Паста з баклажанами
Як доповнення до пасти цілком підійде соус з баклажанами: цей овоч цілком доступний і має соковитим насиченим смаком. При додаванні спецій та інших інгредієнтів страва вийде чудово смачним.
Якщо ви або члени вашої родини не дуже любите овочі, цей рецепт як раз для вас. Блюдо виходить легким, ситним і не залишає відчуття тяжкості в шлунку. До того ж цю пасту з баклажанами часто готують в ніжному вершковому соусі, який робить її надзвичайно ніжною.
Інгредієнти:
відварена паста (будь-які макаронні вироби);
солодка мелена паприка – 15 ст. ложки;
куряче філе – 600 г;
чорний мелений перець – 05 ч. ложки;
приправа для курки – 15 ч. ложки;
помідор середньої величини – 2 шт.
баклажан – 2 шт.;
пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
вершки підвищеної жирності – 120 мл;
сіль – 15 ч. ложки;
часник – 3 зубчики;
соєвий соус -15 ст. ложки;
червоний пекучий перець, соняшникова олія – за смаком;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Промийте філе і наріжте його тонкими довгими смугами. На сковорідці добре прогрійте соняшникову олію і максимально швидко обсмажте м'ясо, чергуючи сильний та помірний вогонь. В кінці смаження посоліть, посипте перцем, додайте паприку і приправу для курки, все добре перемішайте і відставте сковорідку після появи скоринки золотистого кольору.
Одночасно займіться баклажанами. Промийте їх, видаліть хвостики, порізати спочатку гуртками, а потім соломкою за типом філе. Викладіть овочі в глибоку миску і змішайте скибочки баклажанів з борошном так, щоб кожен шматочок був присипаний нею. Підсмажте на сковорідці до готовності: придбання скибочками золотистого відтінку. Перемішуйте акуратно, щоб не розламати шматочки: для цієї пасти з баклажанами та помідорами це дуже важливо. Посоліть вміст сковорідки, притрусіть перцем і засипте залишилася паприку.
Промийте і наріжте соломкою томати. У глибокій сковорідці змішайте курятину, баклажани і помідори, перемішайте, додайте трохи масла і при закритій кришці тушкуйте до повної м'якості помідорів.
В цей же час приготуйте соус. Натріть часник допомогою дрібної терки, змішайте його з сіллю, соєвим соусом і вершками, добре перемішайте. Приблизно за три хвилини до закінчення гасіння залийте все соусом і посипте дрібно нарубаної петрушкою. Доповнюйте цим чудовим соусом вже готові макаронні вироби.
Так само можна зробити і пасту з баклажанами і кабачками, взявши овочі у співвідношенні 1:1. Якщо необхідно, в самому кінці процесу підсолити закуску ще.
В Італії таке блюдо є дуже популярним, але, за нашим рецептом, ви приготуєте смачну закуску не гірше шеф-кухаря в Римі.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
спагетті – 300 г;
баклажани – 1 шт.;
печериці – 100 г;
часник – 2 зубчики;
спагетті – 300 г;
сіль, оливкова олія і чорний мелений перець – за смаком;
помідори – 250 г;
сир пармезан – 140 р.
Приготування
Налийте на сковорідку трохи оливкової олії і добре прогрійте його. Викладіть туди очищені зубці часнику цілком і розігрівайте їх до придбання золотистого відтінку, а потім приберіть їх звідти. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть на сковорідку. Поріжте невеликими брусочками баклажани і додайте його до цибулі. Обсмажуйте всі не довше кількох хвилин.
Печериці порізати маленькими пластинками і додайте до овочів. Продовжуйте тушкувати вміст сковорідки ще 8-10 хвилин. Одночасно відваріть спагетті в злегка підсоленій воді. Томати помістіть в блендер і подрібніть до стану пюре, посоліть і посипте перцем. Залийте овочі з грибами томатним соусом і половиною відвару від спагетті. Засипте відварені спагетті, добре перемішайте, щільно накрийте кришкою на кілька хвилин і дайте вмісту сковорідки прогрітися. Посипте пасту зверху сиром, натертим на дрібній тертці.
Паста з куркою і баклажанами
Якщо ви або члени вашої родини не дуже любите овочі, цей рецепт як раз для вас. Блюдо виходить легким, ситним і не залишає відчуття тяжкості в шлунку. До того ж цю пасту з баклажанами часто готують в ніжному вершковому соусі, який робить її надзвичайно ніжною.
Інгредієнти:
Приготування
Промийте філе і наріжте його тонкими довгими смугами. На сковорідці добре прогрійте соняшникову олію і максимально швидко обсмажте м'ясо, чергуючи сильний та помірний вогонь. В кінці смаження посоліть, посипте перцем, додайте паприку і приправу для курки, все добре перемішайте і відставте сковорідку після появи скоринки золотистого кольору.
Одночасно займіться баклажанами. Промийте їх, видаліть хвостики, порізати спочатку гуртками, а потім соломкою за типом філе. Викладіть овочі в глибоку миску і змішайте скибочки баклажанів з борошном так, щоб кожен шматочок був присипаний нею. Підсмажте на сковорідці до готовності: придбання скибочками золотистого відтінку. Перемішуйте акуратно, щоб не розламати шматочки: для цієї пасти з баклажанами та помідорами це дуже важливо. Посоліть вміст сковорідки, притрусіть перцем і засипте залишилася паприку.
Промийте і наріжте соломкою томати. У глибокій сковорідці змішайте курятину, баклажани і помідори, перемішайте, додайте трохи масла і при закритій кришці тушкуйте до повної м'якості помідорів.
В цей же час приготуйте соус. Натріть часник допомогою дрібної терки, змішайте його з сіллю, соєвим соусом і вершками, добре перемішайте. Приблизно за три хвилини до закінчення гасіння залийте все соусом і посипте дрібно нарубаної петрушкою. Доповнюйте цим чудовим соусом вже готові макаронні вироби.
Так само можна зробити і пасту з баклажанами і кабачками, взявши овочі у співвідношенні 1:1. Якщо необхідно, в самому кінці процесу підсолити закуску ще.
Паста з баклажанами і грибами по-італійськи
В Італії таке блюдо є дуже популярним, але, за нашим рецептом, ви приготуєте смачну закуску не гірше шеф-кухаря в Римі.
Інгредієнти:
Приготування
Налийте на сковорідку трохи оливкової олії і добре прогрійте його. Викладіть туди очищені зубці часнику цілком і розігрівайте їх до придбання золотистого відтінку, а потім приберіть їх звідти. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть на сковорідку. Поріжте невеликими брусочками баклажани і додайте його до цибулі. Обсмажуйте всі не довше кількох хвилин.
Печериці порізати маленькими пластинками і додайте до овочів. Продовжуйте тушкувати вміст сковорідки ще 8-10 хвилин. Одночасно відваріть спагетті в злегка підсоленій воді. Томати помістіть в блендер і подрібніть до стану пюре, посоліть і посипте перцем. Залийте овочі з грибами томатним соусом і половиною відвару від спагетті. Засипте відварені спагетті, добре перемішайте, щільно накрийте кришкою на кілька хвилин і дайте вмісту сковорідки прогрітися. Посипте пасту зверху сиром, натертим на дрібній тертці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спагетті з томатною пастою
Якщо ви впевнені, що здивувати домашніх обідом із звичайних макаронів у вас точно не вийде, то явно помиляєтеся. Спробуйте приготувати шалено смачні
Теплий салат з баклажанами
Смачний і неймовірно ароматний теплий салат допоможе чудово впоратися з голодом, коли не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Це чудове блюдо
Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з