Капустяні котлети з манкою
Зазвичай, коли ми говоримо про гарнірі , в голову приходять різні каші, салати, овочеві асорті та інші подібні страви. Можна здивувати всіх, подавши на друге незвичайні котлети з капусти. Здається, що котлети гарніром бути не можуть, але капустяні котлети з манкою – явне виключення. Вони чудово поєднуються з м'ясними стравами (битками, бефстроганов, домашньої тушонкою або запеченою куркою), рибою (особливо паровий) та салатами.
Котлети з капусти
Зазвичай готують капустяні котлети з манкою з білокачанної капусти, але можна використовувати і кольорову, якщо злегка модифікувати рецепт. А ось із броколі, брюссельську і кольрабі котлети готувати не варто.
Інгредієнти:
качан білокачанної капусти щільний – близько 15 кг;
яйце 1 категорії – 2 шт.;
ріпчасті цибулини невеликі – 2-4 шт.;
часник – 2-3 зубчики;
олія нерафінована – 50 мл + 1/2 склянки;
крупа манна – 1/2 склянки;
сіль йодована без добавок – 1 ст. ложка;
свіжозмелену перець (суміш білого і запашного) – 1/4 ч. ложки;
зелень – за смаком та бажанням;
білі (багета) панірувальні сухарі – 1/2 склянки.
Приготування
Капусту можна підготувати двома способами: відварити і згасити. Спробуйте обидва і вирішите, як буде смачніше. Якщо вибираєте перший спосіб, то ріжемо вилок на великі шматки, кладемо їх в киплячу воду і тримаємо в окропі близько чверті години, потім зливаємо і змішуємо з пасерованою цибулею і тиском часником.
Якщо другий спосіб ближче, капусту наріжемо досить тонкою соломкою і тушкуємо з цибулею до м'якості, потім додамо часник. Далі технологія однакова. Використовуємо будь-які гаджети, які дозволять максимально подрібнити капусту (блендер, комбайн, м'ясорубку), вбиваємо яйця, солимо, перчимо і додаємо манку. Перемішуємо і залишаємо на півгодини, так як крупі потрібно набрякнути і перетворитися в більш густу масу. Після цього можемо сформувати котлети, обваляти їх в сухарях або борошні, обсмажити на середньому вогні. Як бачите, приготувати капустяні котлети з манкою просто і досить швидко.
Про варіанти
У нашому випадку ми готували капустяні котлети, використовуючи рецепт з манкою і яйцем. Однак якщо ви постите, не можна додавати яйця, але для в'язкості вмешаем в тісто ще пару ст. ложок пшеничного борошна.
Якщо готуємо котлетки з кольорової капусти, то спершу розбираємо на суцвіття, потім відварюємо, ну, а далі все робимо також.
Можна приготувати капустяні котлети в духовці з манкою. У цьому випадку сформовані котлетки викладаємо на застелений промасленим пергаментом деко, змащуємо маслом і запікаємо до рум'яної скоринки. В цьому випадку непогано і всередину кожної котлетки покласти маленький шматочок вершкового масла, щоб котлетки були смачними.
Якщо ви любите капустяні котлети, але рецепт з манкою не дуже подобається, замініть манку якісної борошном або розмоченої булкою.
Котлети з капусти
Зазвичай готують капустяні котлети з манкою з білокачанної капусти, але можна використовувати і кольорову, якщо злегка модифікувати рецепт. А ось із броколі, брюссельську і кольрабі котлети готувати не варто.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту можна підготувати двома способами: відварити і згасити. Спробуйте обидва і вирішите, як буде смачніше. Якщо вибираєте перший спосіб, то ріжемо вилок на великі шматки, кладемо їх в киплячу воду і тримаємо в окропі близько чверті години, потім зливаємо і змішуємо з пасерованою цибулею і тиском часником.
Якщо другий спосіб ближче, капусту наріжемо досить тонкою соломкою і тушкуємо з цибулею до м'якості, потім додамо часник. Далі технологія однакова. Використовуємо будь-які гаджети, які дозволять максимально подрібнити капусту (блендер, комбайн, м'ясорубку), вбиваємо яйця, солимо, перчимо і додаємо манку. Перемішуємо і залишаємо на півгодини, так як крупі потрібно набрякнути і перетворитися в більш густу масу. Після цього можемо сформувати котлети, обваляти їх в сухарях або борошні, обсмажити на середньому вогні. Як бачите, приготувати капустяні котлети з манкою просто і досить швидко.
Про варіанти
У нашому випадку ми готували капустяні котлети, використовуючи рецепт з манкою і яйцем. Однак якщо ви постите, не можна додавати яйця, але для в'язкості вмешаем в тісто ще пару ст. ложок пшеничного борошна.
Якщо готуємо котлетки з кольорової капусти, то спершу розбираємо на суцвіття, потім відварюємо, ну, а далі все робимо також.
Можна приготувати капустяні котлети в духовці з манкою. У цьому випадку сформовані котлетки викладаємо на застелений промасленим пергаментом деко, змащуємо маслом і запікаємо до рум'яної скоринки. В цьому випадку непогано і всередину кожної котлетки покласти маленький шматочок вершкового масла, щоб котлетки були смачними.
Якщо ви любите капустяні котлети, але рецепт з манкою не дуже подобається, замініть манку якісної борошном або розмоченої булкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати капустяні котлети?
Варіанти чудового гарячого страви ви знайдете, вивчивши цікаві рецепти з цієї статті. Розповімо, як з непересічних інгредієнтів створити
Капустяні котлети - кращі рецепти
Котлети з капусти знайшли народну любов завдяки своїй доступності і приголомшливого смаку. Далі підкажемо, як можна урізноманітнити базовий склад
Капустяні котлети – рецепт
Овочеві страви актуальні в будь-який час року. Легкі, але в той же час поживні і корисні. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети і
Котлети з капусти
Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших
Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.