Тріску на пару в мультиварці
Деякі вважають, що страви, приготовані на пару, мають нудний і прісний смак, і вживати їх в їжу змушені люди, що мають проблеми зі здоров'ям. Ми постараємося розвіяти цей міф. Адже при правильному приготуванні, парові котлетки , або м'ясні та рибні стейки, а також овочі по своїм смаковим якостям нітрохи не поступаються смаженою, вареною або печеною. Зате ступінь корисності таких страв очевидна. Вітаміни і мікроелементи, що руйнуються при інших видах термічної обробки, при приготуванні на пару залишаються в незмінному вигляді.
Давайте приготуємо на пару в мультиварці деякі страви з тріски і переконаємося, що це не тільки корисно, але й справді смачно.
Інгредієнти:
стейки тріски – 2 шт.;
цибуля ріпчаста – 100 г;
сметана (жирність 15 %) – 100 г;
пікантний сир твердий – 100 г;
сік лимона – 1 ч. ложка;
суміш перців свіжого помелу – за смаком;
сіль – за смаком;
зелень кропу і петрушки - за смаком.
Приготування
Промиті і просушені стейки тріски збризкуємо лимонним соком, натираємо сіллю і сумішшю перців. У встановлену на чашу з водою, платформу для приготування на пару укладаємо рибку. Зверху на стейки кладемо півкільця цибулі, поливаємо сметанкою і притрушиваем тертим сиром. Вибираємо режим «Варка на пару» і готуємо наші стейки протягом півгодини. При подачі посипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
філе тріски – 1 кг;
твердий сир – 150 г;
яйця – 2 шт.;
цибуля ріпчаста – 150 г;
білий хліб – 100 г;
вершки – 200 мл;
кріп – 25 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Підготовлене філе тріски і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками невеликого розміру. Хліб подрібнюємо блендером, або якщо такого немає - розмочуємо у вершках і розминаємо руками. Змішуємо нарізану рибу і цибулю, натертий сир, порізаний кріп, яйця і хліб з вершками і трошки підсолюємо. Даємо відстоятися в холодильнику протягом години. Потім формуємо котлетки, викладаємо їх на платформу для приготування на пару і готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. Подаємо рубані котлети зі свіжими овочами, присипавши кропом.
Інгредієнти:
філе тріски – 200 г;
капуста брокколі – 100 г;
капуста цвітна – 100 г;
морква – 100 г;
перчик болгарський – 1 шт.;
спеції для риби – на смак;
спеції для овочів – за смаком;
сіль, кріп – за смаком.
Приготування
Промите рибне філе солимо, натираємо спеціями для риби. Очищену моркву нарізаємо кружальцями, болгарський перець шматочками. На платформу, встановлену в чашу мультиварки з водою, викладаємо овочі зі спеціями і філе тріски. Готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. До риби з овочами можна подати соус тартар.
Давайте приготуємо на пару в мультиварці деякі страви з тріски і переконаємося, що це не тільки корисно, але й справді смачно.
Стейки тріски на пару в мультиварці зі сметаною і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і просушені стейки тріски збризкуємо лимонним соком, натираємо сіллю і сумішшю перців. У встановлену на чашу з водою, платформу для приготування на пару укладаємо рибку. Зверху на стейки кладемо півкільця цибулі, поливаємо сметанкою і притрушиваем тертим сиром. Вибираємо режим «Варка на пару» і готуємо наші стейки протягом півгодини. При подачі посипаємо рубаною зеленню.
Рубані котлети з тріски з сиром в мультиварці на пару
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлене філе тріски і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками невеликого розміру. Хліб подрібнюємо блендером, або якщо такого немає - розмочуємо у вершках і розминаємо руками. Змішуємо нарізану рибу і цибулю, натертий сир, порізаний кріп, яйця і хліб з вершками і трошки підсолюємо. Даємо відстоятися в холодильнику протягом години. Потім формуємо котлетки, викладаємо їх на платформу для приготування на пару і готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. Подаємо рубані котлети зі свіжими овочами, присипавши кропом.
Філе тріски з овочами і спеціями в мультиварці на пару
Інгредієнти:
Приготування
Промите рибне філе солимо, натираємо спеціями для риби. Очищену моркву нарізаємо кружальцями, болгарський перець шматочками. На платформу, встановлену в чашу мультиварки з водою, викладаємо овочі зі спеціями і філе тріски. Готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. До риби з овочами можна подати соус тартар.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба з картоплею в мультиварці
Приготування риби з картоплею в мультиварці звільняє від необхідності готування окремо основної страви і гарнір. До того ж картопля, насиченим смаком
Філе тріски в мультиварці
Тріска — це дуже корисна риба. Приготувати з неї можна все, що завгодно, але особливо смачно виходить філе тріски, приготоване в мультиварці. Слід
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
Тріску на пару
Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
Тріска в мультиварці
Якщо у вас в холодильнику лежать стейки тріски, а ви не знаєте, як краще їх приготувати, то прочитайте цю статтю. У ній ми розповідаємо, які смачні
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в