Деякі вважають, що страви, приготовані на пару, мають нудний і прісний смак, і вживати їх в їжу змушені люди, що мають проблеми зі здоров'ям. Ми постараємося розвіяти цей міф. Адже при правильному приготуванні, парові котлетки , або м'ясні та рибні стейки, а також овочі по своїм смаковим якостям нітрохи не поступаються смаженою, вареною або печеною. Зате ступінь корисності таких страв очевидна. Вітаміни і мікроелементи, що руйнуються при інших видах термічної обробки, при приготуванні на пару залишаються в незмінному вигляді.
Давайте приготуємо на пару в мультиварці деякі страви з тріски і переконаємося, що це не тільки корисно, але й справді смачно.
Стейки тріски на пару в мультиварці зі сметаною і сиром
Інгредієнти: стейки тріски – 2 шт.; цибуля ріпчаста – 100 г; сметана (жирність 15 %) – 100 г; пікантний сир твердий – 100 г; сік лимона – 1 ч. ложка; суміш перців свіжого помелу – за смаком; сіль – за смаком; зелень кропу і петрушки - за смаком. Приготування Промиті і просушені стейки тріски збризкуємо лимонним соком, натираємо сіллю і сумішшю перців. У встановлену на чашу з водою, платформу для приготування на пару укладаємо рибку. Зверху на стейки кладемо півкільця цибулі, поливаємо сметанкою і притрушиваем тертим сиром. Вибираємо режим «Варка на пару» і готуємо наші стейки протягом півгодини. При подачі посипаємо рубаною зеленню.
Рубані котлети з тріски з сиром в мультиварці на пару
Інгредієнти: філе тріски – 1 кг; твердий сир – 150 г; яйця – 2 шт.; цибуля ріпчаста – 150 г; білий хліб – 100 г; вершки – 200 мл; кріп – 25 г; сіль – за смаком. Приготування Підготовлене філе тріски і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками невеликого розміру. Хліб подрібнюємо блендером, або якщо такого немає - розмочуємо у вершках і розминаємо руками. Змішуємо нарізану рибу і цибулю, натертий сир, порізаний кріп, яйця і хліб з вершками і трошки підсолюємо. Даємо відстоятися в холодильнику протягом години. Потім формуємо котлетки, викладаємо їх на платформу для приготування на пару і готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. Подаємо рубані котлети зі свіжими овочами, присипавши кропом.
Філе тріски з овочами і спеціями в мультиварці на пару
Інгредієнти:
філе тріски – 200 г; капуста брокколі – 100 г; капуста цвітна – 100 г; морква – 100 г; перчик болгарський – 1 шт.; спеції для риби – на смак; спеції для овочів – за смаком; сіль, кріп – за смаком. Приготування Промите рибне філе солимо, натираємо спеціями для риби. Очищену моркву нарізаємо кружальцями, болгарський перець шматочками. На платформу, встановлену в чашу мультиварки з водою, викладаємо овочі зі спеціями і філе тріски. Готуємо в режимі «Варка на пару» двадцять хвилин. До риби з овочами можна подати соус тартар.