» » Капустяні котлети – рецепт

Капустяні котлети – рецепт

Капустяні котлети – рецепт
Відмінні котлети вмілі господині готують не тільки з м'яса. З овочів таке блюдо виходить дуже смачним. Як приготувати капустяні котлети, ми вам зараз розповімо.

Капустяні котлети – рецепт з манкою


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 500-600 г;

  • молоко – 100 мл;

  • вершкове масло 725% жирності – 60 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • манна крупа – 3 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні;

  • сіль.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо дрібною соломкою. Молоко виливаємо в каструлю, кладемо вершкове масло і капусту. Підсолюємо за смаком і тушкуємо до готовності. В кінці потроху додаємо манку. І потім, постійно помішуючи, проварюємо ще 7 хвилин. Тепер капустяну масу охолоджуємо, додаємо 1 яйце і знову гарненько перемішуємо. Тепер в одну тарілку висипаємо панірувальні сухарі, а в другу розбиваємо яйце і перемішуємо. Із капустяної маси формуємо котлети, мочаємо їх спочатку в яйце, потім обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо до рум'янцю з обох сторін, а потім прикриваємо сковороду кришкою і на малому вогні тушкуємо ще хвилин 5. А щоб блюдо вийшло більш дієтичним, капустяні котлети можна готувати в духовці. Для цього заготовки слід помістити на деко і запікати 15-20 хвилин при 180°С.

    Капустяно-морквяні котлети – рецепт


    Інгредієнти:

  • капуста – 450 г;

  • морква – 300 г;

  • яйця курячі – 2-3 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • вершки – 100 мл;

  • манка – 4 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні – 50 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Овочі чистимо. Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, моркву подрібнюємо на середній тертці, а капусту дрібненько шаткуємо. У великій сковороді пасеруємо цибулю, коли він почне набувати золотистий колір, додаємо моркву, перемішуємо і викладаємо капусту. За смаком перчимо, солимо, вливаємо вершки і на повільному вогні тушкуємо близько 10 хвилин під закритою кришкою. Коли овочева маса трохи охолоне, вбиваємо яйця, додаємо манку, перемішуємо і формуємо котлетки. Обкачуємо капустяно-морквяні котлети в паніровці і смажимо в розігрітій олії.

    Капустяні котлети з фаршем дієтичні - рецепт


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 400 г;

  • філе куряче – 400 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • панірувальні сухарі;

  • сіль.


  • Приготування
    Щоб приготувати капустяні котлети з фаршем, куряче філе і капусту окремо пропускаємо через м'ясорубку, використовуючи пластину з великими отворами. Якщо капуста дуже соковита, і утворилося багато соку, то капусту віджимаємо, щоб фарш не був занадто рідким. Додаємо яйце, сіль і перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Відмінним гарніром до капустяним котлет з фаршем буде гречана каша або картопляне пюре.

    Як приготувати пісні капустяні котлети в мультиварці


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 450 г;

  • цибуля – 130 г;

  • морква – 100 г;

  • вершкове масло – 25 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • пластівці вівсяні – 3 ст. ложки;

  • борошно – 100 г;

  • рослинна олія – 20 г;

  • молоко – 60 мл;

  • сіль, чорний перець мелений.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – шматочками, а капусту шаткуємо. Сильно овочі не можна подрібнювати, так як далі все одно все це будемо перемолоти в блендері. У чашу мультиварки вливаємо близько 5 мл рослинного масла, закладаємо цибулю і моркву, зверху поміщаємо підсолену капусту, вливаємо молоко і в режимі «Гасіння» готуємо 20 хвилин. Через 15 хвилин від початку приготування додаємо до овочів
    Капустяні котлети – рецепт
    вівсяні пластівці, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Після цього, якщо утворилася в процесі приготуванні рідина, то зливаємо її, а саму масу переміщаємо в миску і трохи охолоджуємо. Подрібнюємо все це за допомогою блендера, вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо борошно і перемішуємо. У чашу мультиварки вливаємо рослинне масло, додаємо вершкове і вибираємо режим «Випічка» на 1 годину. У миску насипаємо борошно або панірувальні сухарі, столовою ложкою викладаємо фарш і акуратно зі всіх сторін обвалюємо наші котлетки. Готуємо капустяні котлети в мультиварці 10 хвилин, потім дуже обережно їх перевертаємо і смажимо ще 10 хвилин. Точно так само чинимо і з рештою фаршем, поки повністю її не використовуємо.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:20
    Переглядів: 1326