Запечена цвітна капуста в духовці
Страви із цвітної капусти, приготовлені вдома в духовці, вдаються не тільки дуже смачними, але ще й надзвичайно корисними. Не піддаючись смаженні, вони містять мінімум жирів і позбавлені канцерогенів, тому ідеальним чином підійдуть для дієтичного харчування.
Інгредієнти:
цвітна капуста (заморожена або свіжа) – 740 г;
відбірні яйця курячі – 3 шт.;
сметана (жирністю 20%) – 290 г;
масло вершкове (жирністю 72%) – 25 г;
пікантний сир твердий – 155 г;
мікс ароматних трав і прянощів – за смаком;
перець свіжозмелену чорний і велика кам'яна сіль – за смаком.
Приготування
Для запікання в духовці прекрасно підійде як свіжа, так і заморожена цвітна капуста. Суцвіття заморожені необхідно попередньо трохи розморозити а свіжі використовувати відразу ж після відділення від вилка. Укладаємо овоч добре промаслений ємність для запікання і беремося за приготування заливки. Для цього добірні курячі яйця змішуємо в мисці зі сметаною, додаємо за смаком сіль, перчик мелений, приправляємо масу сумішшю ароматних трав і прянощів і гарненько збиваємо.
Заливаємо отриманою сумішшю суцвіття капусти у формі, присипаємо зверху пропущеним через тертку пікантним сиром твердим і відправляємо для запікання в розігріту до 195 градусів духовку хвилин на тридцять або до придбання стравою рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
цвітна капуста (заморожена або свіжа) – 940 м;
білки добірних яєць – 2 шт.;
борошно пшеничне – 30 г;
сухарі для панірування – 95 г;
паприка мелена – щіпка;
куркума мелена – щіпка;
італійські ароматні трави (суміш) – щіпка;
масло вершкове (жирністю 72%) – 25 г;
перець мелений чорний і велика кам'яна сіль – за смаком.
Приготування
Спочатку необхідно цвітну капусту сполоснути, розібрати на суцвіття середнього розміру і відварити майже до готовності в підсоленій воді. Після цього зливаємо воду, а капусту залишаємо в друшляку стікати і остигати.
В цей час збиваємо в піну білки, додаємо мелену паприку, куркуму і італійські трави, приправляємо масу сіллю і меленим перцем і добре перемішуємо. Занурюємо остиглі суцвіття в отриманий кляр, після чого тут же паніруємо в сухарях і розташовуємо на промасленому деко або у формі. Залишилося тільки дочекатися, поки капуста підрум'яниться, відправивши її для цього в прогріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.
Інгредієнти:
цвітна капуста (заморожена або свіжа) – 740 г;
фарш курячий або яловичий – 290 г;
помідори черрі – 7 шт.;
вершки жирністю більше 20% – 110 мл;
цибулина ріпчаста – 75 г;
зубці часникові – 2 шт.;
добірне яйце куряче – 1 шт.;
петрушка (зелень) – за смаком;
сир твердий пікантний – 75 г;
ароматні італійські трави (мікс) – щіпка;
масло вершкове (жирністю 72%) – 25 г;
перець мелений чорний і велика кам'яна сіль – за смаком.
Приготування
Суцвіття капусти готуємо з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепту, помивши їх і відварів. За цей час готуємо фарш змішуємо його з очищеної і порізаної як можна дрібніше цибулиною і часниковими зубцями, додаємо сіль, перчик і ароматні трави і перемішуємо.
Викладаємо отриману масу в ємність для запікання, промазавши її грунтовно маслом, після чого зливаємо з капусти воду і притапливаем в м'ясний фарш напівготові суцвіття. Заливаємо композицію вершками, посоливши і поперчив їх за смаком, і ставимо хвилин на п'ятнадцять в духовку. Коли вершки почнуть вирувати, викладаємо зверху на капусту половинки томатів черрі зрізами догори і знову ставимо запікатися на п'ятнадцять хвилин. У завершенні притрушиваем страва перетертим сиром, змішаним з нарізаною петрушкою і розташовуємо в розігрітій духовці до придбання ним рум'яної скоринки.
Як смачно приготувати цвітну капусту, запечену в духовці з яйцем?
Інгредієнти:
Приготування
Для запікання в духовці прекрасно підійде як свіжа, так і заморожена цвітна капуста. Суцвіття заморожені необхідно попередньо трохи розморозити а свіжі використовувати відразу ж після відділення від вилка. Укладаємо овоч добре промаслений ємність для запікання і беремося за приготування заливки. Для цього добірні курячі яйця змішуємо в мисці зі сметаною, додаємо за смаком сіль, перчик мелений, приправляємо масу сумішшю ароматних трав і прянощів і гарненько збиваємо.
Заливаємо отриманою сумішшю суцвіття капусти у формі, присипаємо зверху пропущеним через тертку пікантним сиром твердим і відправляємо для запікання в розігріту до 195 градусів духовку хвилин на тридцять або до придбання стравою рум'яної скоринки.
Цвітна капуста в клярі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку необхідно цвітну капусту сполоснути, розібрати на суцвіття середнього розміру і відварити майже до готовності в підсоленій воді. Після цього зливаємо воду, а капусту залишаємо в друшляку стікати і остигати.
В цей час збиваємо в піну білки, додаємо мелену паприку, куркуму і італійські трави, приправляємо масу сіллю і меленим перцем і добре перемішуємо. Занурюємо остиглі суцвіття в отриманий кляр, після чого тут же паніруємо в сухарях і розташовуємо на промасленому деко або у формі. Залишилося тільки дочекатися, поки капуста підрум'яниться, відправивши її для цього в прогріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.
Кольорова капуста, запечена в духовці – рецепт приготування з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття капусти готуємо з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепту, помивши їх і відварів. За цей час готуємо фарш змішуємо його з очищеної і порізаної як можна дрібніше цибулиною і часниковими зубцями, додаємо сіль, перчик і ароматні трави і перемішуємо.
Викладаємо отриману масу в ємність для запікання, промазавши її грунтовно маслом, після чого зливаємо з капусти воду і притапливаем в м'ясний фарш напівготові суцвіття. Заливаємо композицію вершками, посоливши і поперчив їх за смаком, і ставимо хвилин на п'ятнадцять в духовку. Коли вершки почнуть вирувати, викладаємо зверху на капусту половинки томатів черрі зрізами догори і знову ставимо запікатися на п'ятнадцять хвилин. У завершенні притрушиваем страва перетертим сиром, змішаним з нарізаною петрушкою і розташовуємо в розігрітій духовці до придбання ним рум'яної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати цвітну капусту в клярі?
Багато хто не люблять цвітну капусту в основному тому, що з нею потрібно багато возитися. Спробуємо вас переконати і розповімо, як приготувати
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром
Не знаєте, чим можна пригостити рідню, коли зовсім немає часу на підготовку? Пропонуємо запекти цвітну капусту з картоплею в духовці. Особливо
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей