Страви з яловичини швидко і смачно
Будучи м'ясом доступним і поширеним, яловичина зустрічається в нашому меню неймовірно часто, але ось різноманітність тих страв, які ми з неї готуємо, залишає бажати кращого. У цьому матеріалі ми хочемо познайомити вас з новими рецептами страв з яловичини, які можна зробити швидко і смачно.
М'ясні кульки в кисло-солодкої глазурі
Ми всі любимо тефтелі і часто готуємо їх, але що якщо замінити звичну томатну або сметанную підливу для м'ясних кульок кисло-солодкою глазур'ю? Виходить цікаве блюдо, відповідне до гарнірів з круп.
Інгредієнти:
яловичина 450 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 65 мл;
хлібна крихта - 40 г;
цибуля ріпчаста - 35 г;
вустерширський соус - 5 мл;
кетчуп - 45 мл;
цукор - 15 г;
соєвий соус - 15 мл;
тертий імбир - 1 ст. ложка;
крохмаль - 10 г;
солодкий перець - 115 г;
ананас консервований - 210 р.
Приготування
Приготуйте стандартну основу для тефтелькою, змішавши яловичий фарш з молоком, яйцем, подрібненою цибулею і хлібної крихтою. Додайте щедру пучку солі і свіжозмелену перець, потім влийте вустера і перемішайте. З отриманої суміші сформуйте тюфтельки бажаного розміру і поставте їх у духовку на 15 хвилин при 210 градусах.
З'єднайте кетчуп з цукром, соєю, імбиром і крохмалем розведеному в 115 мл води. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся закипання. Покладіть на вируючий соус скибочки перцю і ананасів, а через пару хвилин додайте і запечені тефтелі. Швидкий і смачний вечерю з яловичини готовий, сервіруйте тефтелі поверх рису або овочевого асорті.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 135 г;
часник - 2 зубки;
філе яловичини - 430 г;
мелений кумін, паприка - 1 ч. ложці;
томатна паста - 15 г;
помідори (консервовані) - 430 г;
рис - 1 ст.;
квасоля консервована - 310 г;
кукурудза консервована - 75 г;
сир - 95 р.
Приготування
Дрібно наріжте або перекрутіть філе яловичини. Спасеруйте цибульні шматочки разом з м'ясом, додайте часник і спеції. Доповніть засмажку томатною пастою і влийте томати. Слідом додайте 400 мл води і всипте промитий рис. Накрийте все кришкою і залиште нудитися на слабкому вогні, щоб рис увібрав вологу. У фіналі додайте бобові і посипте блюдо сиром.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 440 г;
часник - 4 зубки;
ріпчаста цибуля - 115 г;
сушений орегано і базилік - по 1/2 ч. ложки;
курячий бульйон - 720 мл;
м'ясний бульйон - 520 мл;
помідори (консервовані) - 320 г;
сир - 115 г;
листи для лазаньї - 8 шт.
Приготування
Підрум'яньте фарш з цибулею, додайте до нього пюрированный часник, томати і дочекайтеся, поки вони розійдуться в пюре. Змішайте томатний соус з обома видами бульйону, після чого додайте трави, дочекайтеся закипання і покладіть розламані листи для лазаньї. Коли листи пасти будуть готові, розливайте суп і посипайте сиром.
М'ясні кульки в кисло-солодкої глазурі
Ми всі любимо тефтелі і часто готуємо їх, але що якщо замінити звичну томатну або сметанную підливу для м'ясних кульок кисло-солодкою глазур'ю? Виходить цікаве блюдо, відповідне до гарнірів з круп.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте стандартну основу для тефтелькою, змішавши яловичий фарш з молоком, яйцем, подрібненою цибулею і хлібної крихтою. Додайте щедру пучку солі і свіжозмелену перець, потім влийте вустера і перемішайте. З отриманої суміші сформуйте тюфтельки бажаного розміру і поставте їх у духовку на 15 хвилин при 210 градусах.
З'єднайте кетчуп з цукром, соєю, імбиром і крохмалем розведеному в 115 мл води. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся закипання. Покладіть на вируючий соус скибочки перцю і ананасів, а через пару хвилин додайте і запечені тефтелі. Швидкий і смачний вечерю з яловичини готовий, сервіруйте тефтелі поверх рису або овочевого асорті.
Друга страва з яловичини швидко і смачно
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно наріжте або перекрутіть філе яловичини. Спасеруйте цибульні шматочки разом з м'ясом, додайте часник і спеції. Доповніть засмажку томатною пастою і влийте томати. Слідом додайте 400 мл води і всипте промитий рис. Накрийте все кришкою і залиште нудитися на слабкому вогні, щоб рис увібрав вологу. У фіналі додайте бобові і посипте блюдо сиром.
Швидкий і смачний суп з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте фарш з цибулею, додайте до нього пюрированный часник, томати і дочекайтеся, поки вони розійдуться в пюре. Змішайте томатний соус з обома видами бульйону, після чого додайте трави, дочекайтеся закипання і покладіть розламані листи для лазаньї. Коли листи пасти будуть готові, розливайте суп і посипайте сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жарке з яловичини в мультиварці
Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі
Як смачно приготувати яловичину?
З яловичини готують найрізноманітніші страви і, якщо ви не можете визначитися, що нового приготувати з цього м'яса, то неодмінно вивчіть рецепти з
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
«Їжачки» в сметанному соусі
Приготуйте неймовірно оригінальні м'ясні «їжачки» на обід - і ваші рідні, напевно, в першу чергу оцінять зовнішній вигляд страви і тільки потім їх
Тефтелі у вершково-томатному соусі
Приготувавши обід за запропонованими далі рецептами, ви дасте вашим домашнім ще один привід для захоплення. Представляємо спосіб оригінально
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення