готовності овочів. Доповніть овочі зеленню базиліка, часником і чілі пластівцями, здобріть лимонною цедрою і викладіть тріску поверх. Залийте страву в сковороді білим вином і дайте йому повністю випаруватися. Тепер доведіть рибне філе до повної готовності і подавайте разом з ароматним овочевим гарніром. Як посмажити філе тріски на сковороді-гриль?
Просто обсмажити рибу на сковороді гриль може кожен, а от зробити філе не тільки соковитим, але і смачним, допоможе правильний маринад. Наша версія складається з простої суміші соєвого соусу, соку лимона і часнику, проста – головний козир цієї страви.
Інгредієнти: вершкове масло – 35 г; цукор коричневий – 25 г; часник – 2 зубки; лимонний сік – 15 мл; соєвий соус – 35 мл; філе тріски – 540 р. Приготування Перед тим, як смачно приготувати філе тріски на сковороді, рибу слід нарізати на три рівні порції, обсушити кожен шматочок паперовим рушником і видалити кісточки з м'якоті при необхідності. Підготовлені шматочки замаринуйте в суміші пюрированного часнику, соєвого соусу, соку лимона і цукру. Залиште рибу в маринаді на годину, а потім приступайте до обжарке на грилі, витримуючи тріску на вогні приблизно по 5 хвилин з кожної сторони.