Яловичина вважається одним з найбільш універсальних видів м'яса. В залежності від обраного зрізу, м'ясо можна швидко обсмажувати, як це роблять для стейку, повільно томити на слабкому вогні, як у випадку з рагу, або запікати в духовій шафі при звичайній температурі. Ми обговоримо деякі з варіантів приготування в цьому матеріалі, присвяченому того, як смачно приготувати яловичину.
Як приготувати смачний суп з яловичини?
Так званий «італійський весільний суп» носить свою назву не через те, що подається на весільних урочистостях, а з-за того, що всі овочі в ньому поєднуються настільки ідеально, що їх союз можна хоч на небесах укласти. Саме такий ідеальний суп ми і будемо варити далі.
Інгредієнти: Для тефтелькою:
цибуля ріпчаста - 35 г; жменя зелені петрушки; часник - 1 зубок; яйце - 1 шт.; хлібна крихта - 1/4 ст.; яловичий фарш - 540 г; тертий сир - 45 р. Для супу:
бекон - 35 г; порей - 165 г; курячий бульйон - 21 л; брокколі - 430 р. Приготування Заздалегідь приготуйте м'ясний фарш, з'єднавши дрібно нарізану цибулю з подрібненою петрушкою і часником. Додайте хлібну крихту і яловичий фарш, після чого всипте тертий сир. З отриманої суміші зліпіть тефтелі рівного розміру і покладіть їх у холодильник.
Прийміть за супову основу. Обсмажте нарізаний бекон до витоплювання жиру, а коли зайвий жир вийде, використовуйте його для пасерування кілець порею. До отриманої засмажки покладіть суцвіття броколі, влийте бульйон. Залиште все на вогні до закипання бульйону, після чого зменшіть жар і закиньте в суп тефтелі. Варіть все близько 12-15 хвилин.
Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати яловичину в мультиварці, то також можете адаптувати рецепт цього супу. Обсмажте бекон і порей, а потім одночасно покладіть всі інші інгредієнти і залийте бульйоном. Залиште всі варитися в режимі «Суп» на півгодини.
Як приготувати смачний гуляш із яловичини в духовці?
Секрет смачного гуляшу криється в тривалому томлінні при помірних температурах, особливо корисний такий спосіб приготування для яловичини. Можна брати найдорожче і жилаве м'ясо, яке, при належному поводженні, воздасть вам сторицею.
Інгредієнти: яловичина - 12 кг; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 3 зубки; паприка - 1 ст. ложка; томатна паста - 15 г; курячий бульйон - 610 мл; лист лавра - 1 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Починати приготування гуляшу ми будемо за стандартною схемою: насамперед у розігріте масло відправляються кубики яловичини. Коли вони схопляться вираженою рум'яною скоринкою, покладіть до м'яса цибулю і перемішайте. По закінченні часу влийте більшу частину бульйону і видавіть часник. У меншій частині розведіть томат і крохмаль, а потім влийте їх до м'яса, постійно перемішуючи. Додайте в посуді лист лавра і залиште все нудитися при 190 градусах на півтори години.
Як смачно приготувати стейк з яловичини – рецепт
Інгредієнти: Для стейка:
стейки яловичини - 2 шт. (210 м); вершкове масло - 35 г; оливкова олія - 15 мл; гілочка розмарину; зубки часнику - 4 шт. Для соусу:
коньяк - 75 мл; вершки - 230 мл Приготування Перед тим, як смачно приготувати яловичину на сковороді, покладіть на неї обидва види масла, часникові зубки і розмарин. Покладіть стейки в гаряче масло і обсмажте їх по 5 хвилин з кожної зі сторін для того, щоб отримати шматок середньої прожарки. Готове м'ясо залиште відпочивати. Посуд зніміть з вогню і обережно влийте коньяк (він, швидше за все загориться, тому працюйте акуратно). Слідом за коньяком додайте вершки і дайте соусу випаруватися до загустіння. Процідіть його і полийте поверх готового м'яса.