Страви на вечерю
У цьому матеріалі ми вирішили зібрати відразу кілька смачних, незвичайних, а головне простих у приготуванні страв, якими ви і ваші близькі зможете поласувати після важкого трудового дня. Рецепти страв на вечерю з м'яса, риби, птиці і вегетаріанський варіант з баклажанами в основі докладно описані нижче.
Серед списку всіх простих страв на вечерю з цього матеріалу, ця баклажанна запіканка займає найбільше часу при приготуванні, але у неї є і істотний плюс – страву можна заготовити на вихідних і заморозити.
Інгредієнти:
великі баклажани – 560 г;
соус марінара – 720 мл;
борошно – 115 г;
яйця – 5 шт.;
молоко – 55 мл;
хлібна крихта – 2 ст.;
по дрібці орегано і чебрець;
рослинна олія для смаження;
сир моцарелла – 480 м;
тертий пармезан – 140 г;
жменя листя базиліка.
Приготування
Якщо баклажани гірчать, то, порізавши їх кружечками, просолите протягом не менше півгодини. Обваляйте кожен з просоленных шматочків в борошні, потім занурте у збиті з молоком яйця і обваляйте в сухарях. Запаніровані шматочки, обсмажте до зарум'янювання. Третина засмажених баклажанів викладіть у форму для випікання, полийте третю соусу, посипте сиром, притрусіть сушеними травами. Повторіть шари, поки не витратите використовувані інгредієнти. Верхівку страви прикрасьте базиликовыми листочками і відправте все запікати при 190 градусах 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
мед – 95 мл;
гірчиця солодка – 4 ст. ложки;
яблучний сидр – 55 мл;
ріпчаста цибуля – 55 г;
мелений кумін – 1/2 ч. ложки;
свиняча вирізка – 12 кг;
щіпка мускатного горіха;
яблука – 2 шт.
Приготування
Приготуйте простий маринад з меду, гірчиці, сидру, куміна і хорошою щіпки солі. Розділіть свинину на медальйони і з'єднайте з гостро-солодким маринадом. Обсмажте м'ясо по 2-3 хвилини з кожного з боків, поки поверхню шматочків не схопиться рум'янцем. Розділіть цибулю на тонкі півкільця, а яблука наріжте кружечками. Викладіть яблука з цибулею поверх свинини і відправте все в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин, поки страва з м'ясом на вечерю не дійде до готовності.
Угорський папрікаш являє собою томлені в підливі шматочки курятини, які ідеально доповнять страви з круп, пасти і овочів.
Інгредієнти:
куряче філе – 11 кг;
томатна паста – 35 г;
паприка – 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста – 90 г;
часник – 2 зубки;
курячий бульйон – 470 мл;
солодкий перець – 190 г;
сметана – 230 г;
борошно – 35 р.
Приготування
Нарізавши куряче філе соломкою, обсмажте шматочки до напівготовності і перекладіть на інше блюдо. У тій же сковороді приготуйте пасеровку з півкілець цибулі і солодкого перцю. Заправте овочі часником, додайте курятину і присипте все борошном. Розбавте вміст сковороди бульйоном, заправте сметаною, паприкою і томатною пастою. Після закипання варіть вміст посуду 4-5 хвилин.
Інгредієнти:
філе тілапії – 290 г;
ріпчаста цибуля – 45 г;
жменя сушених томатів;
жменя оливок;
по дрібці розмарину і орегано;
часник – 2 зубки;
цедра 1/2 апельсина;
томати – 170 р.
Приготування
Обсмажте подрібнену цибулю і доповніть пасеровку шматочками свіжих і в'ялених томатів. Здобріть соус часником і травами, додайте цитрусову цедру і дрібку солі. В самому кінці приправити страву сушеними травами і рубаними оливками. Розподіліть соус поверх підготовленого рибного філе і відправте все в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Баклажани на вечерю швидко і смачно
Серед списку всіх простих страв на вечерю з цього матеріалу, ця баклажанна запіканка займає найбільше часу при приготуванні, але у неї є і істотний плюс – страву можна заготовити на вихідних і заморозити.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо баклажани гірчать, то, порізавши їх кружечками, просолите протягом не менше півгодини. Обваляйте кожен з просоленных шматочків в борошні, потім занурте у збиті з молоком яйця і обваляйте в сухарях. Запаніровані шматочки, обсмажте до зарум'янювання. Третина засмажених баклажанів викладіть у форму для випікання, полийте третю соусу, посипте сиром, притрусіть сушеними травами. Повторіть шари, поки не витратите використовувані інгредієнти. Верхівку страви прикрасьте базиликовыми листочками і відправте все запікати при 190 градусах 35-40 хвилин.
Вечеря з свинини швидко і смачно
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте простий маринад з меду, гірчиці, сидру, куміна і хорошою щіпки солі. Розділіть свинину на медальйони і з'єднайте з гостро-солодким маринадом. Обсмажте м'ясо по 2-3 хвилини з кожного з боків, поки поверхню шматочків не схопиться рум'янцем. Розділіть цибулю на тонкі півкільця, а яблука наріжте кружечками. Викладіть яблука з цибулею поверх свинини і відправте все в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин, поки страва з м'ясом на вечерю не дійде до готовності.
Друге страву з курки на вечерю
Угорський папрікаш являє собою томлені в підливі шматочки курятини, які ідеально доповнять страви з круп, пасти і овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши куряче філе соломкою, обсмажте шматочки до напівготовності і перекладіть на інше блюдо. У тій же сковороді приготуйте пасеровку з півкілець цибулі і солодкого перцю. Заправте овочі часником, додайте курятину і присипте все борошном. Розбавте вміст сковороди бульйоном, заправте сметаною, паприкою і томатною пастою. Після закипання варіть вміст посуду 4-5 хвилин.
Риба на вечерю швидко і смачно
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте подрібнену цибулю і доповніть пасеровку шматочками свіжих і в'ялених томатів. Здобріть соус часником і травами, додайте цитрусову цедру і дрібку солі. В самому кінці приправити страву сушеними травами і рубаними оливками. Розподіліть соус поверх підготовленого рибного філе і відправте все в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети по-албанськи
Котлети по-албанськи - шалено смачне блюдо, яке дуже схоже на звичні для нас рубані котлети. Тільки роблять їх виключно з курячого філе і наповнюють
Страви з яловичини швидко і смачно
Складно повірити, що з яловичини можна щось приготувати швидко. Однак наші рецепти, наведені далі, доводять на прикладі, що смачні тюфтельки, чудово
Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,
Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Піца без тіста
Пропонуємо поповнити ваші домашні рецепти цікавим екземпляром. Версія для лінивих господинь, які не проти смачно поїсти. За зовнішнім виглядом піцу