» » Як смачно приготувати яловичину?

Як смачно приготувати яловичину?

Як смачно приготувати яловичину?
Яловичина вважається одним з найбільш універсальних видів м'яса. В залежності від обраного зрізу, м'ясо можна швидко обсмажувати, як це роблять для стейку, повільно томити на слабкому вогні, як у випадку з рагу, або запікати в духовій шафі при звичайній температурі. Ми обговоримо деякі з варіантів приготування в цьому матеріалі, присвяченому того, як смачно приготувати яловичину.

Як приготувати смачний суп з яловичини?


Так званий «італійський весільний суп» носить свою назву не через те, що подається на весільних урочистостях, а з-за того, що всі овочі в ньому поєднуються настільки ідеально, що їх союз можна хоч на небесах укласти. Саме такий ідеальний суп ми і будемо варити далі.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:

  • цибуля ріпчаста - 35 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • часник - 1 зубок;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна крихта - 1/4 ст.;

  • яловичий фарш - 540 г;

  • тертий сир - 45 р.


  • Для супу:

  • бекон - 35 г;

  • порей - 165 г;

  • курячий бульйон - 21 л;

  • брокколі - 430 р.


  • Приготування
    Заздалегідь приготуйте м'ясний фарш, з'єднавши дрібно нарізану цибулю з подрібненою петрушкою і часником. Додайте хлібну крихту і яловичий фарш, після чого всипте тертий сир. З отриманої суміші зліпіть тефтелі рівного розміру і покладіть їх у холодильник.
    Прийміть за супову основу. Обсмажте нарізаний бекон до витоплювання жиру, а коли зайвий жир вийде, використовуйте його для пасерування кілець порею. До отриманої засмажки покладіть суцвіття броколі, влийте бульйон. Залиште все на вогні до закипання бульйону, після чого зменшіть жар і закиньте в суп тефтелі. Варіть все близько 12-15 хвилин.
    Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати яловичину в мультиварці, то також можете адаптувати рецепт цього супу. Обсмажте бекон і порей, а потім одночасно покладіть всі інші інгредієнти і залийте бульйоном. Залиште всі варитися в режимі «Суп» на півгодини.

    Як приготувати смачний гуляш із яловичини в духовці?


    Секрет смачного гуляшу криється в тривалому томлінні при помірних температурах, особливо корисний такий спосіб приготування для яловичини. Можна брати найдорожче і жилаве м'ясо, яке, при належному поводженні, воздасть вам сторицею.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 12 кг;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • часник - 3 зубки;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • томатна паста - 15 г;

  • курячий бульйон - 610 мл;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Починати приготування гуляшу ми будемо за стандартною схемою: насамперед у розігріте масло відправляються кубики яловичини. Коли вони схопляться вираженою рум'яною скоринкою, покладіть до м'яса цибулю і перемішайте. По закінченні часу влийте більшу частину бульйону і видавіть часник. У меншій частині розведіть томат і крохмаль, а потім влийте їх до м'яса, постійно перемішуючи. Додайте в посуді лист лавра і залиште все нудитися при 190 градусах на півтори години.

    Як смачно приготувати стейк з яловичини – рецепт


    Інгредієнти:
    Для стейка:

  • стейки яловичини - 2 шт. (210 м);

  • вершкове масло - 35 г;
  • Як смачно приготувати яловичину?

  • оливкова олія - 15 мл;

  • гілочка розмарину;

  • зубки часнику - 4 шт.


  • Для соусу:

  • коньяк - 75 мл;

  • вершки - 230 мл


  • Приготування
    Перед тим, як смачно приготувати яловичину на сковороді, покладіть на неї обидва види масла, часникові зубки і розмарин. Покладіть стейки в гаряче масло і обсмажте їх по 5 хвилин з кожної зі сторін для того, щоб отримати шматок середньої прожарки. Готове м'ясо залиште відпочивати. Посуд зніміть з вогню і обережно влийте коньяк (він, швидше за все загориться, тому працюйте акуратно). Слідом за коньяком додайте вершки і дайте соусу випаруватися до загустіння. Процідіть його і полийте поверх готового м'яса.
    Додав: admin | 28-02-2016, 20:17
    Переглядів: 181