Вернуться назад Распечатать

Приготування кольорової капусти в клярі

Приготування кольорової капусти в клярі
Більшість людей ставляться з зневагою до цвітній капусті, навіть не підозрюючи, що це дуже навіть смачний продукт, особливо якщо його правильно приготувати. За смаком цвітна капуста нагадує гриби. В ній міститься багато вітамінів, і вона є однією з перших в таблиці дієтичних продуктів. З неї можна приготувати багато смачних страв і одним з таких є кольорова капуста в клярі, так що сьогодні готуємо цю страву.

Цвітна капуста, смажена в клярі



Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Цвітну капусту добре промийте і розділіть на невеликі суцвіття. Закип'ятіть воду в каструлі і додайте трохи солі. У киплячу воду покладіть капусти і проваріть на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки капуста не стане м'якою, щоб її можна було проколоти. Коли капуста буде готова, відкиньте її на друшляк, щоб стекла вода. Збийте яйця з борошном, щоб не було грудочок. Посоліть і трохи поперчіть. Розжаримо масло в сковороді і викладайте капусту, попередньо вмочивши її в кляр. Смажте до утворення золотистої скоринки.

    Цвітна капуста в тісті



    Кольорова капуста, запечена або смажена в тісті, хороша тим, що її можна їсти і гарячою, і холодною. Вона однаково смачна у будь-якому вигляді. Якщо не знати, що саме приготовлено, то деколи складно визначити що саме ти їси. Кому-то капуста нагадує гриби, а комусь і зовсім смажену рибу в тісті.

    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • яйця - 1 шт.;

  • кефір - 1/2 ст.;

  • цукор;

  • сіль, перець;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Очистіть капусту, гарненько промийте її і розділіть на суцвіття. Шматочки не повинні бути занадто великими. У каструлі закип'ятіть воду і додайте трохи солі. Варіть капусту, поки вона не стане злегка м'якою. Після злийте воду і окиньте капусту на друшляк, щоб стекла. Збийте яйце з кефіром, поступово додаючи борошно, помішуйте щоб утворилася однорідна суміш. Додайте в тісто трохи солі, перець і цукор на кінчику чайної ложки. Часник продавіть, і також додайте в тісто. Тісто повинно вийти приблизно таким, як на млинці. У сковороду налити олії, товщиною у два пальці і добре розігрійте. Шматочки капусти вмочайте в тісто і викладайте на сковорідку. Смажте капусту з усіх боків на середньому вогні. Готова капуста повинна мати рум'яний колір.

    Цвітна капуста в пивному клярі



    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • пиво - 200 мл;

  • борошно - 100 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • часниковий соус (готовий) - 4 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • тертий пармезан - 3 ст. ложки;

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець, каррі.



  • Приготування
    Капусту помийте і розділіть на невеликі гілочки. Проваріть її приблизно 3 хвилини в підсоленій воді,
    Приготування кольорової капусти в клярі
    після чого залиште, щоб стекла вода. Вичавіть лимон і полийте соком капусту. Змішайте борошно з каррі, сіллю і тертим пармезаном. Окремо змішайте один жовток, пиво і розтоплене вершкове масло. Влийте пивну суміш в борошно. Добре перемішайте. Віночком збийте 2 білка, до стану піни і додайте в тісто. По одному шматочку капусти умочіть в тісто і викладіть на розігріту сковороду з маслом. Вже готову кольорову капусту, смажену у фритюрі, залиште на пару хвилин на паперовому рушнику, щоб вбралося зайве масло.
    Два чищених варені яйця дрібно порубаєте, змішайте з цибулею, каперсами і огірком, так само дрібно нарізаними. Залийте все сметаною і готовим часниковим соусом. Заправку викладіть в маленьку піалу і подавайте з капустою.