Будучи м'ясом доступним і поширеним, яловичина зустрічається в нашому меню неймовірно часто, але ось різноманітність тих страв, які ми з неї готуємо, залишає бажати кращого. У цьому матеріалі ми хочемо познайомити вас з новими рецептами страв з яловичини, які можна зробити швидко і смачно.
М'ясні кульки в кисло-солодкої глазурі Ми всі любимо тефтелі і часто готуємо їх, але що якщо замінити звичну томатну або сметанную підливу для м'ясних кульок кисло-солодкою глазур'ю? Виходить цікаве блюдо, відповідне до гарнірів з круп.
Інгредієнти: яловичина 450 г; яйце - 1 шт.; молоко - 65 мл; хлібна крихта - 40 г; цибуля ріпчаста - 35 г; вустерширський соус - 5 мл; кетчуп - 45 мл; цукор - 15 г; соєвий соус - 15 мл; тертий імбир - 1 ст. ложка; крохмаль - 10 г; солодкий перець - 115 г; ананас консервований - 210 р. Приготування Приготуйте стандартну основу для тефтелькою, змішавши яловичий фарш з молоком, яйцем, подрібненою цибулею і хлібної крихтою. Додайте щедру пучку солі і свіжозмелену перець, потім влийте вустера і перемішайте. З отриманої суміші сформуйте тюфтельки бажаного розміру і поставте їх у духовку на 15 хвилин при 210 градусах.
З'єднайте кетчуп з цукром, соєю, імбиром і крохмалем розведеному в 115 мл води. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся закипання. Покладіть на вируючий соус скибочки перцю і ананасів, а через пару хвилин додайте і запечені тефтелі. Швидкий і смачний вечерю з яловичини готовий, сервіруйте тефтелі поверх рису або овочевого асорті.
Друга страва з яловичини швидко і смачно
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 2 зубки; філе яловичини - 430 г; мелений кумін, паприка - 1 ч. ложці; томатна паста - 15 г; помідори (консервовані) - 430 г; рис - 1 ст.; квасоля консервована - 310 г; кукурудза консервована - 75 г; сир - 95 р. Приготування Дрібно наріжте або перекрутіть філе яловичини. Спасеруйте цибульні шматочки разом з м'ясом, додайте часник і спеції. Доповніть засмажку томатною пастою і влийте томати. Слідом додайте 400 мл води і всипте промитий рис. Накрийте все кришкою і залиште нудитися на слабкому вогні, щоб рис увібрав вологу. У фіналі додайте бобові і посипте блюдо сиром.
Швидкий і смачний суп з яловичини
Інгредієнти: яловичий фарш - 440 г; часник - 4 зубки; ріпчаста цибуля - 115 г; сушений орегано і базилік - по 1/2 ч. ложки; курячий бульйон - 720 мл; м'ясний бульйон - 520 мл; помідори (консервовані) - 320 г; сир - 115 г; листи для лазаньї - 8 шт. Приготування Підрум'яньте фарш з цибулею, додайте до нього пюрированный часник, томати і дочекайтеся, поки вони розійдуться в пюре. Змішайте томатний соус з обома видами бульйону, після чого додайте трави, дочекайтеся закипання і покладіть розламані листи для лазаньї. Коли листи пасти будуть готові, розливайте суп і посипайте сиром.