Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах

Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах

21-09-2016, 11:04
509
Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах
Для тих, хто мріє приготувати в домашніх умовах дуже смачну копчену скумбрію, ми розповімо, як це зробити в коптильні гарячого копчення і в аерогрилі з рідким димом.

Копчена скумбрія в домашніх умовах в коптильні - рецепт


Інгредієнти:

  • скумбрія свежемороженная – 1-12 кг;

  • сіль поварена не йодована – 70 г;

  • мелений чорний перець і композиція спецій для риби – на смак;

  • вільхові або фруктові тріски – 2 жмені.


  • Приготування
    Перед будь-яким копченням рибку необхідно правильно підготувати і засолити. Для цього тушки розморожуємо, помістивши в прохолодне місце або в нижній відділ холодильника на кілька годин, після чого розрізаємо вздовж черева і видаляємо нутрощі. Головне повністю очистити всередині черевця чорну плівку, в іншому випадку рибка може гірчити в готовому вигляді. Голову, хвіст і плавники можна залишити або ж за бажанням відрізати, віддати на поталу домашнім вихованцям або просто викинути.
    Тепер підготуємо мисочку з кам'яної кухонної сіллю, вона повинна бути не йодованої, і додаємо до солоним кристалам ароматні спеції і прянощі. Натираємо з усіх боків отриманою сумішшю рибини зовні і всередині, вкладаємо їх в лоток, контейнер або іншу скляну або емальовану ємність і залишаємо заготівлю просаливаться в холодильнику на п'ять-сім годин. Тепер змиваємо з просоленных тушок залишки солі і спецій і ретельно обсушуємо серветками і додатково підвішуємо для підсихання у провітрюваному місці години на півтора-два.
    Хвилин за п'ятнадцять до передбачуваного копчення замочуємо сухі тріски у воді, після чого воду зливаємо і викладаємо сировину на дно коптильні. Зверху маємо піддон для жиру, а потім грати, на яку слідом викладаємо трохи підсушені рибини. Накриваємо пристрій кришкою і розташовуємо на вогні середньої інтенсивності. Хвилин через десять, після того як коптильня почне виділяти димок, відкриваємо кришку, випускаємо дим, а скумбрії даємо трохи підсохнути. Закриваємо тепер кришку і коптимо рибини ще протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру тушок.
    По готовності копченої скумбрії даємо охолонути і трохи підсохнути, підвісивши рибку як мінімум на годину в тому ж провітрюваному місці.

    Як зробити копчену скумбрію в домашніх умовах в аерогрилі з рідким димом?


    Інгредієнти:

  • скумбрія свежемороженная – 1-12 кг;

  • сіль поварена не йодована – 70 г;
  • Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах

  • мелений чорний перець і композиція спецій для риби – на смак;

  • рідкий дим – кілька крапель згідно інструкції.


  • Приготування
    Для приготування в аерогрилі рибку необхідно підготувати з урахуванням рекомендацій в попередньому рецепті. Точно також тушки розбираємо і просолюємо, але в даному випадку змащуємо рибини додатково по всій поверхні рідким димом. Просолені тушки очищаємо від кристалів солі і викладаємо на решітку аэрогриля. Готуємо скумбрію при температурі 160 градусів протягом тридцяти хвилин, після чого даємо їй повністю охолонути, обернувши фольгою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як коптити скумбрію?
    Як коптити скумбрію?
    Копчена рибка давно вписалася у святкове меню у вигляді холодної закуски. Однак, той продукт, який зараз пропонують недобросовісні виробники не
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Скумбрія холодного копчення
    Скумбрія холодного копчення
    Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
    Копчена скумбрія в домашніх умовах
    Копчена скумбрія в домашніх умовах
    Як же хочеться, часом, смачною, неймовірно ароматною копченої рибки. Але якість магазинного продукту не вселяє довіри. Тому скумбрію потрібно коптити
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої