Страви з оселедця
Багато звикли вживати оселедець тільки в просоленном вигляді, доповнюючи її цибулею та картоплею, а також використовуючи для приготування під овочевий шубою. Але ж існує маса інших цікавих і неймовірно смачних страв з оселедця. Рецепти деяких з них ми запропонуємо нижче.
Інгредієнти:
оселедець свіжа або свіжоморожена – 990 м;
ріпчаста цибулина – 115 г;
морква – 470 г;
часникові зубки – 3 шт.;
цукор – 70 г;
кам'яна сіль – 05 ст. ложки;
оцет 9% – 195 мл;
соєвий соус – 55 мл;
олія оливкова або соняшникова без запаху – 25 мл;
кунжут – 2 щіпки;
червоний гострий мелений перець – 1 щіпка.
Приготування
Потрошіння і очищені тушки оселедця позбавляємо від кісток, відокремлюючи філе, яке згодом розрізаємо на тонкі смужки. Підготовлений продукт заливаємо в скляній тарілці або емальованої ємності оцтом і залишаємо на півгодини. Поки риба маринується, чистимо моркву, перетираємо її на тертці для корейської моркви, а ріпчасту цибулину звільняємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Моркву і цибулю трохи підсолюємо і змішуємо з розтертих у ступці кунжутом і подрібненими часниковими зубками.
Промариновані скибочки оселедця відкидаємо на сито, даємо оцту стекти, обсушуємо рибку додатково серветками або паперовими рушниками і змішуємо з масою з моркви, цибулі та часнику. Заправляємо страва соєвим соусом і олією без запаху, додаємо цукровий пісок перець мелений, перемішуємо і через годинку можемо пробувати.
Інгредієнти:
оселедець свіжа або свіжоморожена (філе) – 990 м;
ріпчаста цибулина – 115 г;
яйце відбірне – 1 шт.;
часникові зубки – 3 шт.;
картопля – 420 г;
незбиране молоко – 40 мл;
кам'яна сіль;
мелений перчик;
сухарі для панірування – 130 г;
олія оливкова або соняшникова без запаху – 75 мл.
Приготування
Філе оселедця перемелюємо в блендері або на м'ясорубці разом з очищеною цибулиною і часниковими зубцями. Очищаємо також картоплини, перетираємо їх на тертці і позбавляє від соку. М'якоть додаємо до фаршу, приправляємо масу сіллю, перцем, вбиваємо яйце, вливаємо молоко і перемішуємо. Оформляємо котлетки бажаної форми, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо традиційно на олії без запаху з двох сторін.
Інгредієнти:
оселедець (філе) – 170 г;
ріпчаста цибуля – 75 г;
яйця добірні – 2 шт.;
яблуко кисло-солодке зелених сортів – 60 г;
масло вершкове селянське – 75 г;
скибочка житнього хліба – 1 шт.
кам'яна сіль.
Приготування
Приготувати форшмак з оселедця неймовірно просто. Досить пропустити філе рибки з хлібом, цибулею, яблуком і відвареними яйцями через м'ясорубку і згодом збити отриману масу міксером разом з м'яким вершковим маслом і сіллю за смаком. Через одну годину перебування в холодильнику закуска настоїться і буде готова до дегустації. Можна намазати її на шматочок хліба або тосту і посипати зеленою цибулькою. Це дуже смачно.
Як приготувати мариновану оселедець «Хе» по-корейськи - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Потрошіння і очищені тушки оселедця позбавляємо від кісток, відокремлюючи філе, яке згодом розрізаємо на тонкі смужки. Підготовлений продукт заливаємо в скляній тарілці або емальованої ємності оцтом і залишаємо на півгодини. Поки риба маринується, чистимо моркву, перетираємо її на тертці для корейської моркви, а ріпчасту цибулину звільняємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Моркву і цибулю трохи підсолюємо і змішуємо з розтертих у ступці кунжутом і подрібненими часниковими зубками.
Промариновані скибочки оселедця відкидаємо на сито, даємо оцту стекти, обсушуємо рибку додатково серветками або паперовими рушниками і змішуємо з масою з моркви, цибулі та часнику. Заправляємо страва соєвим соусом і олією без запаху, додаємо цукровий пісок перець мелений, перемішуємо і через годинку можемо пробувати.
Котлети з оселедця
Інгредієнти:
Приготування
Філе оселедця перемелюємо в блендері або на м'ясорубці разом з очищеною цибулиною і часниковими зубцями. Очищаємо також картоплини, перетираємо їх на тертці і позбавляє від соку. М'якоть додаємо до фаршу, приправляємо масу сіллю, перцем, вбиваємо яйце, вливаємо молоко і перемішуємо. Оформляємо котлетки бажаної форми, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо традиційно на олії без запаху з двох сторін.
Форшмак з оселедця - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Приготувати форшмак з оселедця неймовірно просто. Досить пропустити філе рибки з хлібом, цибулею, яблуком і відвареними яйцями через м'ясорубку і згодом збити отриману масу міксером разом з м'яким вершковим маслом і сіллю за смаком. Через одну годину перебування в холодильнику закуска настоїться і буде готова до дегустації. Можна намазати її на шматочок хліба або тосту і посипати зеленою цибулькою. Це дуже смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти

Дуже смачний солоний оселедець в домашніх умовах
Напевно кожен любитель солоного оселедця стикався з неякісним продуктом, купленим в маркеті. Тому є сенс засолити цю рибу власноруч. Далі підкажемо

Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Рецептів форшмаку існує безліч, однак не кожен можна назвати класичним. Далі запропоновані рецепти, які максимально наближені до оригінального.

Як приготувати форшмак з оселедця?
Традиційний єврейський форшмак пропонуємо приготувати декількома, досить доступними і зрозумілими способами. Розповімо, як зробити блюдо з базовим

Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але