Кожна людина хоча б раз в тиждень повинен їсти рибу, так як вона є джерелом білка, вітамінів і мікроелементів. У ній міститься всім відомий і дуже корисний риб'ячий жир . Крім того, риба прекрасний дієтичний продукт, особливо, якщо приготувати її на пару або в мультиварці.
Будь-яка риба прекрасно поєднується з картоплею. Про це корисному кулінарному дуеті ми сьогодні поговоримо і розповімо вам, як приготувати в мультиварці шалено смачну і корисну рибу з картоплею.
Риба з картоплею на пару в мультиварці
Інгредієнти: форель або сьомга – 500-700 г; картопля – 1 кг; часник – 3 зубчики; кріп – 1 пучок; масло вершкове топлене – 50 г; сіль і чорний мелений перець – за смаком. Приготування Очищаємо і за необхідності ріжемо картоплю. Філе або стейки риби перчимо, солимо і посипаємо рубаним кропом.
У чашу мультиварки наливаємо воду, кладемо в неї картоплю, часник, кріп і трохи солі. Рибу кладемо в паровій контейнер, який потім встановлюємо на чашу і готуємо в режимі «Варка на пару» 25-30 хвилин.
Подаємо страву, виклавши на тарілку картоплю і рибу. Картоплю поливають топленим маслом і присипаємо кропом. Можна також запекти в мультиварці картоплю з рибою у фользі або приготувати запіканку з рибою і картоплею. Смак страв при такому приготуванні просто чудовий. Давайте приготуємо!
Рецепт риба з картоплею в фользі
Інгредієнти: будь-яка червона риба – 4 невеликих стейка; картопля – 2 бульби; твердий пікантний сир – 60 г; лимон – 4 невеликі часточки; кріп – за смаком; сіль і спеції для риби – на смак. Приготування Стейки риби солимо, натираємо спеціями і даємо промаринуватися протягом години. На шматок фольги викладаємо стейк, зверху часточку лимона, очищену і порізану картоплю, присипаємо тертим сиром і звертаємо фольгу мішечком. Робимо таким чином ще три рази. Укладаємо наші мішечки в мультиварку і запікаємо в режимі «Випічка» 45-50 хвилин. Подаємо страву, присипавши рубаним кропом.
Запіканка з рибою і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: рибне філе – 500 г; картопля – 1 кг; цибуля середнього розміру – 1 шт.; помідори свіжі – 2 шт.; сметана – 200 г; сир твердий – 100 г; часник – 3 зубчики; свіжий кріп – за смаком; сіль, мелений чорний перець – за смаком. Приготування Ріжемо рибу невеликими шматочками, картоплю, цибулю і помідори кільцями. Сир пропускаємо через тертку. У сметану додаємо товчений часник, сіль, перець та кріп.
У чашу мультиварки інгредієнти викладаємо шарами в наступному порядку: картопля, риба, цибуля, помідори. Кожен шар змащуємо, приготованим з сметани, соусом. Посипаємо зверху сиром і запікаємо в режимі «Випічка» одна година. Подаємо до столу, приправивши кропом. Приємного апетиту!