У цьому матеріалі ми вирішили зібрати відразу кілька смачних, незвичайних, а головне простих у приготуванні страв, якими ви і ваші близькі зможете поласувати після важкого трудового дня. Рецепти страв на вечерю з м'яса, риби, птиці і вегетаріанський варіант з баклажанами в основі докладно описані нижче.
Баклажани на вечерю швидко і смачно
Серед списку всіх простих страв на вечерю з цього матеріалу, ця баклажанна запіканка займає найбільше часу при приготуванні, але у неї є і істотний плюс – страву можна заготовити на вихідних і заморозити.
Інгредієнти: великі баклажани – 560 г; соус марінара – 720 мл; борошно – 115 г; яйця – 5 шт.; молоко – 55 мл; хлібна крихта – 2 ст.; по дрібці орегано і чебрець; рослинна олія для смаження; сир моцарелла – 480 м; тертий пармезан – 140 г; жменя листя базиліка. Приготування Якщо баклажани гірчать, то, порізавши їх кружечками, просолите протягом не менше півгодини. Обваляйте кожен з просоленных шматочків в борошні, потім занурте у збиті з молоком яйця і обваляйте в сухарях. Запаніровані шматочки, обсмажте до зарум'янювання. Третина засмажених баклажанів викладіть у форму для випікання, полийте третю соусу, посипте сиром, притрусіть сушеними травами. Повторіть шари, поки не витратите використовувані інгредієнти. Верхівку страви прикрасьте базиликовыми листочками і відправте все запікати при 190 градусах 35-40 хвилин.
Вечеря з свинини швидко і смачно
Інгредієнти: мед – 95 мл; гірчиця солодка – 4 ст. ложки; яблучний сидр – 55 мл; ріпчаста цибуля – 55 г; мелений кумін – 1/2 ч. ложки; свиняча вирізка – 12 кг; щіпка мускатного горіха; яблука – 2 шт. Приготування Приготуйте простий маринад з меду, гірчиці, сидру, куміна і хорошою щіпки солі. Розділіть свинину на медальйони і з'єднайте з гостро-солодким маринадом. Обсмажте м'ясо по 2-3 хвилини з кожного з боків, поки поверхню шматочків не схопиться рум'янцем. Розділіть цибулю на тонкі півкільця, а яблука наріжте кружечками. Викладіть яблука з цибулею поверх свинини і відправте все в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин, поки страва з м'ясом на вечерю не дійде до готовності.
Друге страву з курки на вечерю
Угорський папрікаш являє собою томлені в підливі шматочки курятини, які ідеально доповнять страви з круп, пасти і овочів.
Інгредієнти: куряче філе – 11 кг; томатна паста – 35 г; паприка – 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста – 90 г; часник – 2 зубки; курячий бульйон – 470 мл; солодкий перець – 190 г; сметана – 230 г; борошно – 35 р. Приготування Нарізавши куряче філе соломкою, обсмажте шматочки до напівготовності і перекладіть на інше блюдо. У тій же сковороді приготуйте пасеровку з півкілець цибулі і солодкого перцю. Заправте овочі часником, додайте курятину і присипте все борошном. Розбавте вміст сковороди бульйоном, заправте сметаною, паприкою і томатною пастою. Після закипання варіть вміст посуду 4-5 хвилин.
Риба на вечерю швидко і смачно
Інгредієнти: філе тілапії – 290 г; ріпчаста цибуля – 45 г; жменя сушених томатів; жменя оливок; по дрібці розмарину і орегано; часник – 2 зубки; цедра 1/2 апельсина; томати – 170 р. Приготування Обсмажте подрібнену цибулю і доповніть пасеровку шматочками свіжих і в'ялених томатів. Здобріть соус часником і травами, додайте цитрусову цедру і дрібку солі. В самому кінці приправити страву сушеними травами і рубаними оливками. Розподіліть соус поверх підготовленого рибного філе і відправте все в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин.