Відмінні котлети вмілі господині готують не тільки з м'яса. З овочів таке блюдо виходить дуже смачним. Як приготувати капустяні котлети, ми вам зараз розповімо.
Капустяні котлети – рецепт з манкою
Інгредієнти: капуста білокачанна – 500-600 г; молоко – 100 мл; вершкове масло 725% жирності – 60 г; яйця – 2 шт.; манна крупа – 3 ст. ложки; сухарі панірувальні; сіль. Приготування Капусту шаткуємо дрібною соломкою. Молоко виливаємо в каструлю, кладемо вершкове масло і капусту. Підсолюємо за смаком і тушкуємо до готовності. В кінці потроху додаємо манку. І потім, постійно помішуючи, проварюємо ще 7 хвилин. Тепер капустяну масу охолоджуємо, додаємо 1 яйце і знову гарненько перемішуємо. Тепер в одну тарілку висипаємо панірувальні сухарі, а в другу розбиваємо яйце і перемішуємо. Із капустяної маси формуємо котлети, мочаємо їх спочатку в яйце, потім обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо до рум'янцю з обох сторін, а потім прикриваємо сковороду кришкою і на малому вогні тушкуємо ще хвилин 5. А щоб блюдо вийшло більш дієтичним, капустяні котлети можна готувати в духовці. Для цього заготовки слід помістити на деко і запікати 15-20 хвилин при 180°С.
Капустяно-морквяні котлети – рецепт
Інгредієнти: капуста – 450 г; морква – 300 г; яйця курячі – 2-3 шт.; цибуля ріпчаста – 120 г; вершки – 100 мл; манка – 4 ст. ложки; сухарі панірувальні – 50 г; сіль, перець. Приготування Овочі чистимо. Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, моркву подрібнюємо на середній тертці, а капусту дрібненько шаткуємо. У великій сковороді пасеруємо цибулю, коли він почне набувати золотистий колір, додаємо моркву, перемішуємо і викладаємо капусту. За смаком перчимо, солимо, вливаємо вершки і на повільному вогні тушкуємо близько 10 хвилин під закритою кришкою. Коли овочева маса трохи охолоне, вбиваємо яйця, додаємо манку, перемішуємо і формуємо котлетки. Обкачуємо капустяно-морквяні котлети в паніровці і смажимо в розігрітій олії.
Капустяні котлети з фаршем дієтичні - рецепт
Інгредієнти: білокачанна капуста – 400 г; філе куряче – 400 г; яйце – 1 шт.; панірувальні сухарі; сіль. Приготування Щоб приготувати капустяні котлети з фаршем, куряче філе і капусту окремо пропускаємо через м'ясорубку, використовуючи пластину з великими отворами. Якщо капуста дуже соковита, і утворилося багато соку, то капусту віджимаємо, щоб фарш не був занадто рідким. Додаємо яйце, сіль і перемішуємо. Формуємо невеликі котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Відмінним гарніром до капустяним котлет з фаршем буде гречана каша або картопляне пюре.
Як приготувати пісні капустяні котлети в мультиварці
Інгредієнти: білокачанна капуста – 450 г; цибуля – 130 г; морква – 100 г; вершкове масло – 25 г; яйця – 1 шт.; пластівці вівсяні – 3 ст. ложки; борошно – 100 г; рослинна олія – 20 г; молоко – 60 мл; сіль, чорний перець мелений. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – шматочками, а капусту шаткуємо. Сильно овочі не можна подрібнювати, так як далі все одно все це будемо перемолоти в блендері. У чашу мультиварки вливаємо близько 5 мл рослинного масла, закладаємо цибулю і моркву, зверху поміщаємо підсолену капусту, вливаємо молоко і в режимі «Гасіння» готуємо 20 хвилин. Через 15 хвилин від початку приготування додаємо до овочів
вівсяні пластівці, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Після цього, якщо утворилася в процесі приготуванні рідина, то зливаємо її, а саму масу переміщаємо в миску і трохи охолоджуємо. Подрібнюємо все це за допомогою блендера, вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо борошно і перемішуємо. У чашу мультиварки вливаємо рослинне масло, додаємо вершкове і вибираємо режим «Випічка» на 1 годину. У миску насипаємо борошно або панірувальні сухарі, столовою ложкою викладаємо фарш і акуратно зі всіх сторін обвалюємо наші котлетки. Готуємо капустяні котлети в мультиварці 10 хвилин, потім дуже обережно їх перевертаємо і смажимо ще 10 хвилин. Точно так само чинимо і з рештою фаршем, поки повністю її не використовуємо.