В рамках рецепта капусту можна використовувати як єдину основу страви, або ж змішувати її з м'ясним фаршем для того, щоб збільшити вихід м'ясних котлет. Про найкращих рецептів капустяних котлет ми вирішили поговорити в цьому матеріалі.
Капустяні котлети з манкою
В якості головного сполучного в рецептах капустяних котлет може виступати як звичайна мука, так і манна крупа, але оптимальним є змішування цієї пари складових для досягнення ідеальної щільності.
Інгредієнти: білокачанна капуста – 740 г; цибуля ріпчаста – 75 г; часник – 2 зубки; манна крупа – 35 г; борошно – 35 г; жменя зелені на вибір; хлібна крихта – 90 р. Приготування Перед тим, як приготувати капустяні котлети, капусту довільно наріжте і відваріть до м'якості в підсоленій воді. Орудуючи м'ясорубкою або блендером, збийте відварну капусту з цибулею і часником, приправити отриманий овочевий «фарш» і доповніть його рубаною зеленню. Змішайте капустяну масу з борошном і манкою, залиште на пару хвилин, щоб манка встигла увібрати вологу і суміш загусла. Сформуйте котлетки бажаного розміру і обсипте їх сухарями. Підрум'яньте котлетки в розігрітому маслі і викладіть на серветки.
Пісні капустяні котлети – рецепт
Інгредієнти: сухий горох колотий – 290 г; головка капусти – 350 г; борошно – 145 г; ріпчаста цибуля - 80 г; щіпка порошку карі . Приготування Попередньо замочіть горох на ніч і відваріть його до повного розм'якшення. Відварений горох збийте блендером разом з капустою, додайте дрібно нарізану цибулю і каррі, а потім загустіть суміш, всипати борошно. Також не забувайте про солі. Готова маса повинна бути досить щільною, щоб її можна було формувати руками. Наліпити котлеток бажаного розміру, а потім підрум'яньте їх в рослинному маслі.
Капустяні котлети з фаршем
Капусту не рідко використовують для приготування м'ясних котлет, щоб збільшити загальний обсяг страви. На відміну від рису, який також не рідко використовують з цією метою, капуста робить котлети не тільки більше, але й соковитіше.
Інгредієнти: м'ясний фарш – 760 г; капуста білокачанна – 440 г; цибуля ріпчаста – 90 г; морква – 70 г; яйце – 1 шт.; часник – 2 зубки; борошно – 45 г; жменя зелені кропу. Приготування Капусту максимально дрібно наріжте або натріть на крупній тертці разом з цибулею і морквою. Додайте овочі до м'ясного фаршу, добре приправити суміш, доповніть зеленню і часником. Для того, щоб після додавання овочів котлети краще тримали форму, змішайте м'ясо з яйцем і борошном. З отриманого фаршу зліпити котлетки і обсмажте на сковороді.
При бажанні капустяні котлети можна зробити в духовці, помістивши деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.