Засолювання оселедця в домашніх умовах - рецепти
Солона рибка – прекрасна закуска для будь-якого столу. Вона чудово поєднується з відварною картоплею, м'ясними стравами або крупами. Її можна придбати вже в готовому вигляді, купивши в магазині або приготувати самостійно. Отже, давайте разом розбиратися в рецептах засолки оселедця в домашніх умовах.
Інгредієнти:
вода питна – 910 мл;
цукор білий – 10 г;
лавровий лист – 4 шт.;
чорний перець (горошини) – 5 шт.;
сіль – 15 р.
Приготування
Для приготування розсолу в каструлю з водою, додаємо цукор, сіль, лаврушку і горошини чорного перцю. Кип'ятимо вміст і проварюємо 5 хвилин, а потім охолодити. Заливаємо приготовленим розсолом оброблену заздалегідь рибку і залишаємо оселедець маринуватися приблизно на 6 годин при кімнатній температурі. Після цього прибираємо його в холодильник і на наступний день переходимо до дегустації риби.
Інгредієнти:
вода питна – 990 мл;
сіль дрібного помелу – 90 г;
коріандр, горошини чорного перцю – за смаком.
Приготування
Для приготування пряного розсолу, каструлю наливаємо фільтровану холодну воду, додаємо сіль і доводимо рідину до закипання. Потім додаємо за смаком спеції і остуджуємо вміст.
У банку викладаємо розморожену і нарізану шматочками тушку риби і заливаємо приготовленим розсолом. Зверху встановлюємо важкий вантаж і прибираємо посуд у прохолодне місце. Приблизно через тиждень можна пригостити родину смачною і ароматною домашньої оселедцем.
Інгредієнти:
оселедець;
зерна гірчиці – 10 г;
чорний перець (горошини) – 5 шт.;
гвоздика – 2 шт.;
сіль – 40 г;
чебрець – 5 гілочок;
лавровий лист – 2 шт.;
цукор – 155 р.
Для розсолу:
оцет столовий – 100 мл;
сіль поварена – 20 г;
вода – 310 мл.
Приготування
Воду змішуємо з оцтом і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання рідини, кидаємо сіль, перемішуємо і остуджуємо розчин. Заливаємо їм попередньо оброблену рибу і зверху встановлюємо вантаж. Виймаємо ємність в холодильник і засікаємо 12 годин.
Горошини чорного перцю подрібнюємо і змішуємо з усіма іншими спеціями: чебрець, коріандр, гірчиця, гвоздика, лаврове листя. Висипаємо ароматну суміш на дно контейнера, викладаємо оселедець і накриваємо зверху кришкою. Встановлюємо знову невеликий вантаж і прибираємо всю конструкцію в холодильник приблизно на тиждень.
Як зробити розсіл для оселедця?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування розсолу в каструлю з водою, додаємо цукор, сіль, лаврушку і горошини чорного перцю. Кип'ятимо вміст і проварюємо 5 хвилин, а потім охолодити. Заливаємо приготовленим розсолом оброблену заздалегідь рибку і залишаємо оселедець маринуватися приблизно на 6 годин при кімнатній температурі. Після цього прибираємо його в холодильник і на наступний день переходимо до дегустації риби.
Рецепт засолки оселедця пряного посолу
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування пряного розсолу, каструлю наливаємо фільтровану холодну воду, додаємо сіль і доводимо рідину до закипання. Потім додаємо за смаком спеції і остуджуємо вміст.
У банку викладаємо розморожену і нарізану шматочками тушку риби і заливаємо приготовленим розсолом. Зверху встановлюємо важкий вантаж і прибираємо посуд у прохолодне місце. Приблизно через тиждень можна пригостити родину смачною і ароматною домашньої оселедцем.
Засолювання оселедця по-домашньому в розсолі з оцтом
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Воду змішуємо з оцтом і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання рідини, кидаємо сіль, перемішуємо і остуджуємо розчин. Заливаємо їм попередньо оброблену рибу і зверху встановлюємо вантаж. Виймаємо ємність в холодильник і засікаємо 12 годин.
Горошини чорного перцю подрібнюємо і змішуємо з усіма іншими спеціями: чебрець, коріандр, гірчиця, гвоздика, лаврове листя. Висипаємо ароматну суміш на дно контейнера, викладаємо оселедець і накриваємо зверху кришкою. Встановлюємо знову невеликий вантаж і прибираємо всю конструкцію в холодильник приблизно на тиждень.
Рекомендуємо добрі рецепти
Засолювання оселедця в розсолі по-домашньому
Справжні цінителі солоної оселедця давно перестали купувати готовий продукт в магазині. Пропонуємо приєднатися до їх числа і навчитися солити рибу
Дуже смачний солоний оселедець в домашніх умовах
Напевно кожен любитель солоного оселедця стикався з неякісним продуктом, купленим в маркеті. Тому є сенс засолити цю рибу власноруч. Далі підкажемо
Оселедець пряного посолу – рецепт
Сьогодні набувають популярності всілякі рецепти солоної риби в домашніх умовах. Адже не завжди в торговельній мережі можна придбати якісний продукт,
Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
Багато помічають, що купивши готову солону оселедець, в результаті отримують зовсім не якісний продукт. Тому ідеальне рішення впоратися з цією
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити