Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солона оселедець в домашніх умовах

Солона оселедець в домашніх умовах

21-09-2016, 11:04
752
Солона оселедець в домашніх умовах
Хочете приготувати вдома смачну солону оселедець? Тоді цей матеріал саме те, що вам потрібно. Запропоновані рецепти допоможуть вам засолити оселедець самостійно і при бажанні замаринувати її додатково в маринаді з цибулею.

Оселедець солона в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • оселедець середнього розміру – 2 шт.;

  • сіль кам'яна не йодована – 60 г;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • очищена вода – 800 мл


  • Приготування
    Даний рецепт приготування солоного оселедця в домашніх умовах самий простий і доступний. Результатом буде класичний смак риби, ступінь просола якої буде залежати тільки від часу витримки її в розсолі.
    Рибку найкраще солити цілком. Таким чином оселедець рівномірно просолюється, зберігаючи максимум своїх смакових і корисних властивостей. З цієї ж причини і потрошити тушки краще також після просола перед вживанням. Єдиною необхідною умовою на підготовчому етапі є видалення зябер. Саме ця частина туші може надати неприємний гіркуватий присмак м'яса готової риби на виході.
    Отже, видаляємо зябра, споліскуємо оселедець і кладемо в скляний, емальований або нержавіючу посудину. Закип'ятимо воду, розчиняється в ній цукор і сіль і дамо охолонути. Тепер заливаємо підготовлені тушки постигла рідиною, залишаємо спочатку на годину при кімнатних умовах, а потім переміщаємо на полицю холодильника до отримання бажаної ступеня просола. Для слабосоленої оселедця витримуємо її протягом двох днів, а для насиченого просола даємо вистоятися рибку в розсолі близько тижня.
    Для оселедця пряного засолу, досить додати у воду для розсолу при кип'ятінні бажані спеції і прянощі за смаком.

    Як замаринувати солону оселедець в домашніх умовах?


    Вже просолену до бажаного ступеня оселедець можна додатково замаринувати, надавши рибці нові смакові відтінки. Рецепти маринадів для солоної оселедця шматочками в домашніх умовах незліченна безліч, ми розповімо, як реалізувати найпопулярніший з них.
    Інгредієнти:

  • солона оселедець – 1 шт.;

  • цибулини – 130 г;

  • сіль кам'яна не йодована (при необхідності) – 5 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • оцет 9% – 60 мл;

  • вода очищена – 365 мл;

  • горошки чорного перцю – 8-10 шт.;

  • олія рослинна без аромату – 20 мл;

  • лаврове листя – 2 шт.

  • Солона оселедець в домашніх умовах

    Приготування
    Солону оселедець потрошимо і видаляємо кістки. Отримане філе розрізаємо на шматочки довільні і беремося за підготовку маринаду. Даємо воді закипіти, додати лаврушку, цукор і сіль (якщо оселедець була слабосоленої). Кидаємо також горошки перцю, вливаємо олію, знімаємо з вогню, додаємо оцет і залишаємо пряну рідина остигати до кімнатної температури. В цей час шаткуємо тонкими півкільцями цибулини і укладаємо шарами в банку, чергуючи з шматочками філе солоної оселедця. Притрушиваем поверхню заготовки трохи цукром, заливаємо розсолом, маринадом і відправляємо на полицю холодильника на дванадцять годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Засолювання оселедця в розсолі по-домашньому
    Засолювання оселедця в розсолі по-домашньому
    Справжні цінителі солоної оселедця давно перестали купувати готовий продукт в магазині. Пропонуємо приєднатися до їх числа і навчитися солити рибу
    Дуже смачний солоний оселедець в домашніх умовах
    Дуже смачний солоний оселедець в домашніх умовах
    Напевно кожен любитель солоного оселедця стикався з неякісним продуктом, купленим в маркеті. Тому є сенс засолити цю рибу власноруч. Далі підкажемо
    Оселедець пряного посолу – рецепт
    Оселедець пряного посолу – рецепт
    Сьогодні набувають популярності всілякі рецепти солоної риби в домашніх умовах. Адже не завжди в торговельній мережі можна придбати якісний продукт,
    Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
    Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
    Багато помічають, що купивши готову солону оселедець, в результаті отримують зовсім не якісний продукт. Тому ідеальне рішення впоратися з цією
    Як замаринувати оселедець?
    Як замаринувати оселедець?
    Мариновану оселедець, напевно, можна назвати класикою російської кухні. Вона стала невід'ємним супроводом безлічі страв, салатів або закусок. Однак в
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але