Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати цвітну капусту в клярі?

Як приготувати цвітну капусту в клярі?

20-09-2015, 12:06
319
Як приготувати цвітну капусту в клярі?
З нашої статті ви дізнаєтеся, як приготувати цвітну капусту клярі. Суцвіття виходять соковитими, з апетитною рум'яною скоринкою. З допомогою кляру, змінюючи рецептуру, кожен раз отримуємо різний смак готової страви.

Як зробити кляр для цвітної капусти?


Кляром для цвітної капусти можуть бути як просто збиті з сіллю яйця, частіше з додаванням борошна, так і більш складні суміші, в які, в залежності від своїх смакових уподобань, можна додавати різні спеції, приправи, сир, рубану зелень і навіть інші подрібнені овочі. Основою кляру можуть бути не тільки яйця, але і молочні продукти, газована вода, пиво та інші інгредієнти. Нижче в наших рецептах ми запропонуємо вам деякі варіанти кляру і розповімо, як в ньому посмажити цвітну капусту.

Як посмажити цвітну капусту в клярі?


Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 350 г;

  • рослинна рафінована олія;

  • свіжа зелень кропу і петрушки;


  • Для кляру:

  • вода – 125 мл;

  • кефір – 125 мл;

  • пшеничне борошно;

  • куркума – 10 г;

  • асафетіда – 7 г;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Цвітну капусту промиваємо холодною проточною водою і розбираємо на дрібні ланки (суцвіття). Змішуємо кефір і прохолодну, кип'ячену воду і потроху підсипаючи просіяне борошно, домагаємося консистенції кляру, схожою з тестом на оладки. Потім додаємо сіль, мелений чорний перець, куркуму, асафетіду і ретельно розмішуємо.
    Викладаємо цвітну капусту в кляр і, перемішуючи, намагаємося покрити їм всю поверхню овоча. Сковороду прогріваємо з рослинним маслом і кладемо на неї суцвіття в клярі, розташовуючи їх в один ряд. Обсмажуємо з усіх боків, періодично перевертаючи, до готовності і рум'яності.
    Готову страву присипаємо рубаною свіжої зеленню і насолоджуємося.

    Цвітна капуста в клярі в духовці


    Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 850 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • панірувальні сухарі – 85 м;


  • Для кляру:

  • яєчні білки – 2 шт.;

  • пшенична борошно – 30 р;

  • куркума – 7 г;

  • червона мелена паприка – 7 г;

  • сухі пряні трави – 7 г;

  • свіжозмелену чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промиту цвітну капусту ділимо на окремі суцвіття і відварюємо у воді до напівготовності. Збиваємо яєчні білки з сіллю до піни, додаємо мелену паприку, куркуму, мелений чорний перець, сухі пряні трави, пшеничне борошно і перемішуємо.
    Суцвіття цвітної капусти маку спочатку в кляр, потім паніруємо в сухарях і укладаємо в промаслений форму для запікання. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку на двадцять хвилин.

    Цвітна капуста в клярі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 850 г;

  • олія оливкова – 85 м;


  • Для кляру:

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 75-100 г;

  • мінеральна вода газована – 100 мл;

  • каррі – 10 г;

  • паприка солодка пластівцями – 5 г;

  • червоний мелений перець – 7 г;

  • кінза – 1 пучок;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Цвітну капусту, промиту холодною водою, ділимо на суцвіття середнього розміру. У ємність мультиварки наливаємо двісті мілілітрів води, суцвіття розміщуємо в контейнері для приготування на пару і запускаємо на приладі режим «Варка на пару» або «Пара» в залежності від моделі вашого пристрою і вибираємо час п'ять хвилин.
    Виймаємо капусту на тарілку, воду з мультиварки виливаємо і чашу споліскують водою.
    Як приготувати цвітну капусту в клярі?

    Змішуємо паприку, каррі, мелений червоний перець, вбиваємо яйце і злегка збиваємо його разом зі спеціями, додавши сіль. Потім вливаємо газовану мінеральну воду, додаємо порізану кінзу і перемішуємо. Підсипаємо потроху просіяне борошно і заводимо кляр, консистенцією схожої зі сметаною і не містить борошняних грудочок.
    Перекладаємо тісто до капусту, перемішуємо, намагаючись покрити їм суцвіття овоча з усіх сторін, і визначаємо блюдо в ємність мультиварки, попередньо налив олії. Вибираємо пристрої режим «Випічка» або «Смаження» і витримуємо, періодично перевертаючи, до красивої апетитною рум'яності з усіх боків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Капуста в клярі
    Капуста в клярі
    Любителям капусти пропонуємо кілька рецептів її приготування в клярі. Розповімо, як урізноманітнити це досить неабияке страву, щоб воно сподобалося
    Цвітна капуста з сиром
    Цвітна капуста з сиром
    Цвітна капуста відмінно поєднується з різними клярами, тому ми пропонуємо вам спробувати запекти цей овоч під сиром. Таке поєднання дуже вдало -
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
    Цвітна капуста для дитини
    Цвітна капуста для дитини
    Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
    Скільки варити цвітну капусту?
    Скільки варити цвітну капусту?
    Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і