Приготування кольорової капусти в клярі
Більшість людей ставляться з зневагою до цвітній капусті, навіть не підозрюючи, що це дуже навіть смачний продукт, особливо якщо його правильно приготувати. За смаком цвітна капуста нагадує гриби. В ній міститься багато вітамінів, і вона є однією з перших в таблиці дієтичних продуктів. З неї можна приготувати багато смачних страв і одним з таких є кольорова капуста в клярі, так що сьогодні готуємо цю страву.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 1 качан;
борошно - 2 ст. ложки;
яйця - 3 шт.;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Цвітну капусту добре промийте і розділіть на невеликі суцвіття. Закип'ятіть воду в каструлі і додайте трохи солі. У киплячу воду покладіть капусти і проваріть на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки капуста не стане м'якою, щоб її можна було проколоти. Коли капуста буде готова, відкиньте її на друшляк, щоб стекла вода. Збийте яйця з борошном, щоб не було грудочок. Посоліть і трохи поперчіть. Розжаримо масло в сковороді і викладайте капусту, попередньо вмочивши її в кляр. Смажте до утворення золотистої скоринки.
Кольорова капуста, запечена або смажена в тісті, хороша тим, що її можна їсти і гарячою, і холодною. Вона однаково смачна у будь-якому вигляді. Якщо не знати, що саме приготовлено, то деколи складно визначити що саме ти їси. Кому-то капуста нагадує гриби, а комусь і зовсім смажену рибу в тісті.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 1 качан;
борошно - 1/2 ст.;
яйця - 1 шт.;
кефір - 1/2 ст.;
цукор;
сіль, перець;
часник - 2 зубчики;
рослинне масло.
Приготування
Очистіть капусту, гарненько промийте її і розділіть на суцвіття. Шматочки не повинні бути занадто великими. У каструлі закип'ятіть воду і додайте трохи солі. Варіть капусту, поки вона не стане злегка м'якою. Після злийте воду і окиньте капусту на друшляк, щоб стекла. Збийте яйце з кефіром, поступово додаючи борошно, помішуйте щоб утворилася однорідна суміш. Додайте в тісто трохи солі, перець і цукор на кінчику чайної ложки. Часник продавіть, і також додайте в тісто. Тісто повинно вийти приблизно таким, як на млинці. У сковороду налити олії, товщиною у два пальці і добре розігрійте. Шматочки капусти вмочайте в тісто і викладайте на сковорідку. Смажте капусту з усіх боків на середньому вогні. Готова капуста повинна мати рум'яний колір.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 1 качан;
пиво - 200 мл;
борошно - 100 г;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 50 г;
лимон - 1 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
часниковий соус (готовий) - 4 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
огірок - 1 шт.;
тертий пармезан - 3 ст. ложки;
каперси - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль, перець, каррі.
Приготування
Капусту помийте і розділіть на невеликі гілочки. Проваріть її приблизно 3 хвилини в підсоленій воді, після чого залиште, щоб стекла вода. Вичавіть лимон і полийте соком капусту. Змішайте борошно з каррі, сіллю і тертим пармезаном. Окремо змішайте один жовток, пиво і розтоплене вершкове масло. Влийте пивну суміш в борошно. Добре перемішайте. Віночком збийте 2 білка, до стану піни і додайте в тісто. По одному шматочку капусти умочіть в тісто і викладіть на розігріту сковороду з маслом. Вже готову кольорову капусту, смажену у фритюрі, залиште на пару хвилин на паперовому рушнику, щоб вбралося зайве масло.
Два чищених варені яйця дрібно порубаєте, змішайте з цибулею, каперсами і огірком, так само дрібно нарізаними. Залийте все сметаною і готовим часниковим соусом. Заправку викладіть в маленьку піалу і подавайте з капустою.
Цвітна капуста, смажена в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту добре промийте і розділіть на невеликі суцвіття. Закип'ятіть воду в каструлі і додайте трохи солі. У киплячу воду покладіть капусти і проваріть на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки капуста не стане м'якою, щоб її можна було проколоти. Коли капуста буде готова, відкиньте її на друшляк, щоб стекла вода. Збийте яйця з борошном, щоб не було грудочок. Посоліть і трохи поперчіть. Розжаримо масло в сковороді і викладайте капусту, попередньо вмочивши її в кляр. Смажте до утворення золотистої скоринки.
Цвітна капуста в тісті
Кольорова капуста, запечена або смажена в тісті, хороша тим, що її можна їсти і гарячою, і холодною. Вона однаково смачна у будь-якому вигляді. Якщо не знати, що саме приготовлено, то деколи складно визначити що саме ти їси. Кому-то капуста нагадує гриби, а комусь і зовсім смажену рибу в тісті.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть капусту, гарненько промийте її і розділіть на суцвіття. Шматочки не повинні бути занадто великими. У каструлі закип'ятіть воду і додайте трохи солі. Варіть капусту, поки вона не стане злегка м'якою. Після злийте воду і окиньте капусту на друшляк, щоб стекла. Збийте яйце з кефіром, поступово додаючи борошно, помішуйте щоб утворилася однорідна суміш. Додайте в тісто трохи солі, перець і цукор на кінчику чайної ложки. Часник продавіть, і також додайте в тісто. Тісто повинно вийти приблизно таким, як на млинці. У сковороду налити олії, товщиною у два пальці і добре розігрійте. Шматочки капусти вмочайте в тісто і викладайте на сковорідку. Смажте капусту з усіх боків на середньому вогні. Готова капуста повинна мати рум'яний колір.
Цвітна капуста в пивному клярі
Інгредієнти:
Приготування
Капусту помийте і розділіть на невеликі гілочки. Проваріть її приблизно 3 хвилини в підсоленій воді, після чого залиште, щоб стекла вода. Вичавіть лимон і полийте соком капусту. Змішайте борошно з каррі, сіллю і тертим пармезаном. Окремо змішайте один жовток, пиво і розтоплене вершкове масло. Влийте пивну суміш в борошно. Добре перемішайте. Віночком збийте 2 білка, до стану піни і додайте в тісто. По одному шматочку капусти умочіть в тісто і викладіть на розігріту сковороду з маслом. Вже готову кольорову капусту, смажену у фритюрі, залиште на пару хвилин на паперовому рушнику, щоб вбралося зайве масло.
Два чищених варені яйця дрібно порубаєте, змішайте з цибулею, каперсами і огірком, так само дрібно нарізаними. Залийте все сметаною і готовим часниковим соусом. Заправку викладіть в маленьку піалу і подавайте з капустою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Цвітна капуста з сиром
Цвітна капуста відмінно поєднується з різними клярами, тому ми пропонуємо вам спробувати запекти цей овоч під сиром. Таке поєднання дуже вдало -
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Цвітна капуста з яйцем
Цвітна капуста з яйцем - корисне блюдо на кожен день. Готувати досить швидко, а виходить в результаті смачно, ситно і корисно. Давайте розглянемо
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка