» » Страви на вечерю

Страви на вечерю

У цьому матеріалі ми вирішили зібрати відразу кілька смачних, незвичайних, а головне простих у приготуванні страв, якими ви і ваші близькі зможете поласувати після важкого трудового дня. Рецепти страв на вечерю з м'яса, риби, птиці і вегетаріанський варіант з баклажанами в основі докладно описані нижче.

Баклажани на вечерю швидко і смачно

Страви на вечерю

Серед списку всіх простих страв на вечерю з цього матеріалу, ця баклажанна запіканка займає найбільше часу при приготуванні, але у неї є і істотний плюс – страву можна заготовити на вихідних і заморозити.
Інгредієнти:

  • великі баклажани – 560 г;

  • соус марінара – 720 мл;

  • борошно – 115 г;

  • яйця – 5 шт.;

  • молоко – 55 мл;

  • хлібна крихта – 2 ст.;

  • по дрібці орегано і чебрець;

  • рослинна олія для смаження;

  • сир моцарелла – 480 м;

  • тертий пармезан – 140 г;

  • жменя листя базиліка.


  • Приготування
    Якщо баклажани гірчать, то, порізавши їх кружечками, просолите протягом не менше півгодини. Обваляйте кожен з просоленных шматочків в борошні, потім занурте у збиті з молоком яйця і обваляйте в сухарях. Запаніровані шматочки, обсмажте до зарум'янювання. Третина засмажених баклажанів викладіть у форму для випікання, полийте третю соусу, посипте сиром, притрусіть сушеними травами. Повторіть шари, поки не витратите використовувані інгредієнти. Верхівку страви прикрасьте базиликовыми листочками і відправте все запікати при 190 градусах 35-40 хвилин.

    Вечеря з свинини швидко і смачно

    Страви на вечерю

    Інгредієнти:

  • мед – 95 мл;

  • гірчиця солодка – 4 ст. ложки;

  • яблучний сидр – 55 мл;

  • ріпчаста цибуля – 55 г;

  • мелений кумін – 1/2 ч. ложки;

  • свиняча вирізка – 12 кг;

  • щіпка мускатного горіха;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування
    Приготуйте простий маринад з меду, гірчиці, сидру, куміна і хорошою щіпки солі. Розділіть свинину на медальйони і з'єднайте з гостро-солодким маринадом. Обсмажте м'ясо по 2-3 хвилини з кожного з боків, поки поверхню шматочків не схопиться рум'янцем. Розділіть цибулю на тонкі півкільця, а яблука наріжте кружечками. Викладіть яблука з цибулею поверх свинини і відправте все в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин, поки страва з м'ясом на вечерю не дійде до готовності.

    Друге страву з курки на вечерю

    Страви на вечерю

    Угорський папрікаш являє собою томлені в підливі шматочки курятини, які ідеально доповнять страви з круп, пасти і овочів.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 11 кг;

  • томатна паста – 35 г;

  • паприка – 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • часник – 2 зубки;

  • курячий бульйон – 470 мл;

  • солодкий перець – 190 г;

  • сметана – 230 г;

  • борошно – 35 р.


  • Приготування
    Нарізавши куряче філе соломкою, обсмажте шматочки до напівготовності і перекладіть на інше блюдо. У тій же сковороді приготуйте пасеровку з півкілець цибулі і солодкого перцю. Заправте овочі часником, додайте курятину і присипте все борошном. Розбавте вміст сковороди бульйоном, заправте сметаною, паприкою і томатною пастою. Після закипання варіть вміст посуду 4-5 хвилин.

    Риба на вечерю швидко і смачно

    Страви на вечерю

    Інгредієнти:

  • філе тілапії – 290 г;

  • ріпчаста цибуля – 45 г;

  • жменя сушених томатів;

  • жменя оливок;

  • по дрібці розмарину і орегано;

  • часник – 2 зубки;

  • цедра 1/2 апельсина;

  • томати – 170 р.


  • Приготування
    Обсмажте подрібнену цибулю і доповніть пасеровку шматочками свіжих і в'ялених томатів. Здобріть соус часником і травами, додайте цитрусову цедру і дрібку солі. В самому кінці приправити страву сушеними травами і рубаними оливками. Розподіліть соус поверх підготовленого рибного філе і відправте все в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин.
    Додав: admin | 14-10-2016, 10:57
    Переглядів: 80