Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з капустою і яйцем

Пиріжки з капустою і яйцем

18-11-2016, 16:00
1 475
Пиріжки з капустою і яйцем
Багато народів східної Європи готують капустяні пиріжки на свій лад, але, як правило, схожі рецепти: капусту і цибулю обсмажують у великій кількості масла і доповнюють зеленню і рубаним яйцем. Пиріжки з капустою і яйцем виходять дуже ситними, володіють насиченим смаком і різноманітною текстурою.

Пиріжки з капустою і яйцем в духовці


Способів приготування вже сформованих пиріжків всього два: запікання і обжарювання. Якщо ви противник великої кількості олії для фритюру, в якому готується тісто, то виберіть для себе куди більш простий і традиційний метод запікання тесту в духовці. У цьому рецепті ми будемо замішувати тісто на основі суміші цільнозерновий і звичайної очищеної пшеничного борошна, але ви можете використовувати лише останню.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • дріжджі – 10 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • борошно цільнозернові – 115 г;

  • борошно пшеничне – 115 р.


  • Для начинки:

  • вершкове масло – 45 г;

  • ріпчаста цибуля – 135 г;

  • капуста – 420 г;

  • жменя зелені кропу;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування
    Розведіть дріжджі в половині склянки злегка підсолодженої води. Коли поверхня покриється пінної шапкою, вилийте дріжджі до суміші борошна, додайте яйце і масло. Замісіть тісто, поки воно не стане гладким і пружним на дотик (чим довше вимішування – тим пишніше пиріжки). Далі накрийте посуд з тістом вологою серветкою і залиште в теплі на годинну расстойку.
    За цей час можна легко встигнути приготувати начинку. Сама смачна і ніжна начинка для пиріжків з капустою і яйцем виходить з молодої капусти, яку припускають на розігрітій олії разом з цибулею до м'якості, приправляють і присмачують рубаною зеленню. Відварені яйця слід дрібно порубати і додати до капустяної суміші. Після перемішування начинку охолоджують.
    Розділивши тісто, округліть порції і розплющите кожну долонею. Викладіть начинку в центр, стягніть краю і скріпіть їх разом. Залиште пиріжки для повторної вистоювання ще на годину, а потім запікайте 25 хвилин при 180 градусах.

    Смажені пиріжки з капустою і яйцем – рецепт


    Любителі хрусткого зажаристого тіста, напевно, віддадуть перевагу готувати пиріжки у фритюрі або на сковороді. Рецепт, представлений нижче, обов'язково стане одним із фаворитів будь-якого шанувальника смаженого.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • тепле молоко – 235 мл;

  • дріжджі – 5 г;

  • по дрібці солі і цукру;

  • борошно – 245 р.


  • Для начинки:

  • свіжа молода капуста – 400 г;

  • вершкове масло – 45 г;

  • молоко – 45 мл;

  • гілочка чебрецю – 1 шт.;

  • яйця – 5 шт.;

  • масло для обсмажування.


  • Приготування
    Всі компоненти тіста змішайте міксером до тих пір, поки вони не сформуются в єдиний ком. Залиште тісто в теплі для вистоювання, а самі візьміться за начинку. Припустіть нашатковані капустяне листя до розм'якшення, влийте молоко, додайте чебрець і доведіть все до готовності. Змішайте тушковану капусту з рубаними вареними яйцями.
    Тісто наріжте на порції бажаного розміру, розкачайте кожну в диск і викладіть начинку в центр. Краї скріпіть.
    Розігрійте масло у фритюрі або влийте пару сантиметрів прямо на сковороду. Обсмажуйте пиріжки зі свіжою капустою і яйцем до зарум'янювання з обох сторін.

    Листкові пиріжки з капустою і яйцем


    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста ;

  • яйця – 4 шт.;

  • квашена капуста – 200 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Відіжміть зайву капустяний сік і поріжте листя на шматочки меншого розміру. Відварені яйця подрібніть і змішайте з капустою і зеленню. Розкатане тісто наріжте на шматочки будь-якої форми і розміру, викладіть начинку в центр і скріпіть краю. Випікайте пиріжки при 210 градусах 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки на кислому молоці
    Пиріжки на кислому молоці
    Не поспішайте позбавлятися від кислого молока. Воно стане прекрасною основою для дріжджового тіста, з якого вийдуть чудові домашні пиріжки. Всі добре
    Пиріжки з листкового дріжджового тіста
    Пиріжки з листкового дріжджового тіста
    Сьогодні зовсім не проблема побалувати рідних домашньою випічкою. Купивши завчасно пачку дріжджового листкового тіста можна випікати різні ласощі,
    Пиріжки на сковороді
    Пиріжки на сковороді
    Домашні пиріжки - це завжди смачно, ситно і явно корисніше закупного продукту, так як ви точно впевнені в якості складових компонентів. Пропонуємо
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з