» » Риба з картоплею в мультиварці

Риба з картоплею в мультиварці

Риба з картоплею в мультиварці
Кожна людина хоча б раз в тиждень повинен їсти рибу, так як вона є джерелом білка, вітамінів і мікроелементів. У ній міститься всім відомий і дуже корисний риб'ячий жир . Крім того, риба прекрасний дієтичний продукт, особливо, якщо приготувати її на пару або в мультиварці.
Будь-яка риба прекрасно поєднується з картоплею. Про це корисному кулінарному дуеті ми сьогодні поговоримо і розповімо вам, як приготувати в мультиварці шалено смачну і корисну рибу з картоплею.

Риба з картоплею на пару в мультиварці


Інгредієнти:

  • форель або сьомга – 500-700 г;

  • картопля – 1 кг;

  • часник – 3 зубчики;

  • кріп – 1 пучок;

  • масло вершкове топлене – 50 г;

  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо і за необхідності ріжемо картоплю. Філе або стейки риби перчимо, солимо і посипаємо рубаним кропом.
    У чашу мультиварки наливаємо воду, кладемо в неї картоплю, часник, кріп і трохи солі. Рибу кладемо в паровій контейнер, який потім встановлюємо на чашу і готуємо в режимі «Варка на пару» 25-30 хвилин.
    Подаємо страву, виклавши на тарілку картоплю і рибу. Картоплю поливають топленим маслом і присипаємо кропом. Можна також запекти в мультиварці картоплю з рибою у фользі або приготувати запіканку з рибою і картоплею. Смак страв при такому приготуванні просто чудовий. Давайте приготуємо!

    Рецепт риба з картоплею в фользі


    Інгредієнти:

  • будь-яка червона риба – 4 невеликих стейка;

  • картопля – 2 бульби;

  • твердий пікантний сир – 60 г;

  • лимон – 4 невеликі часточки;

  • кріп – за смаком;

  • сіль і спеції для риби – на смак.


  • Приготування
    Стейки риби солимо, натираємо спеціями і даємо промаринуватися протягом години. На шматок фольги викладаємо стейк, зверху часточку лимона, очищену і порізану картоплю, присипаємо тертим сиром і звертаємо фольгу мішечком. Робимо таким чином ще три рази. Укладаємо наші мішечки в мультиварку і запікаємо в режимі «Випічка» 45-50 хвилин. Подаємо страву, присипавши рубаним кропом.

    Запіканка з рибою і картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рибне філе – 500 г;

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля середнього розміру – 1 шт.;

  • помідори свіжі – 2 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • сир твердий – 100 г;

  • часник – 3 зубчики;
  • Риба з картоплею в мультиварці

  • свіжий кріп – за смаком;

  • сіль, мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Ріжемо рибу невеликими шматочками, картоплю, цибулю і помідори кільцями. Сир пропускаємо через тертку. У сметану додаємо товчений часник, сіль, перець та кріп.
    У чашу мультиварки інгредієнти викладаємо шарами в наступному порядку: картопля, риба, цибуля, помідори. Кожен шар змащуємо, приготованим з сметани, соусом. Посипаємо зверху сиром і запікаємо в режимі «Випічка» одна година. Подаємо до столу, приправивши кропом. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 21-06-2015, 16:05
    Переглядів: 1893