Однією з найпопулярніших гарячих закусок літа була і залишається капуста в клярі. Найчастіше обсмажуванням в клярі піддаються суцвіття цвітної капусти, але на ділі замінити її можна брокколі або навіть брюссельської капустою, чим ми і займемося в рецептах далі.
Брюссельська капуста в клярі
Інгредієнти: брюссельська капуста - 460 м; борошно - 95 г; крохмаль - 35 г; пиво - 360 мл; рослинне масло - для смаження; гірчиця - 45 мл; кленовий сироп - 45 мл; вустерширський соус - 10 мл Приготування Попередньо брюссельську капусту необхідно бланширувати в підсоленому окропі для того, щоб вона була повністю готова після обжарювання. Час бланшування капусти залежить від її розміру, але не повинна перевищувати 5 хвилин. Після швидкого ошпарювання, капусту опускають в ємність з крижаною водою, щоб зупинити процес готування.
Поєднавши борошно з крохмалем, сіллю і свіжомеленим перцем, залийте сухі інгредієнти крижаним пивом. Масло розігрійте. Занурте капусту в тісто, дайте надлишків стекти і обсмажте її в розігрітій олії до рум'янцю. Капуста в клярі може подаватися самостійно, але куди смачніше в супроводі простого соусу з суміші гірчиці, кленового сиропу і вустера.
Капуста броколі в клярі
Інгредієнти: головка брокколі; пшеничне борошно - 95 г; кукурудзяна мука - 10 г; газована вода - 240 мл; рисовий оцет-30 мл; соєвий соус - 30 мл; цукор тростинний - 5 г; тертий імбир, гострий перець - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати капусту в клярі, розберіть головку брокколі на дрібні суцвіття і обполосніть їх. Висушену капусту занурте в простій кляр, що складається з суміші пшеничного та кукурудзяного борошна, води і солі. Обсмажте брокколі в клярі в розігрітій олії, викладіть на паперові рушники.
Приготуйте азіатський соус із сої, рисового оцту, цукру, чилі і тертого імбиру, і подавайте до капусти.
Як посмажити цвітну капусту в клярі?
Інгредієнти: цвітна капуста - 220 г; горохова борошно - 75 г; розпушувач - 2/3 ч. ложки; куркума мелена, чилі, імбир - по 1/2 ч. ложки; сушений часник, м'ята - по 1 ч. ложці; пиво або газована вода. Приготування Швидко бланшируйте суцвіття цвітної капусти в підсоленому окропі і обсушіть їх. З'єднайте горохову борошно з сіллю, спеціями і розпушувачем, розведіть сухі інгредієнти пивом або водою так, щоб отримати однорідний кляр. Консистенція кляру визначається лише вашими вподобаннями: чим густіше кляр, тим товще буде його покриття на готових суцвіттях. Опустивши капусту в кляр, обсмажте її у великій кількості рослинної олії до рум'янцю. Капуста, смажена в клярі може подаватися просто так або з улюбленим соусом.