Страви із цвітної капусти, приготовлені вдома в духовці, вдаються не тільки дуже смачними, але ще й надзвичайно корисними. Не піддаючись смаженні, вони містять мінімум жирів і позбавлені канцерогенів, тому ідеальним чином підійдуть для дієтичного харчування.
Як смачно приготувати цвітну капусту, запечену в духовці з яйцем?
Інгредієнти: цвітна капуста (заморожена або свіжа) – 740 г; відбірні яйця курячі – 3 шт.; сметана (жирністю 20%) – 290 г; масло вершкове (жирністю 72%) – 25 г; пікантний сир твердий – 155 г; мікс ароматних трав і прянощів – за смаком; перець свіжозмелену чорний і велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування Для запікання в духовці прекрасно підійде як свіжа, так і заморожена цвітна капуста. Суцвіття заморожені необхідно попередньо трохи розморозити а свіжі використовувати відразу ж після відділення від вилка. Укладаємо овоч добре промаслений ємність для запікання і беремося за приготування заливки. Для цього добірні курячі яйця змішуємо в мисці зі сметаною, додаємо за смаком сіль, перчик мелений, приправляємо масу сумішшю ароматних трав і прянощів і гарненько збиваємо.
Заливаємо отриманою сумішшю суцвіття капусти у формі, присипаємо зверху пропущеним через тертку пікантним сиром твердим і відправляємо для запікання в розігріту до 195 градусів духовку хвилин на тридцять або до придбання стравою рум'яної скоринки.
Цвітна капуста в клярі в духовці
Інгредієнти: цвітна капуста (заморожена або свіжа) – 940 м; білки добірних яєць – 2 шт.; борошно пшеничне – 30 г; сухарі для панірування – 95 г; паприка мелена – щіпка; куркума мелена – щіпка; італійські ароматні трави (суміш) – щіпка; масло вершкове (жирністю 72%) – 25 г; перець мелений чорний і велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування Спочатку необхідно цвітну капусту сполоснути, розібрати на суцвіття середнього розміру і відварити майже до готовності в підсоленій воді. Після цього зливаємо воду, а капусту залишаємо в друшляку стікати і остигати.
В цей час збиваємо в піну білки, додаємо мелену паприку, куркуму і італійські трави, приправляємо масу сіллю і меленим перцем і добре перемішуємо. Занурюємо остиглі суцвіття в отриманий кляр, після чого тут же паніруємо в сухарях і розташовуємо на промасленому деко або у формі. Залишилося тільки дочекатися, поки капуста підрум'яниться, відправивши її для цього в прогріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.
Кольорова капуста, запечена в духовці – рецепт приготування з фаршем
Інгредієнти: цвітна капуста (заморожена або свіжа) – 740 г; фарш курячий або яловичий – 290 г; помідори черрі – 7 шт.; вершки жирністю більше 20% – 110 мл; цибулина ріпчаста – 75 г; зубці часникові – 2 шт.; добірне яйце куряче – 1 шт.; петрушка (зелень) – за смаком; сир твердий пікантний – 75 г; ароматні італійські трави (мікс) – щіпка; масло вершкове (жирністю 72%) – 25 г; перець мелений чорний і велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування Суцвіття капусти готуємо з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепту, помивши їх і відварів. За цей час готуємо фарш змішуємо його з очищеної і порізаної як можна дрібніше цибулиною і часниковими зубцями, додаємо сіль, перчик і ароматні трави і перемішуємо.
Викладаємо отриману масу в ємність для запікання, промазавши її грунтовно маслом, після чого зливаємо з капусти воду і притапливаем в м'ясний фарш напівготові суцвіття. Заливаємо композицію вершками, посоливши і поперчив їх за смаком, і ставимо хвилин на п'ятнадцять в духовку. Коли вершки почнуть вирувати, викладаємо зверху на капусту половинки томатів черрі зрізами догори і знову ставимо запікатися на п'ятнадцять хвилин. У завершенні притрушиваем страва перетертим сиром, змішаним з нарізаною петрушкою і розташовуємо в розігрітій духовці до придбання ним рум'яної скоринки.