Капуста в клярі
Однією з найпопулярніших гарячих закусок літа була і залишається капуста в клярі. Найчастіше обсмажуванням в клярі піддаються суцвіття цвітної капусти, але на ділі замінити її можна брокколі або навіть брюссельської капустою, чим ми і займемося в рецептах далі.
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 460 м;
борошно - 95 г;
крохмаль - 35 г;
пиво - 360 мл;
рослинне масло - для смаження;
гірчиця - 45 мл;
кленовий сироп - 45 мл;
вустерширський соус - 10 мл
Приготування
Попередньо брюссельську капусту необхідно бланширувати в підсоленому окропі для того, щоб вона була повністю готова після обжарювання. Час бланшування капусти залежить від її розміру, але не повинна перевищувати 5 хвилин. Після швидкого ошпарювання, капусту опускають в ємність з крижаною водою, щоб зупинити процес готування.
Поєднавши борошно з крохмалем, сіллю і свіжомеленим перцем, залийте сухі інгредієнти крижаним пивом. Масло розігрійте. Занурте капусту в тісто, дайте надлишків стекти і обсмажте її в розігрітій олії до рум'янцю. Капуста в клярі може подаватися самостійно, але куди смачніше в супроводі простого соусу з суміші гірчиці, кленового сиропу і вустера.
Інгредієнти:
головка брокколі;
пшеничне борошно - 95 г;
кукурудзяна мука - 10 г;
газована вода - 240 мл;
рисовий оцет-30 мл;
соєвий соус - 30 мл;
цукор тростинний - 5 г;
тертий імбир, гострий перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати капусту в клярі, розберіть головку брокколі на дрібні суцвіття і обполосніть їх. Висушену капусту занурте в простій кляр, що складається з суміші пшеничного та кукурудзяного борошна, води і солі. Обсмажте брокколі в клярі в розігрітій олії, викладіть на паперові рушники.
Приготуйте азіатський соус із сої, рисового оцту, цукру, чилі і тертого імбиру, і подавайте до капусти.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 220 г;
горохова борошно - 75 г;
розпушувач - 2/3 ч. ложки;
куркума мелена, чилі, імбир - по 1/2 ч. ложки;
сушений часник, м'ята - по 1 ч. ложці;
пиво або газована вода.
Приготування
Швидко бланшируйте суцвіття цвітної капусти в підсоленому окропі і обсушіть їх. З'єднайте горохову борошно з сіллю, спеціями і розпушувачем, розведіть сухі інгредієнти пивом або водою так, щоб отримати однорідний кляр. Консистенція кляру визначається лише вашими вподобаннями: чим густіше кляр, тим товще буде його покриття на готових суцвіттях. Опустивши капусту в кляр, обсмажте її у великій кількості рослинної олії до рум'янцю. Капуста, смажена в клярі може подаватися просто так або з улюбленим соусом.
Брюссельська капуста в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо брюссельську капусту необхідно бланширувати в підсоленому окропі для того, щоб вона була повністю готова після обжарювання. Час бланшування капусти залежить від її розміру, але не повинна перевищувати 5 хвилин. Після швидкого ошпарювання, капусту опускають в ємність з крижаною водою, щоб зупинити процес готування.
Поєднавши борошно з крохмалем, сіллю і свіжомеленим перцем, залийте сухі інгредієнти крижаним пивом. Масло розігрійте. Занурте капусту в тісто, дайте надлишків стекти і обсмажте її в розігрітій олії до рум'янцю. Капуста в клярі може подаватися самостійно, але куди смачніше в супроводі простого соусу з суміші гірчиці, кленового сиропу і вустера.
Капуста броколі в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати капусту в клярі, розберіть головку брокколі на дрібні суцвіття і обполосніть їх. Висушену капусту занурте в простій кляр, що складається з суміші пшеничного та кукурудзяного борошна, води і солі. Обсмажте брокколі в клярі в розігрітій олії, викладіть на паперові рушники.
Приготуйте азіатський соус із сої, рисового оцту, цукру, чилі і тертого імбиру, і подавайте до капусти.
Як посмажити цвітну капусту в клярі?
Інгредієнти:
Приготування
Швидко бланшируйте суцвіття цвітної капусти в підсоленому окропі і обсушіть їх. З'єднайте горохову борошно з сіллю, спеціями і розпушувачем, розведіть сухі інгредієнти пивом або водою так, щоб отримати однорідний кляр. Консистенція кляру визначається лише вашими вподобаннями: чим густіше кляр, тим товще буде його покриття на готових суцвіттях. Опустивши капусту в кляр, обсмажте її у великій кількості рослинної олії до рум'янцю. Капуста, смажена в клярі може подаватися просто так або з улюбленим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Приготування кольорової капусти в клярі
Цвітна капуста - дуже корисний овоч. Страви з нього ситні, смачні і ароматні, а значить їх можна готувати всій родині. Найпоширеніша страва з цього
Цвітна капуста з сиром
Цвітна капуста відмінно поєднується з різними клярами, тому ми пропонуємо вам спробувати запекти цей овоч під сиром. Таке поєднання дуже вдало -
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Броколі в клярі
Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде