Солона рибка – прекрасна закуска для будь-якого столу. Вона чудово поєднується з відварною картоплею, м'ясними стравами або крупами. Її можна придбати вже в готовому вигляді, купивши в магазині або приготувати самостійно. Отже, давайте разом розбиратися в рецептах засолки оселедця в домашніх умовах.
Як зробити розсіл для оселедця?
Інгредієнти: вода питна – 910 мл; цукор білий – 10 г; лавровий лист – 4 шт.; чорний перець (горошини) – 5 шт.; сіль – 15 р. Приготування Для приготування розсолу в каструлю з водою, додаємо цукор, сіль, лаврушку і горошини чорного перцю. Кип'ятимо вміст і проварюємо 5 хвилин, а потім охолодити. Заливаємо приготовленим розсолом оброблену заздалегідь рибку і залишаємо оселедець маринуватися приблизно на 6 годин при кімнатній температурі. Після цього прибираємо його в холодильник і на наступний день переходимо до дегустації риби.
Рецепт засолки оселедця пряного посолу
Інгредієнти: вода питна – 990 мл; сіль дрібного помелу – 90 г; коріандр, горошини чорного перцю – за смаком. Приготування Для приготування пряного розсолу, каструлю наливаємо фільтровану холодну воду, додаємо сіль і доводимо рідину до закипання. Потім додаємо за смаком спеції і остуджуємо вміст.
У банку викладаємо розморожену і нарізану шматочками тушку риби і заливаємо приготовленим розсолом. Зверху встановлюємо важкий вантаж і прибираємо посуд у прохолодне місце. Приблизно через тиждень можна пригостити родину смачною і ароматною домашньої оселедцем.
Засолювання оселедця по-домашньому в розсолі з оцтом
Інгредієнти: оселедець; зерна гірчиці – 10 г; чорний перець (горошини) – 5 шт.; гвоздика – 2 шт.; сіль – 40 г; чебрець – 5 гілочок; лавровий лист – 2 шт.; цукор – 155 р. Для розсолу:
оцет столовий – 100 мл; сіль поварена – 20 г; вода – 310 мл. Приготування Воду змішуємо з оцтом і ставимо посуд на середній вогонь. Після закипання рідини, кидаємо сіль, перемішуємо і остуджуємо розчин. Заливаємо їм попередньо оброблену рибу і зверху встановлюємо вантаж. Виймаємо ємність в холодильник і засікаємо 12 годин.
Горошини чорного перцю подрібнюємо і змішуємо з усіма іншими спеціями: чебрець, коріандр, гірчиця, гвоздика, лаврове листя. Висипаємо ароматну суміш на дно контейнера, викладаємо оселедець і накриваємо зверху кришкою. Встановлюємо знову невеликий вантаж і прибираємо всю конструкцію в холодильник приблизно на тиждень.