Хочете приготувати вдома смачну солону оселедець? Тоді цей матеріал саме те, що вам потрібно. Запропоновані рецепти допоможуть вам засолити оселедець самостійно і при бажанні замаринувати її додатково в маринаді з цибулею.
Оселедець солона в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: оселедець середнього розміру – 2 шт.; сіль кам'яна не йодована – 60 г; цукровий пісок – 20 г; очищена вода – 800 мл Приготування Даний рецепт приготування солоного оселедця в домашніх умовах самий простий і доступний. Результатом буде класичний смак риби, ступінь просола якої буде залежати тільки від часу витримки її в розсолі.
Рибку найкраще солити цілком. Таким чином оселедець рівномірно просолюється, зберігаючи максимум своїх смакових і корисних властивостей. З цієї ж причини і потрошити тушки краще також після просола перед вживанням. Єдиною необхідною умовою на підготовчому етапі є видалення зябер. Саме ця частина туші може надати неприємний гіркуватий присмак м'яса готової риби на виході.
Отже, видаляємо зябра, споліскуємо оселедець і кладемо в скляний, емальований або нержавіючу посудину. Закип'ятимо воду, розчиняється в ній цукор і сіль і дамо охолонути. Тепер заливаємо підготовлені тушки постигла рідиною, залишаємо спочатку на годину при кімнатних умовах, а потім переміщаємо на полицю холодильника до отримання бажаної ступеня просола. Для слабосоленої оселедця витримуємо її протягом двох днів, а для насиченого просола даємо вистоятися рибку в розсолі близько тижня.
Для оселедця пряного засолу, досить додати у воду для розсолу при кип'ятінні бажані спеції і прянощі за смаком.
Як замаринувати солону оселедець в домашніх умовах?
Вже просолену до бажаного ступеня оселедець можна додатково замаринувати, надавши рибці нові смакові відтінки. Рецепти маринадів для солоної оселедця шматочками в домашніх умовах незліченна безліч, ми розповімо, як реалізувати найпопулярніший з них.
Інгредієнти: солона оселедець – 1 шт.; цибулини – 130 г; сіль кам'яна не йодована (при необхідності) – 5 г; цукровий пісок – 50 г; оцет 9% – 60 мл; вода очищена – 365 мл; горошки чорного перцю – 8-10 шт.; олія рослинна без аромату – 20 мл; лаврове листя – 2 шт. Приготування Солону оселедець потрошимо і видаляємо кістки. Отримане філе розрізаємо на шматочки довільні і беремося за підготовку маринаду. Даємо воді закипіти, додати лаврушку, цукор і сіль (якщо оселедець була слабосоленої). Кидаємо також горошки перцю, вливаємо олію, знімаємо з вогню, додаємо оцет і залишаємо пряну рідина остигати до кімнатної температури. В цей час шаткуємо тонкими півкільцями цибулини і укладаємо шарами в банку, чергуючи з шматочками філе солоної оселедця. Притрушиваем поверхню заготовки трохи цукром, заливаємо розсолом, маринадом і відправляємо на полицю холодильника на дванадцять годин.