Пиріжки з капустою і яйцем
Багато народів східної Європи готують капустяні пиріжки на свій лад, але, як правило, схожі рецепти: капусту і цибулю обсмажують у великій кількості масла і доповнюють зеленню і рубаним яйцем. Пиріжки з капустою і яйцем виходять дуже ситними, володіють насиченим смаком і різноманітною текстурою.
Способів приготування вже сформованих пиріжків всього два: запікання і обжарювання. Якщо ви противник великої кількості олії для фритюру, в якому готується тісто, то виберіть для себе куди більш простий і традиційний метод запікання тесту в духовці. У цьому рецепті ми будемо замішувати тісто на основі суміші цільнозерновий і звичайної очищеної пшеничного борошна, але ви можете використовувати лише останню.
Інгредієнти:
Для тіста:
дріжджі – 10 г;
яйце – 1 шт.;
рослинне масло – 55 мл;
борошно цільнозернові – 115 г;
борошно пшеничне – 115 р.
Для начинки:
вершкове масло – 45 г;
ріпчаста цибуля – 135 г;
капуста – 420 г;
жменя зелені кропу;
яйця – 3 шт.
Приготування
Розведіть дріжджі в половині склянки злегка підсолодженої води. Коли поверхня покриється пінної шапкою, вилийте дріжджі до суміші борошна, додайте яйце і масло. Замісіть тісто, поки воно не стане гладким і пружним на дотик (чим довше вимішування – тим пишніше пиріжки). Далі накрийте посуд з тістом вологою серветкою і залиште в теплі на годинну расстойку.
За цей час можна легко встигнути приготувати начинку. Сама смачна і ніжна начинка для пиріжків з капустою і яйцем виходить з молодої капусти, яку припускають на розігрітій олії разом з цибулею до м'якості, приправляють і присмачують рубаною зеленню. Відварені яйця слід дрібно порубати і додати до капустяної суміші. Після перемішування начинку охолоджують.
Розділивши тісто, округліть порції і розплющите кожну долонею. Викладіть начинку в центр, стягніть краю і скріпіть їх разом. Залиште пиріжки для повторної вистоювання ще на годину, а потім запікайте 25 хвилин при 180 градусах.
Любителі хрусткого зажаристого тіста, напевно, віддадуть перевагу готувати пиріжки у фритюрі або на сковороді. Рецепт, представлений нижче, обов'язково стане одним із фаворитів будь-якого шанувальника смаженого.
Інгредієнти:
Для тіста:
тепле молоко – 235 мл;
дріжджі – 5 г;
по дрібці солі і цукру;
борошно – 245 р.
Для начинки:
свіжа молода капуста – 400 г;
вершкове масло – 45 г;
молоко – 45 мл;
гілочка чебрецю – 1 шт.;
яйця – 5 шт.;
масло для обсмажування.
Приготування
Всі компоненти тіста змішайте міксером до тих пір, поки вони не сформуются в єдиний ком. Залиште тісто в теплі для вистоювання, а самі візьміться за начинку. Припустіть нашатковані капустяне листя до розм'якшення, влийте молоко, додайте чебрець і доведіть все до готовності. Змішайте тушковану капусту з рубаними вареними яйцями.
Тісто наріжте на порції бажаного розміру, розкачайте кожну в диск і викладіть начинку в центр. Краї скріпіть.
Розігрійте масло у фритюрі або влийте пару сантиметрів прямо на сковороду. Обсмажуйте пиріжки зі свіжою капустою і яйцем до зарум'янювання з обох сторін.
Інгредієнти:
лист листкового тіста ;
яйця – 4 шт.;
квашена капуста – 200 г;
жменя зелені кропу.
Приготування
Відіжміть зайву капустяний сік і поріжте листя на шматочки меншого розміру. Відварені яйця подрібніть і змішайте з капустою і зеленню. Розкатане тісто наріжте на шматочки будь-якої форми і розміру, викладіть начинку в центр і скріпіть краю. Випікайте пиріжки при 210 градусах 15 хвилин.
Пиріжки з капустою і яйцем в духовці
Способів приготування вже сформованих пиріжків всього два: запікання і обжарювання. Якщо ви противник великої кількості олії для фритюру, в якому готується тісто, то виберіть для себе куди більш простий і традиційний метод запікання тесту в духовці. У цьому рецепті ми будемо замішувати тісто на основі суміші цільнозерновий і звичайної очищеної пшеничного борошна, але ви можете використовувати лише останню.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розведіть дріжджі в половині склянки злегка підсолодженої води. Коли поверхня покриється пінної шапкою, вилийте дріжджі до суміші борошна, додайте яйце і масло. Замісіть тісто, поки воно не стане гладким і пружним на дотик (чим довше вимішування – тим пишніше пиріжки). Далі накрийте посуд з тістом вологою серветкою і залиште в теплі на годинну расстойку.
За цей час можна легко встигнути приготувати начинку. Сама смачна і ніжна начинка для пиріжків з капустою і яйцем виходить з молодої капусти, яку припускають на розігрітій олії разом з цибулею до м'якості, приправляють і присмачують рубаною зеленню. Відварені яйця слід дрібно порубати і додати до капустяної суміші. Після перемішування начинку охолоджують.
Розділивши тісто, округліть порції і розплющите кожну долонею. Викладіть начинку в центр, стягніть краю і скріпіть їх разом. Залиште пиріжки для повторної вистоювання ще на годину, а потім запікайте 25 хвилин при 180 градусах.
Смажені пиріжки з капустою і яйцем – рецепт
Любителі хрусткого зажаристого тіста, напевно, віддадуть перевагу готувати пиріжки у фритюрі або на сковороді. Рецепт, представлений нижче, обов'язково стане одним із фаворитів будь-якого шанувальника смаженого.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Всі компоненти тіста змішайте міксером до тих пір, поки вони не сформуются в єдиний ком. Залиште тісто в теплі для вистоювання, а самі візьміться за начинку. Припустіть нашатковані капустяне листя до розм'якшення, влийте молоко, додайте чебрець і доведіть все до готовності. Змішайте тушковану капусту з рубаними вареними яйцями.
Тісто наріжте на порції бажаного розміру, розкачайте кожну в диск і викладіть начинку в центр. Краї скріпіть.
Розігрійте масло у фритюрі або влийте пару сантиметрів прямо на сковороду. Обсмажуйте пиріжки зі свіжою капустою і яйцем до зарум'янювання з обох сторін.
Листкові пиріжки з капустою і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Відіжміть зайву капустяний сік і поріжте листя на шматочки меншого розміру. Відварені яйця подрібніть і змішайте з капустою і зеленню. Розкатане тісто наріжте на шматочки будь-якої форми і розміру, викладіть начинку в центр і скріпіть краю. Випікайте пиріжки при 210 градусах 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки на кислому молоці
Не поспішайте позбавлятися від кислого молока. Воно стане прекрасною основою для дріжджового тіста, з якого вийдуть чудові домашні пиріжки. Всі добре
Пиріжки з листкового дріжджового тіста
Сьогодні зовсім не проблема побалувати рідних домашньою випічкою. Купивши завчасно пачку дріжджового листкового тіста можна випікати різні ласощі,
Пиріжки на сковороді
Домашні пиріжки - це завжди смачно, ситно і явно корисніше закупного продукту, так як ви точно впевнені в якості складових компонентів. Пропонуємо
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки з м'ясом і капустою
Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з