» » Страви з оселедця

Страви з оселедця

Страви з оселедця
Багато звикли вживати оселедець тільки в просоленном вигляді, доповнюючи її цибулею та картоплею, а також використовуючи для приготування під овочевий шубою. Але ж існує маса інших цікавих і неймовірно смачних страв з оселедця. Рецепти деяких з них ми запропонуємо нижче.

Як приготувати мариновану оселедець «Хе» по-корейськи - рецепт


Інгредієнти:

  • оселедець свіжа або свіжоморожена – 990 м;

  • ріпчаста цибулина – 115 г;

  • морква – 470 г;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • цукор – 70 г;

  • кам'яна сіль – 05 ст. ложки;

  • оцет 9% – 195 мл;

  • соєвий соус – 55 мл;

  • олія оливкова або соняшникова без запаху – 25 мл;

  • кунжут – 2 щіпки;

  • червоний гострий мелений перець – 1 щіпка.


  • Приготування
    Потрошіння і очищені тушки оселедця позбавляємо від кісток, відокремлюючи філе, яке згодом розрізаємо на тонкі смужки. Підготовлений продукт заливаємо в скляній тарілці або емальованої ємності оцтом і залишаємо на півгодини. Поки риба маринується, чистимо моркву, перетираємо її на тертці для корейської моркви, а ріпчасту цибулину звільняємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Моркву і цибулю трохи підсолюємо і змішуємо з розтертих у ступці кунжутом і подрібненими часниковими зубками.
    Промариновані скибочки оселедця відкидаємо на сито, даємо оцту стекти, обсушуємо рибку додатково серветками або паперовими рушниками і змішуємо з масою з моркви, цибулі та часнику. Заправляємо страва соєвим соусом і олією без запаху, додаємо цукровий пісок перець мелений, перемішуємо і через годинку можемо пробувати.

    Котлети з оселедця


    Інгредієнти:

  • оселедець свіжа або свіжоморожена (філе) – 990 м;

  • ріпчаста цибулина – 115 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • картопля – 420 г;

  • незбиране молоко – 40 мл;

  • кам'яна сіль;

  • мелений перчик;

  • сухарі для панірування – 130 г;

  • олія оливкова або соняшникова без запаху – 75 мл.


  • Приготування
    Філе оселедця перемелюємо в блендері або на м'ясорубці разом з очищеною цибулиною і часниковими зубцями. Очищаємо також картоплини, перетираємо їх на тертці і позбавляє від соку. М'якоть додаємо до фаршу, приправляємо масу сіллю, перцем, вбиваємо яйце, вливаємо молоко і перемішуємо. Оформляємо котлетки бажаної форми, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо традиційно на олії без запаху з двох сторін.

    Форшмак з оселедця - рецепт


    Інгредієнти:

  • оселедець (філе) – 170 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • яйця добірні – 2 шт.;

  • яблуко кисло-солодке зелених сортів – 60 г;
  • Страви з оселедця

  • масло вершкове селянське – 75 г;

  • скибочка житнього хліба – 1 шт.

  • кам'яна сіль.


  • Приготування
    Приготувати форшмак з оселедця неймовірно просто. Досить пропустити філе рибки з хлібом, цибулею, яблуком і відвареними яйцями через м'ясорубку і згодом збити отриману масу міксером разом з м'яким вершковим маслом і сіллю за смаком. Через одну годину перебування в холодильнику закуска настоїться і буде готова до дегустації. Можна намазати її на шматочок хліба або тосту і посипати зеленою цибулькою. Це дуже смачно.
    Додав: admin | 21-09-2016, 11:09
    Переглядів: 468