Солона оселедець в домашніх умовах
Хочете приготувати вдома смачну солону оселедець? Тоді цей матеріал саме те, що вам потрібно. Запропоновані рецепти допоможуть вам засолити оселедець самостійно і при бажанні замаринувати її додатково в маринаді з цибулею.
Інгредієнти:
оселедець середнього розміру – 2 шт.;
сіль кам'яна не йодована – 60 г;
цукровий пісок – 20 г;
очищена вода – 800 мл
Приготування
Даний рецепт приготування солоного оселедця в домашніх умовах самий простий і доступний. Результатом буде класичний смак риби, ступінь просола якої буде залежати тільки від часу витримки її в розсолі.
Рибку найкраще солити цілком. Таким чином оселедець рівномірно просолюється, зберігаючи максимум своїх смакових і корисних властивостей. З цієї ж причини і потрошити тушки краще також після просола перед вживанням. Єдиною необхідною умовою на підготовчому етапі є видалення зябер. Саме ця частина туші може надати неприємний гіркуватий присмак м'яса готової риби на виході.
Отже, видаляємо зябра, споліскуємо оселедець і кладемо в скляний, емальований або нержавіючу посудину. Закип'ятимо воду, розчиняється в ній цукор і сіль і дамо охолонути. Тепер заливаємо підготовлені тушки постигла рідиною, залишаємо спочатку на годину при кімнатних умовах, а потім переміщаємо на полицю холодильника до отримання бажаної ступеня просола. Для слабосоленої оселедця витримуємо її протягом двох днів, а для насиченого просола даємо вистоятися рибку в розсолі близько тижня.
Для оселедця пряного засолу, досить додати у воду для розсолу при кип'ятінні бажані спеції і прянощі за смаком.
Вже просолену до бажаного ступеня оселедець можна додатково замаринувати, надавши рибці нові смакові відтінки. Рецепти маринадів для солоної оселедця шматочками в домашніх умовах незліченна безліч, ми розповімо, як реалізувати найпопулярніший з них.
Інгредієнти:
солона оселедець – 1 шт.;
цибулини – 130 г;
сіль кам'яна не йодована (при необхідності) – 5 г;
цукровий пісок – 50 г;
оцет 9% – 60 мл;
вода очищена – 365 мл;
горошки чорного перцю – 8-10 шт.;
олія рослинна без аромату – 20 мл;
лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Солону оселедець потрошимо і видаляємо кістки. Отримане філе розрізаємо на шматочки довільні і беремося за підготовку маринаду. Даємо воді закипіти, додати лаврушку, цукор і сіль (якщо оселедець була слабосоленої). Кидаємо також горошки перцю, вливаємо олію, знімаємо з вогню, додаємо оцет і залишаємо пряну рідина остигати до кімнатної температури. В цей час шаткуємо тонкими півкільцями цибулини і укладаємо шарами в банку, чергуючи з шматочками філе солоної оселедця. Притрушиваем поверхню заготовки трохи цукром, заливаємо розсолом, маринадом і відправляємо на полицю холодильника на дванадцять годин.
Оселедець солона в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт приготування солоного оселедця в домашніх умовах самий простий і доступний. Результатом буде класичний смак риби, ступінь просола якої буде залежати тільки від часу витримки її в розсолі.
Рибку найкраще солити цілком. Таким чином оселедець рівномірно просолюється, зберігаючи максимум своїх смакових і корисних властивостей. З цієї ж причини і потрошити тушки краще також після просола перед вживанням. Єдиною необхідною умовою на підготовчому етапі є видалення зябер. Саме ця частина туші може надати неприємний гіркуватий присмак м'яса готової риби на виході.
Отже, видаляємо зябра, споліскуємо оселедець і кладемо в скляний, емальований або нержавіючу посудину. Закип'ятимо воду, розчиняється в ній цукор і сіль і дамо охолонути. Тепер заливаємо підготовлені тушки постигла рідиною, залишаємо спочатку на годину при кімнатних умовах, а потім переміщаємо на полицю холодильника до отримання бажаної ступеня просола. Для слабосоленої оселедця витримуємо її протягом двох днів, а для насиченого просола даємо вистоятися рибку в розсолі близько тижня.
Для оселедця пряного засолу, досить додати у воду для розсолу при кип'ятінні бажані спеції і прянощі за смаком.
Як замаринувати солону оселедець в домашніх умовах?
Вже просолену до бажаного ступеня оселедець можна додатково замаринувати, надавши рибці нові смакові відтінки. Рецепти маринадів для солоної оселедця шматочками в домашніх умовах незліченна безліч, ми розповімо, як реалізувати найпопулярніший з них.
Інгредієнти:
Приготування
Солону оселедець потрошимо і видаляємо кістки. Отримане філе розрізаємо на шматочки довільні і беремося за підготовку маринаду. Даємо воді закипіти, додати лаврушку, цукор і сіль (якщо оселедець була слабосоленої). Кидаємо також горошки перцю, вливаємо олію, знімаємо з вогню, додаємо оцет і залишаємо пряну рідина остигати до кімнатної температури. В цей час шаткуємо тонкими півкільцями цибулини і укладаємо шарами в банку, чергуючи з шматочками філе солоної оселедця. Притрушиваем поверхню заготовки трохи цукром, заливаємо розсолом, маринадом і відправляємо на полицю холодильника на дванадцять годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Засолювання оселедця в розсолі по-домашньому
Справжні цінителі солоної оселедця давно перестали купувати готовий продукт в магазині. Пропонуємо приєднатися до їх числа і навчитися солити рибу
Дуже смачний солоний оселедець в домашніх умовах
Напевно кожен любитель солоного оселедця стикався з неякісним продуктом, купленим в маркеті. Тому є сенс засолити цю рибу власноруч. Далі підкажемо
Оселедець пряного посолу – рецепт
Сьогодні набувають популярності всілякі рецепти солоної риби в домашніх умовах. Адже не завжди в торговельній мережі можна придбати якісний продукт,
Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
Багато помічають, що купивши готову солону оселедець, в результаті отримують зовсім не якісний продукт. Тому ідеальне рішення впоратися з цією
Як замаринувати оселедець?
Мариновану оселедець, напевно, можна назвати класикою російської кухні. Вона стала невід'ємним супроводом безлічі страв, салатів або закусок. Однак в
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але