Багато звикли вживати оселедець тільки в просоленном вигляді, доповнюючи її цибулею та картоплею, а також використовуючи для приготування під овочевий шубою. Але ж існує маса інших цікавих і неймовірно смачних страв з оселедця. Рецепти деяких з них ми запропонуємо нижче.
Як приготувати мариновану оселедець «Хе» по-корейськи - рецепт
Інгредієнти: оселедець свіжа або свіжоморожена – 990 м; ріпчаста цибулина – 115 г; морква – 470 г; часникові зубки – 3 шт.; цукор – 70 г; кам'яна сіль – 05 ст. ложки; оцет 9% – 195 мл; соєвий соус – 55 мл; олія оливкова або соняшникова без запаху – 25 мл; кунжут – 2 щіпки; червоний гострий мелений перець – 1 щіпка. Приготування Потрошіння і очищені тушки оселедця позбавляємо від кісток, відокремлюючи філе, яке згодом розрізаємо на тонкі смужки. Підготовлений продукт заливаємо в скляній тарілці або емальованої ємності оцтом і залишаємо на півгодини. Поки риба маринується, чистимо моркву, перетираємо її на тертці для корейської моркви, а ріпчасту цибулину звільняємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями. Моркву і цибулю трохи підсолюємо і змішуємо з розтертих у ступці кунжутом і подрібненими часниковими зубками.
Промариновані скибочки оселедця відкидаємо на сито, даємо оцту стекти, обсушуємо рибку додатково серветками або паперовими рушниками і змішуємо з масою з моркви, цибулі та часнику. Заправляємо страва соєвим соусом і олією без запаху, додаємо цукровий пісок перець мелений, перемішуємо і через годинку можемо пробувати.
Котлети з оселедця
Інгредієнти: оселедець свіжа або свіжоморожена (філе) – 990 м; ріпчаста цибулина – 115 г; яйце відбірне – 1 шт.; часникові зубки – 3 шт.; картопля – 420 г; незбиране молоко – 40 мл; кам'яна сіль; мелений перчик; сухарі для панірування – 130 г; олія оливкова або соняшникова без запаху – 75 мл. Приготування Філе оселедця перемелюємо в блендері або на м'ясорубці разом з очищеною цибулиною і часниковими зубцями. Очищаємо також картоплини, перетираємо їх на тертці і позбавляє від соку. М'якоть додаємо до фаршу, приправляємо масу сіллю, перцем, вбиваємо яйце, вливаємо молоко і перемішуємо. Оформляємо котлетки бажаної форми, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо традиційно на олії без запаху з двох сторін.
Форшмак з оселедця - рецепт
Інгредієнти: оселедець (філе) – 170 г; ріпчаста цибуля – 75 г; яйця добірні – 2 шт.; яблуко кисло-солодке зелених сортів – 60 г; масло вершкове селянське – 75 г; скибочка житнього хліба – 1 шт. кам'яна сіль. Приготування Приготувати форшмак з оселедця неймовірно просто. Досить пропустити філе рибки з хлібом, цибулею, яблуком і відвареними яйцями через м'ясорубку і згодом збити отриману масу міксером разом з м'яким вершковим маслом і сіллю за смаком. Через одну годину перебування в холодильнику закуска настоїться і буде готова до дегустації. Можна намазати її на шматочок хліба або тосту і посипати зеленою цибулькою. Це дуже смачно.