Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з капустою і яйцем

Пиріжки з капустою і яйцем
Багато народів східної Європи готують капустяні пиріжки на свій лад, але, як правило, схожі рецепти: капусту і цибулю обсмажують у великій кількості масла і доповнюють зеленню і рубаним яйцем. Пиріжки з капустою і яйцем виходять дуже ситними, володіють насиченим смаком і різноманітною текстурою.

Пиріжки з капустою і яйцем в духовці


Способів приготування вже сформованих пиріжків всього два: запікання і обжарювання. Якщо ви противник великої кількості олії для фритюру, в якому готується тісто, то виберіть для себе куди більш простий і традиційний метод запікання тесту в духовці. У цьому рецепті ми будемо замішувати тісто на основі суміші цільнозерновий і звичайної очищеної пшеничного борошна, але ви можете використовувати лише останню.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • дріжджі – 10 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • борошно цільнозернові – 115 г;

  • борошно пшеничне – 115 р.


  • Для начинки:

  • вершкове масло – 45 г;

  • ріпчаста цибуля – 135 г;

  • капуста – 420 г;

  • жменя зелені кропу;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування
    Розведіть дріжджі в половині склянки злегка підсолодженої води. Коли поверхня покриється пінної шапкою, вилийте дріжджі до суміші борошна, додайте яйце і масло. Замісіть тісто, поки воно не стане гладким і пружним на дотик (чим довше вимішування – тим пишніше пиріжки). Далі накрийте посуд з тістом вологою серветкою і залиште в теплі на годинну расстойку.
    За цей час можна легко встигнути приготувати начинку. Сама смачна і ніжна начинка для пиріжків з капустою і яйцем виходить з молодої капусти, яку припускають на розігрітій олії разом з цибулею до м'якості, приправляють і присмачують рубаною зеленню. Відварені яйця слід дрібно порубати і додати до капустяної суміші. Після перемішування начинку охолоджують.
    Розділивши тісто, округліть порції і розплющите кожну долонею. Викладіть начинку в центр, стягніть краю і скріпіть їх разом. Залиште пиріжки для повторної вистоювання ще на годину, а потім запікайте 25 хвилин при 180 градусах.

    Смажені пиріжки з капустою і яйцем – рецепт


    Любителі хрусткого зажаристого тіста, напевно, віддадуть перевагу готувати пиріжки у фритюрі або на сковороді. Рецепт, представлений нижче, обов'язково стане одним із фаворитів будь-якого шанувальника смаженого.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • тепле молоко – 235 мл;

  • дріжджі – 5 г;

  • по дрібці солі і цукру;

  • борошно – 245 р.


  • Для начинки:

  • свіжа молода капуста – 400 г;

  • вершкове масло – 45 г;

  • молоко – 45 мл;

  • гілочка чебрецю – 1 шт.;

  • яйця – 5 шт.;

  • масло для обсмажування.


  • Приготування
    Всі компоненти тіста змішайте міксером до тих пір, поки вони не сформуются в єдиний ком. Залиште тісто в теплі для вистоювання, а самі візьміться за начинку. Припустіть нашатковані капустяне листя до розм'якшення, влийте молоко, додайте чебрець і доведіть все до готовності. Змішайте тушковану капусту з рубаними вареними яйцями.
    Тісто наріжте на порції бажаного розміру, розкачайте кожну в диск і викладіть начинку в центр. Краї скріпіть.
    Розігрійте масло у фритюрі або влийте пару сантиметрів прямо на сковороду. Обсмажуйте пиріжки зі свіжою капустою і яйцем до зарум'янювання з обох сторін.

    Листкові пиріжки з капустою і яйцем


    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста ;

  • яйця – 4 шт.;

  • квашена капуста – 200 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Відіжміть зайву капустяний сік і поріжте листя на шматочки меншого розміру. Відварені яйця подрібніть і змішайте з капустою і зеленню. Розкатане тісто наріжте на шматочки будь-якої форми і розміру, викладіть начинку в центр і скріпіть краю. Випікайте пиріжки при 210 градусах 15 хвилин.