» » Капустяні котлети - кращі рецепти

Капустяні котлети - кращі рецепти

Капустяні котлети - кращі рецепти
В рамках рецепта капусту можна використовувати як єдину основу страви, або ж змішувати її з м'ясним фаршем для того, щоб збільшити вихід м'ясних котлет. Про найкращих рецептів капустяних котлет ми вирішили поговорити в цьому матеріалі.

Капустяні котлети з манкою


В якості головного сполучного в рецептах капустяних котлет може виступати як звичайна мука, так і манна крупа, але оптимальним є змішування цієї пари складових для досягнення ідеальної щільності.
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 740 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • часник – 2 зубки;

  • манна крупа – 35 г;

  • борошно – 35 г;

  • жменя зелені на вибір;

  • хлібна крихта – 90 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати капустяні котлети, капусту довільно наріжте і відваріть до м'якості в підсоленій воді. Орудуючи м'ясорубкою або блендером, збийте відварну капусту з цибулею і часником, приправити отриманий овочевий «фарш» і доповніть його рубаною зеленню. Змішайте капустяну масу з борошном і манкою, залиште на пару хвилин, щоб манка встигла увібрати вологу і суміш загусла. Сформуйте котлетки бажаного розміру і обсипте їх сухарями. Підрум'яньте котлетки в розігрітому маслі і викладіть на серветки.

    Пісні капустяні котлети – рецепт


    Інгредієнти:

  • сухий горох колотий – 290 г;

  • головка капусти – 350 г;

  • борошно – 145 г;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • щіпка порошку карі .


  • Приготування
    Попередньо замочіть горох на ніч і відваріть його до повного розм'якшення. Відварений горох збийте блендером разом з капустою, додайте дрібно нарізану цибулю і каррі, а потім загустіть суміш, всипати борошно. Також не забувайте про солі. Готова маса повинна бути досить щільною, щоб її можна було формувати руками. Наліпити котлеток бажаного розміру, а потім підрум'яньте їх в рослинному маслі.

    Капустяні котлети з фаршем


    Капусту не рідко використовують для приготування м'ясних котлет, щоб збільшити загальний обсяг страви. На відміну від рису, який також не рідко використовують з цією метою, капуста робить котлети не тільки більше, але й соковитіше.
    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 760 г;

  • капуста білокачанна – 440 г;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • морква – 70 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • борошно – 45 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Капусту максимально дрібно наріжте або натріть на крупній тертці разом з цибулею і морквою. Додайте овочі до м'ясного фаршу, добре приправити суміш, доповніть зеленню і часником. Для того, щоб після додавання овочів котлети краще тримали форму, змішайте м'ясо з яйцем і борошном. З отриманого фаршу зліпити котлетки і обсмажте на сковороді.
    При бажанні капустяні котлети можна зробити в духовці, помістивши деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.
    Додав: admin | 14-10-2016, 10:58
    Переглядів: 120