» » Засолювання оселедця в домашніх умовах - рецепти

Засолювання оселедця в домашніх умовах - рецепти

Засолювання оселедця в домашніх умовах - рецепти
Солона рибка – прекрасна закуска для будь-якого столу. Вона чудово поєднується з відварною картоплею, м'ясними стравами або крупами. Її можна придбати вже в готовому вигляді, купивши в магазині або приготувати самостійно. Отже, давайте разом розбиратися в рецептах засолки оселедця в домашніх умовах.

Як зробити розсіл для оселедця?


Інгредієнти:

  • вода питна – 910 мл;

  • цукор білий – 10 г;

  • лавровий лист – 4 шт.;

  • чорний перець (горошини) – 5 шт.;

  • сіль – 15 р.


  • Приготування
    Для приготування розсолу в каструлю з водою, додаємо цукор, сіль, лаврушку і горошини чорного перцю. Кип'ятимо вміст і проварюємо 5 хвилин, а потім охолодити. Заливаємо приготовленим розсолом оброблену заздалегідь рибку і залишаємо оселедець маринуватися приблизно на 6 годин при кімнатній температурі. Після цього прибираємо його в холодильник і на наступний день переходимо до дегустації риби.

    Рецепт засолки оселедця пряного посолу


    Інгредієнти:

  • вода питна – 990 мл;

  • сіль дрібного помелу – 90 г;

  • коріандр, горошини чорного перцю – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування пряного розсолу, каструлю наливаємо фільтровану холодну воду, додаємо сіль і доводимо рідину до закипання. Потім додаємо за смаком спеції і остуджуємо вміст.
    У банку викладаємо розморожену і нарізану шматочками тушку риби і заливаємо приготовленим розсолом. Зверху встановлюємо важкий вантаж і прибираємо посуд у прохолодне місце. Приблизно через тиждень можна пригостити родину смачною і ароматною домашньої оселедцем.

    Засолювання оселедця по-домашньому в розсолі з оцтом


    Інгредієнти:

  • оселедець;

  • зерна гірчиці – 10 г;

  • чорний перець (горошини) – 5 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • сіль – 40 г;

  • чебрець – 5 гілочок;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • цукор – 155 р.


  • Для розсолу:

  • оцет столовий – 100 мл;

  • сіль поварена – 20 г;

  • вода – 310 мл.


  • Приготування
    Воду змішуємо з оцтом і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання рідини, кидаємо сіль, перемішуємо і остуджуємо розчин. Заливаємо їм попередньо оброблену рибу і зверху встановлюємо вантаж. Виймаємо ємність в холодильник і засікаємо 12 годин.
    Горошини чорного перцю подрібнюємо і змішуємо з усіма іншими спеціями: чебрець, коріандр, гірчиця, гвоздика, лаврове листя. Висипаємо ароматну суміш на дно контейнера, викладаємо оселедець і накриваємо зверху кришкою. Встановлюємо знову невеликий вантаж і прибираємо всю конструкцію в холодильник приблизно на тиждень.
    Додав: admin | 21-09-2016, 11:04
    Переглядів: 218