З нашої статті ви дізнаєтеся, як приготувати цвітну капусту клярі. Суцвіття виходять соковитими, з апетитною рум'яною скоринкою. З допомогою кляру, змінюючи рецептуру, кожен раз отримуємо різний смак готової страви.
Як зробити кляр для цвітної капусти?
Кляром для цвітної капусти можуть бути як просто збиті з сіллю яйця, частіше з додаванням борошна, так і більш складні суміші, в які, в залежності від своїх смакових уподобань, можна додавати різні спеції, приправи, сир, рубану зелень і навіть інші подрібнені овочі. Основою кляру можуть бути не тільки яйця, але і молочні продукти, газована вода, пиво та інші інгредієнти. Нижче в наших рецептах ми запропонуємо вам деякі варіанти кляру і розповімо, як в ньому посмажити цвітну капусту.
Як посмажити цвітну капусту в клярі?
Інгредієнти: цвітна капуста – 350 г; рослинна рафінована олія; свіжа зелень кропу і петрушки; Для кляру:
вода – 125 мл; кефір – 125 мл; пшеничне борошно; куркума – 10 г; асафетіда – 7 г; свіжозмелену чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Цвітну капусту промиваємо холодною проточною водою і розбираємо на дрібні ланки (суцвіття). Змішуємо кефір і прохолодну, кип'ячену воду і потроху підсипаючи просіяне борошно, домагаємося консистенції кляру, схожою з тестом на оладки. Потім додаємо сіль, мелений чорний перець, куркуму, асафетіду і ретельно розмішуємо.
Викладаємо цвітну капусту в кляр і, перемішуючи, намагаємося покрити їм всю поверхню овоча. Сковороду прогріваємо з рослинним маслом і кладемо на неї суцвіття в клярі, розташовуючи їх в один ряд. Обсмажуємо з усіх боків, періодично перевертаючи, до готовності і рум'яності.
Готову страву присипаємо рубаною свіжої зеленню і насолоджуємося.
Цвітна капуста в клярі в духовці
Інгредієнти: цвітна капуста – 850 г; вершкове масло – 20 г; панірувальні сухарі – 85 м; Для кляру:
яєчні білки – 2 шт.; пшенична борошно – 30 р; куркума – 7 г; червона мелена паприка – 7 г; сухі пряні трави – 7 г; свіжозмелену чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Промиту цвітну капусту ділимо на окремі суцвіття і відварюємо у воді до напівготовності. Збиваємо яєчні білки з сіллю до піни, додаємо мелену паприку, куркуму, мелений чорний перець, сухі пряні трави, пшеничне борошно і перемішуємо.
Суцвіття цвітної капусти маку спочатку в кляр, потім паніруємо в сухарях і укладаємо в промаслений форму для запікання. Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку на двадцять хвилин.
Цвітна капуста в клярі в мультиварці
Інгредієнти: цвітна капуста – 850 г; олія оливкова – 85 м; Для кляру:
куряче яйце – 1 шт.; борошно пшеничне – 75-100 г; мінеральна вода газована – 100 мл; каррі – 10 г; паприка солодка пластівцями – 5 г; червоний мелений перець – 7 г; кінза – 1 пучок; сіль – за смаком. Приготування Цвітну капусту, промиту холодною водою, ділимо на суцвіття середнього розміру. У ємність мультиварки наливаємо двісті мілілітрів води, суцвіття розміщуємо в контейнері для приготування на пару і запускаємо на приладі режим «Варка на пару» або «Пара» в залежності від моделі вашого пристрою і вибираємо час п'ять хвилин.
Виймаємо капусту на тарілку, воду з мультиварки виливаємо і чашу споліскують водою.
Змішуємо паприку, каррі, мелений червоний перець, вбиваємо яйце і злегка збиваємо його разом зі спеціями, додавши сіль. Потім вливаємо газовану мінеральну воду, додаємо порізану кінзу і перемішуємо. Підсипаємо потроху просіяне борошно і заводимо кляр, консистенцією схожої зі сметаною і не містить борошняних грудочок.
Перекладаємо тісто до капусту, перемішуємо, намагаючись покрити їм суцвіття овоча з усіх сторін, і визначаємо блюдо в ємність мультиварки, попередньо налив олії. Вибираємо пристрої режим «Випічка» або «Смаження» і витримуємо, періодично перевертаючи, до красивої апетитною рум'яності з усіх боків.