Вернуться назад Распечатать

Капуста в клярі

Капуста в клярі
Однією з найпопулярніших гарячих закусок літа була і залишається капуста в клярі. Найчастіше обсмажуванням в клярі піддаються суцвіття цвітної капусти, але на ділі замінити її можна брокколі або навіть брюссельської капустою, чим ми і займемося в рецептах далі.

Брюссельська капуста в клярі


Інгредієнти:

  • брюссельська капуста - 460 м;

  • борошно - 95 г;

  • крохмаль - 35 г;

  • пиво - 360 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • гірчиця - 45 мл;

  • кленовий сироп - 45 мл;

  • вустерширський соус - 10 мл


  • Приготування
    Попередньо брюссельську капусту необхідно бланширувати в підсоленому окропі для того, щоб вона була повністю готова після обжарювання. Час бланшування капусти залежить від її розміру, але не повинна перевищувати 5 хвилин. Після швидкого ошпарювання, капусту опускають в ємність з крижаною водою, щоб зупинити процес готування.
    Поєднавши борошно з крохмалем, сіллю і свіжомеленим перцем, залийте сухі інгредієнти крижаним пивом. Масло розігрійте. Занурте капусту в тісто, дайте надлишків стекти і обсмажте її в розігрітій олії до рум'янцю. Капуста в клярі може подаватися самостійно, але куди смачніше в супроводі простого соусу з суміші гірчиці, кленового сиропу і вустера.

    Капуста броколі в клярі


    Інгредієнти:

  • головка брокколі;

  • пшеничне борошно - 95 г;

  • кукурудзяна мука - 10 г;

  • газована вода - 240 мл;

  • рисовий оцет-30 мл;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • цукор тростинний - 5 г;

  • тертий імбир, гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати капусту в клярі, розберіть головку брокколі на дрібні суцвіття і обполосніть їх. Висушену капусту занурте в простій кляр, що складається з суміші пшеничного та кукурудзяного борошна, води і солі. Обсмажте брокколі в клярі в розігрітій олії, викладіть на паперові рушники.
    Приготуйте азіатський соус із сої, рисового оцту, цукру, чилі і тертого імбиру, і подавайте до капусти.

    Як посмажити цвітну капусту в клярі?

    Капуста в клярі

    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 220 г;

  • горохова борошно - 75 г;

  • розпушувач - 2/3 ч. ложки;

  • куркума мелена, чилі, імбир - по 1/2 ч. ложки;

  • сушений часник, м'ята - по 1 ч. ложці;

  • пиво або газована вода.


  • Приготування
    Швидко бланшируйте суцвіття цвітної капусти в підсоленому окропі і обсушіть їх. З'єднайте горохову борошно з сіллю, спеціями і розпушувачем, розведіть сухі інгредієнти пивом або водою так, щоб отримати однорідний кляр. Консистенція кляру визначається лише вашими вподобаннями: чим густіше кляр, тим товще буде його покриття на готових суцвіттях. Опустивши капусту в кляр, обсмажте її у великій кількості рослинної олії до рум'янцю. Капуста, смажена в клярі може подаватися просто так або з улюбленим соусом.