Вернуться назад Распечатать

Тріску на пару в мультиварці

Тріску на пару в мультиварці
Деякі вважають, що страви, приготовані на пару, мають нудний і прісний смак, і вживати їх в їжу змушені люди, що мають проблеми зі здоров'ям. Ми постараємося розвіяти цей міф. Адже при правильному приготуванні, парові котлетки , або м'ясні та рибні стейки, а також овочі по своїм смаковим якостям нітрохи не поступаються смаженою, вареною або печеною. Зате ступінь корисності таких страв очевидна. Вітаміни і мікроелементи, що руйнуються при інших видах термічної обробки, при приготуванні на пару залишаються в незмінному вигляді.
Давайте приготуємо на пару в мультиварці деякі страви з тріски і переконаємося, що це не тільки корисно, але й справді смачно.

Стейки тріски на пару в мультиварці зі сметаною і сиром


Інгредієнти:

  • стейки тріски – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • сметана (жирність 15 %) – 100 г;

  • пікантний сир твердий – 100 г;

  • сік лимона – 1 ч. ложка;

  • суміш перців свіжого помелу – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • зелень кропу і петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Промиті і просушені стейки тріски збризкуємо лимонним соком, натираємо сіллю і сумішшю перців. У встановлену на чашу з водою, платформу для приготування на пару укладаємо рибку. Зверху на стейки кладемо півкільця цибулі, поливаємо сметанкою і притрушиваем тертим сиром. Вибираємо режим «Варка на пару» і готуємо наші стейки протягом півгодини. При подачі посипаємо рубаною зеленню.

    Рубані котлети з тріски з сиром в мультиварці на пару


    Інгредієнти:

  • філе тріски – 1 кг;

  • твердий сир – 150 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • білий хліб – 100 г;

  • вершки – 200 мл;

  • кріп – 25 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Підготовлене філе тріски і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками невеликого розміру. Хліб подрібнюємо блендером, або якщо такого немає - розмочуємо у вершках і розминаємо руками. Змішуємо нарізану рибу і цибулю, натертий сир, порізаний кріп, яйця і хліб з вершками і трошки підсолюємо. Даємо відстоятися в холодильнику протягом години. Потім формуємо котлетки, викладаємо їх на платформу для приготування на пару і готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. Подаємо рубані котлети зі свіжими овочами, присипавши кропом.

    Філе тріски з овочами і спеціями в мультиварці на пару


    Інгредієнти:

  • філе тріски – 200 г;

  • капуста брокколі – 100 г;

  • капуста цвітна – 100 г;

  • морква – 100 г;
  • Тріску на пару в мультиварці

  • перчик болгарський – 1 шт.;

  • спеції для риби – на смак;

  • спеції для овочів – за смаком;

  • сіль, кріп – за смаком.


  • Приготування
    Промите рибне філе солимо, натираємо спеціями для риби. Очищену моркву нарізаємо кружальцями, болгарський перець шматочками. На платформу, встановлену в чашу мультиварки з водою, викладаємо овочі зі спеціями і філе тріски. Готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. До риби з овочами можна подати соус тартар.