Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капустяні котлети з манкою

Капустяні котлети з манкою

14-10-2016, 11:04
2 657
Капустяні котлети з манкою
Зазвичай, коли ми говоримо про гарнірі , в голову приходять різні каші, салати, овочеві асорті та інші подібні страви. Можна здивувати всіх, подавши на друге незвичайні котлети з капусти. Здається, що котлети гарніром бути не можуть, але капустяні котлети з манкою – явне виключення. Вони чудово поєднуються з м'ясними стравами (битками, бефстроганов, домашньої тушонкою або запеченою куркою), рибою (особливо паровий) та салатами.
Котлети з капусти
Зазвичай готують капустяні котлети з манкою з білокачанної капусти, але можна використовувати і кольорову, якщо злегка модифікувати рецепт. А ось із броколі, брюссельську і кольрабі котлети готувати не варто.
Інгредієнти:

  • качан білокачанної капусти щільний – близько 15 кг;

  • яйце 1 категорії – 2 шт.;

  • ріпчасті цибулини невеликі – 2-4 шт.;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • олія нерафінована – 50 мл + 1/2 склянки;

  • крупа манна – 1/2 склянки;

  • сіль йодована без добавок – 1 ст. ложка;

  • свіжозмелену перець (суміш білого і запашного) – 1/4 ч. ложки;

  • зелень – за смаком та бажанням;

  • білі (багета) панірувальні сухарі – 1/2 склянки.


  • Приготування
    Капусту можна підготувати двома способами: відварити і згасити. Спробуйте обидва і вирішите, як буде смачніше. Якщо вибираєте перший спосіб, то ріжемо вилок на великі шматки, кладемо їх в киплячу воду і тримаємо в окропі близько чверті години, потім зливаємо і змішуємо з пасерованою цибулею і тиском часником.
    Якщо другий спосіб ближче, капусту наріжемо досить тонкою соломкою і тушкуємо з цибулею до м'якості, потім додамо часник. Далі технологія однакова. Використовуємо будь-які гаджети, які дозволять максимально подрібнити капусту (блендер, комбайн, м'ясорубку), вбиваємо яйця, солимо, перчимо і додаємо манку. Перемішуємо і залишаємо на півгодини, так як крупі потрібно набрякнути і перетворитися в більш густу масу. Після цього можемо сформувати котлети, обваляти їх в сухарях або борошні, обсмажити на середньому вогні. Як бачите, приготувати капустяні котлети з манкою просто і досить швидко.
    Про варіанти
    У нашому випадку ми готували капустяні котлети, використовуючи рецепт з манкою і яйцем. Однак якщо ви постите, не можна додавати яйця, але для в'язкості вмешаем в тісто ще пару ст. ложок пшеничного борошна.
    Якщо готуємо котлетки з кольорової капусти, то спершу розбираємо на суцвіття, потім відварюємо, ну, а далі все робимо також.
    Можна приготувати капустяні котлети в духовці з манкою. У цьому випадку сформовані котлетки викладаємо на застелений промасленим пергаментом деко, змащуємо маслом і запікаємо до рум'яної скоринки. В цьому випадку непогано і всередину кожної котлетки покласти маленький шматочок вершкового масла, щоб котлетки були смачними.
    Якщо ви любите капустяні котлети, але рецепт з манкою не дуже подобається, замініть манку якісної борошном або розмоченої булкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати капустяні котлети?
    Як приготувати капустяні котлети?
    Варіанти чудового гарячого страви ви знайдете, вивчивши цікаві рецепти з цієї статті. Розповімо, як з непересічних інгредієнтів створити
    Капустяні котлети - кращі рецепти
    Капустяні котлети - кращі рецепти
    Котлети з капусти знайшли народну любов завдяки своїй доступності і приголомшливого смаку. Далі підкажемо, як можна урізноманітнити базовий склад
    Капустяні котлети – рецепт
    Капустяні котлети – рецепт
    Овочеві страви актуальні в будь-який час року. Легкі, але в той же час поживні і корисні. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети і
    Котлети з капусти
    Котлети з капусти
    Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших
    Пісні котлети з капусти
    Пісні котлети з капусти
    Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.